Τρίτη, Οκτωβρίου 07, 2008

Πάλι κωλοτούμπα ο Άλφα;


Η οικονομία δεν λέει ψέματα και το γεγονός ότι δεν πάμε καλά συνολικά δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την κυβερνητική προπαγάνδα. Αν η τσέπη μας δεν έχει λεφτά… δεν πιάνει και η προπαγάνδα. Γι αυτό λέω ότι όσες μαϊμουδεμένες μετρήσεις της κοινής γνώμης και να παραγγείλουν, δεν πρόκειται να ξαναδείξουν τη ΝΔ πρώτο κόμμα. Από τώρα ως το τέλος της τετραετίας, η ΝΔ θα είναι μονίμως το δεύτερο κόμμα. Γιατί ο λόγος είναι η οικονομία. Δεν χρειάζεται να είσαι μάγος. Απλώς χρειάζεται να είσαι μεγάλος ψεύτης για να λές το αντίθετο.

Δείτε την άγρια φορολόγηση που προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Προβλέπονται 65 δισεκατομμύρια ευρώ φορολογικά έσοδα. Αυξημένα κατά 7,4 δισεκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι. Το λέω γιατί επειδή οι εφημερίδες επικεντρώνουν την προσοχή τους στα 7,4 δισεκατομμύρια της αύξησης μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι είναι όλα τα λεφτά. Όχι είναι μόνον η αύξηση. Περίπου 13,6 % αύξηση. Όταν ο πληθωρισμός μαζί με την αύξηση του ΑΕΠ είναι στο μισό, στο 6,3%.

Και ποιος θα πληρώσει αυτά τα λεφτά; Θα τα πληρώσουν κυρίως αυτοί που είναι αφορολόγητοι δηλαδή έχουν εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο και ελάχιστα μόνον θα πληρώσουν οι μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Από τα 7.400 εκατομμύρια, μόνον τα 800 θα πληρώσουν όλες μαζί οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες. Τα υπόλοιπα 6.600 εκατομμύρια θα τα πληρώσουμε εσείς κι εγώ. Η επιβάρυνση είναι πολύ μεγάλη αν το δούμε ως μέγεθος κατά κεφαλήν. Πάνω από τα 3.700 ευρώ για κάθε έναν από τα 2.000.000 φορολογούμενους που δεν είναι αφορολόγητοι. Βέβαια δεν θα μοιραστεί σε όλους εξίσου. Όσο πιο φτωχός είσαι πληρώνεις περισσότερα ως ποσοστό του εισοδήματός σου. Κάποιος που παίρνει λιγότερα από 1000 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει περίπου 670 ευρώ παραπάνω από ότι πλήρωνε μέσω των έμμεσων φόρων.

Όλοι θα στριμωχτούν την επόμενη χρονιά περισσότερο, επομένως κανένας δεν πρόκειται μέσα στο 2009 να αλλάξει γνώμη για την κυβέρνηση της ΝΔ. θα συνεχίσουν να ψηφίζουν εναντίον τους, αδιαφορώντας ποιος θα βγεί. Οι οικολόγοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή το ΠΑΣΟΚ. Γιατί ψηφίζουν πλέον εναντίον του Καραμανλή. Όχι υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Απλώς το ΠΑΣΟΚ σταμάτησε να κάνει πατάτες και σταμάτησε να πέφτει. Έμεινε στο 30% οπότε δεν μπορεί να είναι δεύτερο κόμμα. Θα είναι το πρώτο.

Όλοι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί που έχει καταθέσει ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν μαϊμού. Άλλα έγραφαν και άλλα περιμέναμε όλοι να γίνουν. Είναι ένα κοινό μυστικό ότι οι προϋπολογισμοί είναι πέτσινοι. Είναι κατά συνθήκην ψεύδος να λέει ο υπουργός οικονομίας ότι είναι ρεαλιστικός. Εδώ τα δημόσια έσοδα κατέρρευσαν πέρυσι που δεν προβλεπόταν τέτοια αύξηση, πρόκειται να αυξηθούν φέτος που η φοροδοτική δυνατότητα έχει μειωθεί; Κι αν ο φορολογούμενος δεν πάει μόνος του να πληρώσει δεν υπάρχει μηχανισμός να τον υποχρεώσει. Ούτε μπορείς να πάρεις λεφτά από κάποιον που δεν έχει. Απλώς αυξάνεις την πίεση με τους μηχανισμούς καταστολής, αυξάνεις τη δυσφορία με τις απειλές κατάσχεσης και με τις απειλές φυλάκισης για να εισπράξεις τα πρόστιμα και επομένως τις απώλειες.

