Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Νάτη πάλι, η παρέα του Λονδίνου!


Εντάξει Εμείς οι δημοσιογράφοι, έχουμε υλικό και την άνεση να σχολιάζουμε για μια εβδομάδα, χωρίς να κάνουμε τίποτα και χωρίς να παράγουμε πολιτική και ειδήσεις. Ή μάλλον ικανοποιούμαστε και με άλλες ειδήσεις που αφορούν την καθημερινή μας ζωή ή το περιβάλλον ή το αστικό περιβάλλον ή το διοικητικό χάος που μας περιβάλει.

Η ΝΔ όμως και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι αυτοί που έχουν ανάγκη να πατάξουν πολιτική και γεγονότα που θα τους φέρουν πιο κοντά στους στόχους τους. Δεν μπορούν να περιμένουν ότι ο αντίπαλος θα δουλεύει για πάρτη τους… Ούτε και να τους αρέσουν οι μετρήσεις, εκτός βέβαια από μια ψυχολογική ανακούφιση που μπορεί να φέρει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ΝΔ γλίστρησε ακόμα πιο χαμηλά, από τα 28 και 29% έπεσε στα 26,6%, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε ακόμα πιο χαμηλά ώστε να παραμένει η ΝΔ πρώτο κόμμα.

Αυτό δεν είναι αρκετό για το ΠΑΣΟΚ. Δεν κέρδισε τίποτα. Απλώς δεν έχασε. Η ΝΔ είναι που έκανε την κίνηση προς τα κάτω και το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κάτι χειρότερο, οπότε και δεν την ακολούθησε. Άρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει κάτι καλό ώστε να ενισχύσει τη θέση του, να ξεπεράσει στις μετρήσεις και το 30% που έχει να το ξεπεράσει χρόνια και να αρχίσει να κερδίζει υποστηρικτές από τους λεγόμενους αναποφάσιστους και από τους υποστηρικτές του κανένα…ο οποίος έχει γίνει φίρμα…Νο 2 παραμένει. Ως τώρα ήταν καλύτερος από τον Παπανδρέου και τώρα είναι καλύτερος από τον Καραμανλή.

Με άλλα λόγια έχουν ανάγκη και τα δύο κόμματα από θετικές ψήφους. Να πάρουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα βρεθούν άνθρωποι να τους επιβραβεύσουν λέγοντας ότι αυτό που κάνουν ή λένε είναι σωστό κι εγώ γι αυτό το λόγο θα τους υποστηρίξω…Να έχουν κάτι καλό να δουν πάνω τους. Το ίδιο πράγμα σε φρασεολογία ΣΥΝ είναι ότι και τα δύο κόμματα μαζί είναι στο 55% στις μετρήσεις. Άρα με το ζόρι μπορούν να κάνουν μαζί κυβέρνηση. Το 18% είναι οι δυσαρεστημένοι όλων των ειδών… και μετά έρχεται ο ΣΥΝ με το δικό του 5% και άλλους τόσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν…και μετά τα υπόλοιπα κόμματα.

Πέρα από μια ψυχολογική εκτόνωση, ξαναλέω δεν μπορώ να δικαιολογήσω για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ δεν συνεχίζει την πίεση στην κυβέρνηση, αφού καμιά διορθωτική κίνηση δεν έκανε ο πρωθυπουργός. Κατ’ αρχήν έβαλε τον Παπαληγούρα στη θέση του Βουλγαράκη. Τι σημαίνει αυτή η κίνηση; Ότι τίποτα δεν άλλαξε και η αντιμετώπιση ήταν για άλλη μια φορά επικοινωνιακή και όχι πολιτική. Ο Βουλγαράκης έχασε το υπουργείο γιατί αγόρασε καινούργιο σκάφος και οι συγγενείς του εξ αγχιστείας ανακατεύονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Μα η υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως θα μάθουν όσοι παρακολουθήσουν την εκπομπή ως το τέλος, δεν έχει να κάνει με τον Βουλγαράκη. Έχει να κάνει με το υπουργείο Οικονομίας. Η οικονομική κατάσταση επίσης είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες. Και συνεχίζοντας το ψάξιμο, θα πέσουμε πάνω στην ίδια παρέα που εμπνεύστηκε και εξέδωσε τα ομόλογα και όταν αποκαλύφθηκε, τα έριξαν στους ανίδεους διοικητές και στα αρπακτικά τσιράκια τους και στις αρπαχτές τους… Αντί λοιπόν εκεί να στοχεύσουν από την αντιπολίτευση, αφήνονται να παρασύρονται μακριά ικανοποιούμενοι από το αίμα του Βουλγαράκη που ρέει ακόμα ζεστό και ψάχνει ακόμα να μάθει ποιος υπόγραψε το πολιτικό συμβόλαιο της εξόντωσής του…Δεν έχει δίκιο φυσικά και αν θέλει να δει πραγματικά ποιος ευθύνεται που έχασε το υπουργείο πρέπει να ψάξει ανάμεσα στους φίλους του και στην πολιτική που ακολουθούν οι φίλοι του οι οποίοι και κινούνται γύρω από το μέγαρο Μαξίμου.

Αν το μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχαν τη δυνατότητα να δουν μακριά και πάνω από την αυλή τους, θα έβλεπαν ότι ο ανασχηματισμός με αποπομπή όλων των πρωτοκλασάτων υπουργών που ως τώρα ήταν οι στυλοβάτες του, είναι η μόνη κίνηση που μπορούν να κάνουν. Αν είχε την τόλμη και την αυτοπεποίθηση να κρατήσει τον Σουφλιά και να αναδείξει αυτούς που τώρα παριστάνουν τους αντάρτες, ίσως και να είχε ελπίδα να ανατρέψει την κατάσταση. Θα δείτε όμως ότι δεν μπορεί να το κάνει, και το ίδιο σύστημα που πλουτίζει καταναλώνοντας την πολιτική τους επιρροή, θα τους πάει σφιχταγκαλιασμένους ως τις επόμενες εκλογές.Δημοσίευση σχολίου