Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2008

Βράζουν στο ζουμί τους

(Όποιος θέλει ας έρθει να με ρίξει)
Θα έχετε παρατηρήσει οι πιο τακτικοί ακροατές, ότι κάνω φιλότιμες προσπάθειες σε τακτικά χρονικά διαστήματα να δικαιολογήσω τους κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητους. Και τη ΝΔ έχω δικαιολογήσει, και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και το ΚΚΕ άρχισα πρόσφατα να δικαιολογώ αν και η πολιτική του δεν έχει καμία σχέση με τον ορθό λόγο. Με τη διαυγή σκέψη.

Η ΝΔ σήμερα θα βράσει στο ζουμί της και ο πρωθυπουργός και μια εικοσάδα υπουργοί θα προσπαθήσουν να ανορθώσουν με λόγια το πεσμένο ηθικό των νεοδημοκρατών, μήπως και αυξήσουν τη συσπείρωση κατά τη διάγνωση του Μεϊμαράκη, οπότε θα λύσουν το πρόβλημά τους που είναι να βγαίνουν δεύτεροι στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Δεν είναι το πρόβλημά τους να λύσουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, αλλά να μη βγαίνουν δεύτεροι. Ο μπεζαχτάς και η διατήρηση της εξουσίας τους νοιάζει μόνον. Αν τους διαβεβαιώσεις, με γραπτή εγγύηση ότι θα κυβερνάνε, δεν θα διστάσουν να υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση, συμφωνία, παραχώρηση και ανταλλαγή.

Ο Εφραίμ πως νομίζετε ότι τους έπεισε; Έτσι. Τους υποσχέθηκε ότι θα τους ευλογήσει η Παναγία, θα τους ευλογήσουν κι αυτοί, θα κάνουν και προπαγάνδα υπέρ του Ρουσόπουλου και του κόμματος του Ρουσόπουλου, θα ψήσουν και όλες τις γιαγιές και τις θεούσες να τους ψηφίσουν, αρκεί να τους δώσουν τα χτήματα του ελληνικού δημοσίου, να τα πουλήσουν σε κάτι φίλους τους και να οικονομήσουν 300 εκατ. Ευρώ να επισκευάσουν το μοναστήρι της Παναγίας. Μπορεί να φάνε και κάτι φίλοι μερικά εκατομμυριάκια, αλλά βασικά με τη βοήθεια του Χριστού θα κάνουμε μπίπ στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Λίγο θέλει ο απελπισμένος άνθρωπος να πιστέψει σε ένα θαύμα; Πιστέψανε, τους δώσανε τα ακίνητα, κερδίσανε τις εκλογές και πάνω που ετοιμάζονταν να πουν μεγάλη η χάρη σου Εφραίμ… αποκαλύφθηκε η υπόθεση και άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ.

Τώρα κάτι ψυλλιάσθηκαν ότι και καλά δεν έγινε κανένα θαύμα, αλλά μάλλον κάποιοι είχαν στήσει μια κομπίνα για να βγάλουν λεφτά σαν αυτές που έστηναν εδώ και αιώνες οι παπάδες για να εξασφαλίσουν χρήματα και εξουσία. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι οι χειρότεροι θεομπαίχτες είναι οι παπάδες. Ιδίως τους περασμένους αιώνες που υπήρχε και μεγαλύτερη αμορφωσιά έκαναν και εμπόριο αγίων, οι πιο δημοφιλείς άγιοι είχαν φτάσει να έχουν 6 χέρια και οχτώ πόδια ο καθένας για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και αναγκάστηκαν να τους καταδικάσουν, επισκόπους και αρχιερείς και πατριάρχες που έκαναν αυτό το εμπόριο, από οικουμενική σύνοδο μπας και σταματήσουν.

Τα λέω αυτά για να δικαιολογήσω τη ΝΔ όπως βλέπετε. Οι άλλοι όμως που κάθονται και τους κοιτάνε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δικαιολογία. Ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που δίνει 40 έδρες δώρο στο πρώτο κόμμα, αφαιρώντας τες από το δεύτερο. Κατά τα άλλα έχουμε απλή αναλογική. Εδώ βέβαια κάνουμε μία υπέρβαση. Για το ΠΑΣΟΚ και για τον ΣΥΡΙΖΑ υποθέτουμε ότι θέλουν να ασκήσουν εξουσία προς όφελος της χώρας και σύμφωνα με την κρίση του ελληνικού λαού. Αυτό το θεωρούμε αποδεδειγμένο αν και δεν έχει αποδειχθεί. Χάριν της συζήτησης όμως το δεχόμαστε ως αληθινό.

Βλέπουν τη ΝΔ να κυβερνά χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και συχνά χωρίς την έγκριση ακόμα και αυτών που τους ψήφισαν, αλλά δεν κάνουν κάτι για να τους εμποδίσουν. Δηλαδή δεν κάνουν τη δουλειά τους. Και επειδή δεν έχουν καλή δικαιολογία, ψάχνουν να βρούν άλλοτε τη μία και άλλοτε την άλλη.

Και όμως είναι πολύ απλό να εξασφαλίσουν τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και να τερματίσουν τη νόθευση της ψήφου του ελληνικού λαού και το σύστημα της αυτοδυναμίας που τόσο καταγγέλουν. Να θεωρήσουν ως βάση και εκκίνηση της συνεργασίας τους την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και ως πάγιου εκλογικού συστήματος και ως νοοτροπίας στη διακυβέρνηση της χώρας. Δηλαδή συμφωνίες, συναινέσεις, διαπραγματεύσεις
Δημοσίευση σχολίου