Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008

Πολιτικοποιείστε τα σκάνδαλα!

(βαθύ μαύρισμα)
Η χαρά του ελεύθερου ρεπόρτερ είναι αυτή η υπόθεση του Βατοπεδίου. Όποια πέτρα και να σηκώσεις σε όλη την Ελλάδα, κάποιο μοναστήρι είναι από πίσω. Και επειδή αυτό το κύκλωμα των σκληροπυρηνικών είναι ταυτισμένο με το βαθύ κράτος, εκκλησία, ιεραρχία, Δικαιοσύνη, κράτος, δικηγόροι Δεξιά, είναι μια υπόθεση που αφορά το πιο μαύρο κομμάτι της ΝΔ. Κι αντί το ΠΑΣΟΚ να μην έχει ενοχές, αλλά να γενικεύσει και να πολιτικοποιήσει την υπόθεση, για να καθαρίσει το απόστημα κάποια στιγμή και με συναίνεση μεγάλου μέρους της ΝΔ που δεν είναι ταυτισμένη με το βαθύ κράτος, κάθεται και παρακολουθεί τον βουλευτή Λασιθίου, τον Καρχιμάκη και άλλους βουλευτές που έχουν βάλει μπροστά το θέμα. Κοιτάζουν με ενοχές γιατί φοβούνται μην τους κατηγορήσουν για σκανδαλολογία και γιατί μερικοί ως πρώην υπουργοί είναι σε μερικές ή σε πολλές υποθέσεις ανοιχτοί. Φυλάνε λοιπόν τα νώτα τους και κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρον τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ κι έτσι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει τη σωστή δομική αντιπολίτευση στο θέμα αυτό, δεν γενικεύει τους κανόνες της κριτικής ούτε και υιοθετεί κανόνες που να ισχύουν για όλη την Ελλάδα και για όλα τα μοναστήρια και για όλους τους ιδιοκτήτες γής και ακινήτων.

Ούτε βλέπω να έχει αντανακλαστικά και να παρέμβει πολιτικά για να δώσει δείγμα γραφής και στην υπόθεση της καταδίκης 12 μηνών που επιβλήθηκε στον Γιάννη Κεφαλογιάννη για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα βρεί να πεί καμιά κουβέντα σήμερα και να πεί στηρίζουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, δεν σχολιάζουμε τις αποφάσεις της αλλά λυπούμαστε που είχαμε κάνει τέτοιες επιλογές και που ένας άνθρωπος που έχει ιστορία στην παράταξη, έχει διατελέσει υπουργός και βουλευτής επί σειρά ετών χρησιμοποιούσε τέτοιες μεθόδους για τέτοια ζητήματα. Οι εποχές αυτές έχουν περάσει και είναι κρίμα που δεν το ξέραμε το 2004 γιατί αν το ξέραμε δεν θα τον διόριζε ο πρωθυπουργός ως σύμβουλό του.

Αυτό όμως που δεν κάνει με καθαρές κουβέντες ο πρωθυπουργός πρέπει να το κάνει το ΠΑΣΟΚ για να δώσει μήνυμα και στη Δικαιοσύνη και στην κοινωνία και στο εσωτερικό του, ότι τέτοια κρούσματα αν παρουσιαστούν έτσι θα τα αντιμετωπίσουμε. Να ξέρουν επίσης και τα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών ή των παρεών που έχουν παραβατική συμπεριφορά, ότι δεν πρόκειται ούτε στελέχη μας να σας κάνουμε, ούτε κομματάρχες ούτε σας θέλουμε για ψηφοφόρους για τέτοιο λόγο. Για να έχετε ασυλία για την παρεαβατική σας συμπεριφορά. Αν θέλετε τέτοια προστασία να πάτε αλλού. Σε άλλο μαγαζί.

Σημειώνω επίσης το γεγονός που αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, δηλαδή η παραγραφή του αδικήματος. Γι κεί το πήγαιναν, απλώς μέσω στο γενικό κλίμα σκέφθηκαν φαίνεται οι δικαστές ότι καλύτερα είναι να τον δικάσουμε για πλημμέλημα παρά να μετατρέψουμε την κατηγορία σε κακούργημα για να μην παραγραφεί γιατί η καταδίκη με τους αστυνομικούς μάρτυρες παρόντες δεν μπορεί να αποφευχθεί. Οκτώ ώρες κράτησε η δίκη, το δικαστήριο ήταν γεμάτο με οπαδούς του κ. Κεφαλογιάννη που είχαν πάει εκεί για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Δηλαδή όλοι καταλαβαίνουμε το κλίμα που είχε καλλιεργηθεί και πάλι καλά που οι δικαστές δεν κάμφθηκαν. Και η απόφαση μη νομίσετε ότι είναι σκληρή, γιατί τον δίκασε μεν αλλά με αναστολή. Το οποίο σημαίνει ότι αν δεν καταδικαστεί πάλι τα επόμενα χρόνια για ίδιο αδίκημα, δεν κινδυνεύει να μπεί στη φυλακή ή να πληρώσει την ποινή του. Στη φυλακή δεν θα έμπαινε ποτέ, δεν το συζητάμε ο άνθρωπος είναι και μεγάλης ηλικίας.

Μεγαλύτερη σημασία έχει το μήνυμα που πρέπει να λάβουν οι κομματάρχες σαν τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ που ήταν συγκατηγορούμενος και καταδικάστηκε επίσης και για όλα τα κομματικά στελέχη, ότι παραβατικές συμπεριφορές δεν έχουν ασυλία και δεν θα έχουν στο μέλλον. Αυτή η απόφαση, σε συνδυασμό με τη σωστή πολιτικοποίηση από το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε το αντίθετο μήνυμα από αυτό που πέρασε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Πως ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. Άρα κάνετε κι εσείς ότι κάνουν και οι άλλοι κι αν δεν σας καταδικάσει οριστικά ένα δικαστήριο, εμείς θα σας έχουμε υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους…

Και δεν θα πρέπει να παραπονιέται ο κ. Κεφαλογιάννης γιατί δεν αμαυρώνει 50 χρόνια κοινοβουλευτικού βίου η απόφαση, αλλά αυτές οι πράξεις που κρίθηκαν. Αλοίμονο δηλαδή αν αθωωνόταν επειδή έχει πίσω του 50 χρόνια κοινοβουλευθτικού βίου…

7 σχόλια:

kostis είπε...

Αρχικά θέλω να εκφράσω μια ευχαρίστηση που επιτέλους κάποιο πολιτικό πρόσωπο τιμωρήθηκε.Επιτέλους,κάποιος ένοχος σε αυτή τη χώρα που του επιβλήθηκε τιμωρία.Ασχέτως αν είναι ελαφριά ή αν ήταν προτιμότερο να γίνει έτσι.Είδαμε όμως τη δικαιοσύνη να κάνει κάτι.

Για τα εκκλησιαστικά δρώμενα η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει κάποια στιγμή κράτος και εκκλησία να διαχωριστούν και η εκκλησία να πάψει αυτής της μεταχείρισης.Και έλεγχοι θα πρέπει αν γίνονται και όλα.Φτάνει πια.Και αφού υποτίθεται ότι είναι όλα νόμιμα δεν έχουν αν φοβούνται τίποτα.Έτσι δεν είναι;Αλλά ποιος είναι αυτός ο ''ήρωας'' που θα πάρει τέτοιο πολιτικό κόστος.Υπάρχει κανείς;Αμφιβάλλω.

Όσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,οι οποίοι δεν έχουν τόσο ζεστή συμμετοχή,ίσως να έχουν και οι ίδιοι λερωμένη τη φωλιά τους.Τίποτα δεν αποκλείεται.Από την άλλη όμως χαίρομαι να βλέπω τους υπόλοιπους βουλευτές,που δεν είναι ''βαρώνοι'',να είναι ενεργοί και να πολεμούν για το κόμμα.Δίνουν μια αίσθηση ελπίδας.

Και τέλος,πότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησαν σε ερωτήματα για τα οποία δεν είχαν απαντήσεις ή που δεν μπορούσαν να απαντήσουν για να μην τους πάρουν με τις ντομάτες.Και ευχαριστημένοι να είμαστε που λένε και αυτά θα έλεγα!

TeddyBoy είπε...

Καλά τα λες Αντώνη και επί του προκειμένου και γενικότερα, αλλά δεν βλέπω το λόγο γιατί θα έπρεπε να εμπλακεί και προσωπικά ο ΓΑΠ στις συγκεκριμένες κοκορομαχίες.

Δεν το γράφεις εδώ, αλλά αν κατάλαβα καλά, κάτι τέτοιο είπες το πρωί στην εκπομπή.

Εδώ είπαμε δόξα το Θεό, που επιτέλους σταμάτησε απλά να διαφωνεί και άρχισε να κάνει πιο δημιουργική αντιπολίτευση, να γυρίσουμε πάλι στα παλιά;

Και στο κάτω-κάτω αφού υπάρχει η Καρχιμάκης και Σια, η δουλειά γίνεται και οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι.

Αν αρχίσουν πάλι όλοι μαζί να κυνηγάνε το δέντρο στο τέλος θα χάσουν το δάσος!

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/blog-post_10.html

Unknown είπε...

Κωστή μου για άλλη μιά φορά καλά τα λές. Με αφήνεις άφωνο...

Unknown είπε...

Σωστό είναι να έχουν μοιρασμένους ρόλους. Δεν μπορεί να τα λέει όλα ο Παπανδρέου. (Βλέπεις αρνούμαι να τον αναφέρω ως ΓΑΠ, αν και του αρέσει. Απλά δεν καταλαβαίνει οτι το ΓΑΠ τον φθείρει) Οφείλει όμως να τα γενικεύει και να τα πολιτικοποιεί για να βγάζει συμπεράσματα και η κοινωνία και το κόμμα του κυρίως.
και βέβαια τέντυ-μπόϊ αλοίμονο αν μπερδεύεται και δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κριτική στη ΝΔ από το δικό του πρόγραμμα. καήκαμε...

Unknown είπε...

Γειά σου Νίκο...

kostis είπε...

κ.Κοκορίκο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Πραγματικά με κάνουν χαρούμενο και σημαίνουν πολλά να ατ ακούω από έναν δημοσιογράφο σαν κι εσάς.