Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22, 2008

Η ανατροπή θέλει κότσια


Κάτι έχουμε πάθει με τα μικρά παιδιά μας ή μου φαίνεται; Ίσως είναι και οι απανωτές ανακοινώσεις που μας κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για την έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών καθώς Σουηδοί επιστήμονες απέδειξαν με μια μεγάλη έρευνα ότι τα παιδιά του μέλλοντος εφόσον χρησιμοποιούν κινητό πριν από τα 20 χρόνια τους έχουν ως και πενταπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εγκεφάλου. Μικροί και μεγάλοι, κινδυνεύουν, αλλά τα μικρά παιδιά περισσότερο γιατί το κρανίο τους είναι πιο μικρό και το κεφαλάκι τους πιο λεπτό.

Και στην Κίνα, σχεδόν 13।000 παιδιά νηπιακής ηλικίας έχουν νοσηλευτεί μετά την κατανάλωση γάλοκτος νοθευμένου με μελαμίνη. Αν δεν προσέχουμε τα παιδι΄λα μας όμως και τα εκθέτουμε σε άμεσο κίνδυνο, συγά να μην ενδιαφερθούμε να τους παραδώσουμε προστατευμένο περιβάλλον και πλανήτη που να μην είναι άρρωστος.


ΔΕΝ εχει ελπιδα ανατροπής έτσι όπως πάει


Ας επιστρέψουμε όμως στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού επί μία εβδομάδα ο πρωθυπουργός δεν έδειξε πολιτικά αντανακλαστικά αλλά περιορίστηκε στην ανάγνωση εφημερίδων που είχαν συνεντεύξεις ανθρώπων που θα μπορούσε να έχει καλέσει και να έχει μιλήσει μαζί τους εδώ και μήνες. Όπως ο Γιάννης Μανώλης, παλιός καραμανλικός, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, παλιός του συνεργάτης, ο Πολύζος που τον διέγραψε γιατί είπε ότι λαμόγια υπάρχουν παντού. Δεν υπάρχει πλέον νεοδημοκράτης, ακόμα και απλός βουλευτής που να θέλει να μιλήσει και να εκτεθεί. Μα κανένας. Ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν καμία πρόθεση διαφοροποίησης, κι αυτοί το αναβάλουν. Ακόμα και ο Νικηφοράκης που τον ψάξαμε σήμερα, λέει δεν θέλω να μιλήσω γιατί ότι και να πώ ζημιά θα κάνω και θα στεναχωρήσω κόσμο. Το λέω με δικά μου λόγια.

Αφού λοιπόν ο Καραμανλής δύο εβδομάδες πρίν ήταν σε κλίμα να υποστηρίξει τον Βουλγαράκη λέγοντας πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό και τον φεμινισμό υπερασπιζόμενος το δικαίωμα της συζύγου του κυβερνητικού εκπροσώπου να κάνει αντικειμενική ενημέρωση για την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και να εγκρίνει πανηγυρικά την φορολογική πολιτική που του πρότεινε ο υπουργός Οικονομίας, τώρα δεν μπορεί να κάνει άλματα. Οι δημοσιογράφοι που μιλούν με το μέγαρο Μαξίμου, το μόνο που μπορούν να μεταφέρουν είναι ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθεί, ενημερώνεται δεν υποτιμά τον κίνδυνο και άλλα τέτοια ανέξοδα.

Μπορεί η συζήτηση για τα σπίτια που απέκτησε ο Ρουσόπουλος και η σύζυγός του από το 2000 μέχρι τώρα να προκαλεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά η ουσία είναι η οικονομική πολιτική που έχει στριμώξει μεγάλο μέρος, την πλειοψηφία του πληθυσμού και έχει διαψεύσει τις προσδοκίες ανόδου και βελτίωσης της ζωής στα μεσαία στρώματα. Όταν ένας νέος άνθρωπος έχει ξοδέψει 20 χρόνια της ζωής του και πάνω από 100.000 ευρώ για να σπουδάσει και δεν μπορεί να βρεί δουλειά παρά μόνον ως σερβιτόρος ή ως συμβασιούχος των οκτώ μηνών χωρίς βασικά εργατικά δικαιώματα, τότε πως θα είναι ενθουσιασμένος ώστε να ψηφίσει το κυβερνών κόμμα;

Αφού λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει άλματα, να δείτε ότι απλώς θα γλιστρήσει σε θέσεις που θα έχουν στόχο να συσπειρώσουν γύρω από το πρόσωπό του τους πιστούς του κόμματος και να ανακόψουν τα μαχαιρώματα μέσα στο κόμμα του. Δηλαδή το πολύ- πολύ να ακολουθήσει μια αμυντική πολιτική, η οποία θα του επιτρέψει να κυβερνήσει τα υπόλοιπα τρία χρόνια που του έμειναν. Γιατί έτσι όπως είναι τώρα η ΝΔ σαφώς και δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αν μπορεί να κυβερνήσει έχει και την ελπίδα ότι μπορεί να ανατρέψει το κλίμα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τα ίδια έπαθε και ο Σημίτης που αυτοθυσιάστηκε για να κερδίσει το κόμμα του. Έτσι το έβλεπε εκείνος. Ως θυσία των προσωπικών φιλοδοξιών για το κέρδος του κόμματος. Ούτε αυτό δεν έπιασε.