Αν κάποιος έκλεισε το μαγαζί του μέσα στα προηγούμενα 10 χρόνια ή μέσα στα προηγούμενα 5 χρόνια, σαφώς και δεν μπορεί να πληρώσει αυξημένους φόρους. Ο άνθρωπος είναι για να παίρνει επίδομα, δεν είναι για να πληρώσει παραπάνω φόρους. Αν πάρει επίδομα μπορεί και να πεί ότι κουτσά στραβά η κυβέρνηση μας βοηθάει. Αν όμως η κυβέρνηση έρθει και του πεί πλήρωσε τώρα αναδρομικά για τα χρόνια που είχες την κλεισμένη επιχείρηση 600 ευρώ για κάθε χρόνο λειτουργίας, ο άνθρωπος θα ψηφίζει εναντίον του Καραμανλή αδιαφορώντας ποιος άλλος θα βγεί. Θα ψηφίζει εναντίον του όπου τον βρεί. Σε ευρωεκλογές, σε δημοτικές εκλογές και στο τέλος στις εθνικές εκλογές που θα το φχαριστηθεί κιόλας περισσότερο.

Φρόντισε μήπως ο κ. Μπέζας να εξαιρέσει όσα μαγαζιά κι όσους επαγγελματίες έκλεισαν το μαγαζί τους μέχρι σήμερα; Όχι. Πληρώστε με κι από πάνω λέει. Μά άνθρωπέ μου… δεν έχω. Αλλιώς θα είχα και μαγαζί ή επιχείρηση. Βλέπεις ότι την έκλεισα. Πού να τα βρώ; Εγώ θέλω επίδομα για να ξεκινήσω ή για να ζήσω την οικογένειά μου. Δεν το καταλαβαίνεις; Όχι δεν το καταλαβαίνει ο κ. Μπέζας γιατί έτσι του λέει ο κ. Αλογοσκούφης. Η δουλειά η δικιά μας λέει είναι να μαζεύουμε τα λεφτά. Τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Ρουσόπουλος με τις γνωριμίες του στα μέσα ενημέρωσης. Θα τους μοιράσει μερικά δισεκατομμύρια από αυτά που μαζεύουμε εμείς από τον κοσμάκη, και θα σταματήσουν την κριτική.

Δείτε και τον Άλφα που είχε ξεσαλώσει με την υπόθεση Βατοπεδίου. Την περασμένη εβδομάδα τους άφησα με το όπλο παραπόδα και τη Δευτέρα τους βρήκα να έχουν κάνει ολοκληρωτική στροφή και να έχουν ξεχάσει την υπόθεση, ενώ συνέχισαν να αποκαλύπτονται κι άλλα στοιχεία για μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Καινούργια κωλοτούμπα. Μετά θα λένε αν σταματήσει ο κόσμος να παρακολουθεί τις ειδήσεις, ότι μου φταίει η Μπιζόγλη που δεν έχει τη σωστή απόχρωση στο ξανθό μαλλί. Μά δε φταίει το μαλλί. Η κωλοτούμπα φταίει και μόλις το πάρουνε χαμπάρι οι ακροατές τους ότι πάλι τους κορόϊδεψαν, πάλι έκαναν κωλοτούμπα, άρα προφανώς τα βρήκαν στο παρασκήνιο, θα τους φτύνουν και θα λένε ότι βρέχει.

Και όμως έτσι δουλεύει το σύστημα που μας κυβερνάει. Μένει εκτεθειμένος ο δημοσιογράφος που ακολούθησε τη γραμμή του σταθμού ή του καναλιού γιατί το παρασκήνιο έκανε νέα συμφωνία. Και βέβαια αν κρίνουμε την κυβέρνηση ως επιχείρηση, καλά κάνει. Σου λέει άμα μαζέψω 7.400 εκατομμύρια από τους φτωχούς και δώσω τα 400 στους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, θα μαζέψω πιο πολλές ψήφους, παρά αν δώσω επίδομα θέρμανσης στους φτωχούς. Οι φτωχοί όχι μόνον δεν έχουν μέσα ενημέρωσης, αλλά αντιθέτως πιστεύουν τα μέσω ενημέρωσης που έχουν οι λίγοι πλούσιοι.

