Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2007

Κυνισμός και σκοπιμότηταΤώρα πρέπει και να χωνέψουμε όσα μας είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και να αρχίσουμε από τώρα τις οικονομίες για να τα βγάλουμε πέρα το χειμώνα με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στα βασικά είδη διατροφής, αλλά και την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ και τους νέους φόρους για τα ακίνητα.

Ας πάμε και λίγο στις μετρήσεις της κοινής γνώμης μια και χρησιμοποιούνται και για να επηρεάσουν αλλά και για να διορθώσουν οι υποψήφιοι την τακτική τους και τον λόγο τους ώστε να νικήσει ο ένας τον άλλον.

Ένα πράγμα που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι η εικόνα που έχει η πλειοψηφία για τον Παπανδρέου είναι ότι είναι ειλικρινής, ότι πιστεύει αυτά που λέει, είναι πιο προσιτός, είναι πιο καλό παιδί με δικά μου λόγια. Ο Βενιζέλος επίσης αναγνωρίζεται ότι έχει προσόντα, είναι καλός ομιλητής, έχει επιχειρήματα και το σημαντικότερο, έχει την προσωπικότητα που θα τον έκανε καλύτερο αντίπαλο του Καραμανλή. Επίσης του αναγνωρίζεται ότι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τον Καραμανλή.

Δηλαδή βλέπουμε ότι και στο επίπεδο των απλών πολιτών η σκοπιμότητα είναι σημαντικό προσόν για την επιλογή του πολιτικού αρχηγού. Δεν ξέρω αν θα φτάσουνε στις κάλπες οι πιο ρομαντικοί που θα διαλέξουν τον καλύτερο άνθρωπο ή τον πιο αποτελεσματικό. Ούτε είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν τον Γιώργο παπανδρέου το βλέπουν έτσι ρομαντικά ότι εγώ προτιμώ να είναι καλός άνθρωπος ο επίδοξος πρωθυπουργός και όχι να είναι πιο αδίστακτος από τον άλλον. Και ο Καραμανλής έχει δείξει για παράδειγμα ότι μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα σε όλους για να κερδίσει τις εκλογές του 2004, ή ότι τη δεύτερη τετραετία μπορεί να μην υποσχεθεί ούτε καν όσα υποσχόταν το 2004 γιατί οι μετρήσεις και ο αντίπαλος δεν τον υποχρεώνουν, ή ότι η χώρα αντιμετωπίζει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να συσπειρώσει τον κόσμο του…
Δημοσίευση σχολίου