Και ο Καραμανλής δεν έχει ελπίδα, γιατί αφού δεν πιέζεται, δεν θα αλλάξει οικονομική πολιτική, ούτε βέβαια με ανασχηματισμό τον υπουργό Οικονομίας πριν να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και οτιδήποτε άλλο κάνει, όπως συνέδριο που του προτείνουν ορισμένοι, είναι απλώς μια εσωστρεφής αμυντική πολιτική που δεν έχει στόχο την κοινωνία, αλλά το κόμμα και πώς να συμμαζευτεί το κόμμα. Άρα προετοιμαστείτε – αν το ΠΑΣΟΚ δεν τους κάνει κανένα καλό δώρο – να βλέπετε μονίμως το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις μετρήσεις και την πολιτική κρίση να αποτυπώνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία με τα νούμερα που δίνουν αυτές οι μετρήσεις…Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έως ότου καταλήξουμε σε συμμαχικές κυβερνήσεις ή ακόμα περισσότερο δρόμο για να πάμε σε λύσεις αυτοδυναμίας…




8 σχόλια:

kostis είπε...

Ωραία,ας πούμε ότι κάνει ανασχηματισμό και βάζει στη θέση του Αλογοσκούφη κάποιον άλλον.Τι θα κάνει αυτός ο άλλος.Αν οι τρύπες είναι τόσο μεγάλες και δεν καλύπτονται με τίποτα,την ίδια οδό θα ακολουθήσει και ο επόμενος και ο αμέσως επόμενος.Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί λύση έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα.

Το γεγονός πάλι ότι μπορεί να αναγκαστεί να είναι προσεχτικός και συντηρητικός στις επιλογές του και στις κινήσεις ου,ίσως απλά να σημαίνει ότι θα μεταβιβάσει τα προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση,κι αν ήμουν Καραμανλής θα ευχόμουν να είναι το ΠΑΣΟΚ.

Adamantia είπε...

Θ'αλλαξει ο Μανωλιος τα ρουχα του αλλιως..
O Πανθρακικος παντως εχει καλυτερο παγκο!

Unknown είπε...

Πάντα υπάρχει Κωστή, εναλλακτική λύση. Όπως και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επεξεργαστεί άλλη λύση, και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και το ΚΚΕ και η ΝΔ. Αλλά ο Καραμανλής δεν το φαντάζεται ή είναι πολύ εγκλωβισμένος. Στην περίπτωση αυτή προτιμά να εξαντλήσει την τετραετία παρά να κάνει εκλογές. Τα λέγαμε και χθες...

Unknown είπε...

Γιατί, τί έχει ο Πανθρακικός βρε Αδαμαντία; Απλώς δεν έχει μεγάλη ιστορία. Μπορεί κάλλιστα να έχει μέλλον. Και η ΝΔ έχει. Μην υποτιμάμε κόμματα που δεν μας εκφράζουν. Εδώ μερικές μερικές δεν μπορούν να κάνουν ένα αδδ...

Adamantia είπε...

Nαι εχεις δικιο,ζητω συγνωμη απ'τον Πανθρακικο και την ατυχη συγκριση με τη ΝΔ.

Τι εγινε,ξεμπλοκαραν τα 231 requests??

kostis είπε...

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στη Ν.Δ αυτή τη στιγμή είναι λογικό ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.Προχωράμε όπως όπως μήπως και αλλάξει τίποτα,μήπως μας κάνει κανένα δώρο το ΠΑΣΟΚ.Είναι μονόδρομος πλέον.Εκτός αν αλλάξει κάτι ΡΙΖΙΚΑ,πράγμα που το θεωρώ δύσκολο.

Unknown είπε...

και βέβαια τα ξεμπλοκάρισα τα 231 Αδαμαντία. και σου έστειλα και μήνυμα. Δεν το έλαβες; να το ξαναστείλω...

Unknown είπε...

Κωστή μου
δύσκολο ξεδύσκολο, εμείς αυτό πρέπει να επιδιώκουμε. Είμαστε ρεαλιστές. Κυνηγάμε το αδύνατο