Δεν είναι όμως επιχείρηση η κυβέρνηση. Αυτό είναι το σφάλμα. Και το σφάλμα δεν θα πληρωθεί τώρα. Θα πληρωθεί σε τρία χρόνια όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές. Για πρόωρες εκλογές δεν το συζητάω. Φαντάζεστε όλους αυτούς τους 50-500.000 νεοδημοκράτες που έχουν τις θεσούλες στο κράτος και παίρνουν δυό και τρείς μισθούς, είναι σύμβουλοι και μέλη ΔΣ κλπ…τι γνώμη έχουν για τις πρόωρες εκλογές; Κανένας δεν θέλει εκλογές την δεύτερη χρονιά της τετραετίας, τη στιγμή που έχει πιάσει την αγελάδα και την αρμέγει κανονικά. Κανένας βουλευτής δεν θέλει να χάσει το βουλευτιλίκι και κανένας υπουργός το υπουργιλίκι. Ο καθείς εφ ό ετάχθη. Όποιος είναι στο άρμεγμα, δεν θέλει να τον διακόπτουν…

9 σχόλια:

Adamantia είπε...

Γιατι, η ξεφτιλα του κ.Λαζοπουλου???

gpapoul είπε...

Αντώνη, είναι γεγονός ότι κάθε φορά που πάνε να τελειώσουν, η τηλε-δημοκρατία προσπαθεί να τους σώσει. Πιθανόν να τα έχει καταφέρει καλά μέχρι τώρα…Τι θα γίνει όμως όταν εφαρμοστούν τα μέτρα που περιγράφεις παραπάνω και που απ’ότι φαίνεται είναι αποφασισμένοι να τα πάρουν; Πόσο θα μπορούν μετά να πείσουν από τηλεοράσεως για μια πραγματικότητα που "την ζούμε μεν αλλά ξέρετε δεν είναι έτσι, γιατί ή Καραμανλής ή χάος";

kostis είπε...

Καλά για το Λαζόπουλο ας μην πούμε.Κατευθυνόμενη σάτυρα κάνει.

Όσο για τον ποιον ψηφίζουμε,νομίζω το έχω ξαναπεί.Αυτόν που είναι λιγότερο χειρότερος.Τον μονόφθαλμο ανάμεσα στους τυφλούς.

Ήθελα να 'ξερα για τον ψεύτη τον Αλογοσκούφη δεν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις.Κάποιος να του βάλει ένα φρένο.

Unknown είπε...

Ποιά ξεφτίλα του Λαζόπουλου Αδαμαντία; Τί έκανε και το έχασα;

Unknown είπε...

Η προπαγάνδα (Γ. Παπουλ) έχει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες. ιδίως όταν δεν έχει το αντίπαλον δέος να την μετριάζει. και δυστυχώς ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ συγκρίνονται σε τεχνογνωσία, πόρους και μέσα με τη ΝΔ...Είναι πολύ πίσω και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Unknown είπε...

Κωστή κι εσύ ξέρεις κάτι που δεν ξέρω για τον Λαζόπουλο;

gpapoul είπε...

Λες να καταφέρει η προπαγάνδα, να πληρώσει τις δόσεις των δανείων; Να καλύψει τις υπερτιμολογήσεις; Να δώσει τα παραπανίσια στην εφορία; Να γεμίσει το καρότσι του σούπερ μάρκετ και το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου; Αν τα καταφέρει μέχρι εκεί τότε πάω πάσο…

Adamantia είπε...

Δεν θα ενημερωνουμε εμεις τους δημοσιογραφους κυριε Κοκορικο τι εκανε ο Λαζοπουλος.Δεν σου λεμε.

Πλακα κανω, τιποτα το διαφορετικο απο αλλες φορες δεν εκανε, οτι λεει ο τιτλος σου εκανε Κωλοτουμπες!! Oπως λεει κι ο Κωστης κατευθυνομενη σατιρα.Δες την τελευταια του εκπομπη και θα καταλαβεις. Εμετικος.

kostis είπε...

Δεν θα είμαι τόσο τολμηρός όσο η Αδαμαντία(εμετικός! χαχαχα).όταν λέμε σάτυρα εννοούμε κριτική.Κριτική κυρίως σε αυτόν που κυβερνάει.Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν κάνει κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και κάνει στο ΠΑΣΟΚ και στον Παπανδρέου.Για ποιο λόγο;
Ας μην θυμηθώ τότε που είχε λυσσάξει για τον ηθοποιό που έπιασαν με ναρκωτικά και τον κάλυψαν και τον άφησαν ελεύθερο και άλλα πολλά.Ας μας πει μόνο που πιάστηκε το βαπόρι...Όποιος κατάλαβε κατάλαβε....

Και κάτι προς συζήτηση.Εκρεμούν εις βάρος του Κοντομηνά κάτι διώξεις,οικονομικά εγκλήματα;