Κυριακή, Αυγούστου 26, 2012

Τον πιάσαμε τον κλέφτη! Στο ΤΑΙΠΕΔ


Η Άννα Μπουμπενίκοβα, ήδη από τον Ιανουάριο του 2012 κατηγορήθηκε στη χώρα της για απάτες με ακίνητα, αλλά ως τον Αύγουστο δεν φιλοτιμήθηκε να παραιτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και αναγκάστηκε η τρόϊκα να της το ζητήσει για να μην εκτεθούν στους Έλληνες ότι έβαλαν απατεώνες να πουλήσουν την περιουσία τους.


Αριστερά ο Ανδρέας Ταπραντζής, στην άλλη του δουλειά στα ΕΛΤΑ, μαζί με τον Κωστή Χατζιδάκη (και τότε υπουργό) και τον Άγγελο Μπρατάκο.


Για να επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, το ήδη γνωστό ότι το Ταμείο Εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας, έχει οργανωθεί έτσι ώστε να λεηλατηθεί από τους επιτήδειους, Έλληνες και ξένους η περιουσία του ελληνικού λαού:  Παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου 2012, από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών που είχαν ορίσει... τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν. Η κυρία Μπουμπενίκοβα, επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Bubenikova από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας». Από την αρχή λοιπόν έχουν επιλεγεί άτομα κατάλληλα, μέσα στο κύκλωμα, ασφαλώς με λαμπρά βιογραφικά, με προϋπηρεσία, δικτυωμένα διεθνώς για να λεηλατήσουν την περιουσία του ελληνικού λαού.

Η τρόϊκα έχει διορίσει τα 3 από τα 7 μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ. Μη φανταστείτε όμως ότι τα άλλα 4 που έχει διορίσει η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι της ίδιας συνομοταξίας. Για παράδειγμα ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δρ Ανδρέας Ταπραντζής, παραιτήθηκε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να αναλάβει αυτή τη θέση. Παρόλα αυτά όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, έλαβε αποζημίωση 200.000 ευρώ ενώ παράλληλα διατηρεί και άλλη αμειβόμενη θέση στο ΔΣ του ΤΤ και ταυτόχρονα είναι στέλεχος αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις των ΕΛΤΑ! Υποθέτουμε ότι όλα αυτά προβλέπονται από κάποιες συμβάσεις αυτών των γκόλντεν μπόϋς κατά το δόγμα: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Και για να δείτε πως έχουν μάθει να δουλεύουν αυτά τα παιδιά τα καλόπαιδα:

Για να κάνει τη δουλειά του, να βρεί αγοραστές για τα ακίνητα του δημοσίου, πήγε με έξοδα του φορολογούμενου Έλληνα (και ιδιοκτήτη αυτών των ακινήτων που έχει αποφασιστεί από τη Βουλή να πουληθούν για να πληρωθεί η τρόϊκα πριν από την κάλυψη των αναγκών του ελληνικού λαού), από τις 6 ως τις 9 Μαρτίου 2012 στις Κάννες, για να μετάσχει στην ΜΙΡΙΜ, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση real estate. Πήγαν να πουλήσουν Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με ειρωνικά δημοσιεύματα του Τύπου ήθελα ορισμένα από τα μέλη της αποστολής είχαν την απαίτηση να μείνουν στο πανάκριβο, υπερπολυτελές και πασίγνωστο ξενοδοχείο Carlton. Έτσι θα μπορεί να λέει και ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ότι έχει κοιμηθεί στα ίδια κρεβάτια με όλη την αφρόκρεμα του παγκόσμιου γκλάμουρ, εκεί όπου κοιμήθηκαν σεΐχηδες και στα ίδια σεντόνια όπου ακούμπησαν το κορμί τους γαλαζοαίματοι και στα ίδια μαξιλάρια όπου μπρουμούτησαν μερικές από τις ακριβότερες πόρνες. 



Αυτό ξενοδοχείο επέλεξε ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι και το ίδιο ένα ακίνητο φιλέτο, το οποίο όμως δεν πωλείται γιατί είναι διατηρητέο κτίριο της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά έχει ενοικιαστεί από την αλυσίδα Ιντερκοντινένταλ και αποδίδει εισόδημα στη γαλλική κυβέρνηση.



Εδώ είναι μέρος της επιβλητικής εισόδου από όπου πέρασε ο υπερήφανος Έλληνας μάνατζερ, γεμάτος όνειρα και προσδοκίες για καλά κέρδη υπέρ της τρόϊκας.




Κι εδώ, μπόρεσε να αφήσει τον χαρτοφύλακά του ή και να γράψει μια αναφορά, ή να κάνει ένα ραντεβού ο κ. Τσαπραντζής, ο οποίος βέβαια δεν είναι τζαμπαντζής γιατί εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό με εντολή του οποίου πουλάει ακίνητα.



Σε αυτή τη φωτογραφία, βλέπουμε τον Κάρυ Γκράντ και την Γκρέϊς Κέλλυ, στις ξαπλώστρες του Carlton Cannes σε σκηνή από την ταινία του Χίτσοκ «Πιάστε τον Κλέφτη!» Γυρίστηκε εκεί το 1954 και προβλήθηκε το 1955 στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών.  Σε αυτό το ξενοδοχείο γνώρισε πρώτη φορά το 1955 η Γκρέϊς Κέλλυ, τον πρίγκηπα του Μονακό, Ρενιέ με τον οποίο παντρεύτηκε την επόμενη χρονιά. Μπορεί να αποδειχθεί γούρικο και για τον κ. Τσαπραντζή, ή μπορεί να επιβεβαιωθεί ο τίτλος της ταινάς του Χίτσκοκ!




Σ΄αυτό το κρεβάτι μπορεί να κοιμήθηκε ο κ. Τσαπραντζής και να ονειρεύτηκε ότι έπιασε καλή μπάζα πουλώντας Ελλάδα. Αν είναι άξιος μάνατζερ σίγουρα πήρε έκπτωση 75% που βρήκαμε κι εμείς στο ίντερνετ με πρώτη αναζήτηση. Αν δεν πήρε τουλάχιστον αυτή την έκπτωση που και ένας άσχετος δημοσιογράφος εξασφάλισε, θα πρέπει να απολυθεί ως ανίκανος μάνατζερ.









Δεν υπάρχουν σχόλια: