Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2008

Νάτη πάλι, η παρέα του Λονδίνου!


Εντάξει Εμείς οι δημοσιογράφοι, έχουμε υλικό και την άνεση να σχολιάζουμε για μια εβδομάδα, χωρίς να κάνουμε τίποτα και χωρίς να παράγουμε πολιτική και ειδήσεις. Ή μάλλον ικανοποιούμαστε και με άλλες ειδήσεις που αφορούν την καθημερινή μας ζωή ή το περιβάλλον ή το αστικό περιβάλλον ή το διοικητικό χάος που μας περιβάλει.

Η ΝΔ όμως και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι αυτοί που έχουν ανάγκη να πατάξουν πολιτική και γεγονότα που θα τους φέρουν πιο κοντά στους στόχους τους. Δεν μπορούν να περιμένουν ότι ο αντίπαλος θα δουλεύει για πάρτη τους… Ούτε και να τους αρέσουν οι μετρήσεις, εκτός βέβαια από μια ψυχολογική ανακούφιση που μπορεί να φέρει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ΝΔ γλίστρησε ακόμα πιο χαμηλά, από τα 28 και 29% έπεσε στα 26,6%, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε ακόμα πιο χαμηλά ώστε να παραμένει η ΝΔ πρώτο κόμμα.

Αυτό δεν είναι αρκετό για το ΠΑΣΟΚ. Δεν κέρδισε τίποτα. Απλώς δεν έχασε. Η ΝΔ είναι που έκανε την κίνηση προς τα κάτω και το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κάτι χειρότερο, οπότε και δεν την ακολούθησε. Άρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει κάτι καλό ώστε να ενισχύσει τη θέση του, να ξεπεράσει στις μετρήσεις και το 30% που έχει να το ξεπεράσει χρόνια και να αρχίσει να κερδίζει υποστηρικτές από τους λεγόμενους αναποφάσιστους και από τους υποστηρικτές του κανένα…ο οποίος έχει γίνει φίρμα…Νο 2 παραμένει. Ως τώρα ήταν καλύτερος από τον Παπανδρέου και τώρα είναι καλύτερος από τον Καραμανλή.

Με άλλα λόγια έχουν ανάγκη και τα δύο κόμματα από θετικές ψήφους. Να πάρουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα βρεθούν άνθρωποι να τους επιβραβεύσουν λέγοντας ότι αυτό που κάνουν ή λένε είναι σωστό κι εγώ γι αυτό το λόγο θα τους υποστηρίξω…Να έχουν κάτι καλό να δουν πάνω τους. Το ίδιο πράγμα σε φρασεολογία ΣΥΝ είναι ότι και τα δύο κόμματα μαζί είναι στο 55% στις μετρήσεις. Άρα με το ζόρι μπορούν να κάνουν μαζί κυβέρνηση. Το 18% είναι οι δυσαρεστημένοι όλων των ειδών… και μετά έρχεται ο ΣΥΝ με το δικό του 5% και άλλους τόσους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν…και μετά τα υπόλοιπα κόμματα.

Πέρα από μια ψυχολογική εκτόνωση, ξαναλέω δεν μπορώ να δικαιολογήσω για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ δεν συνεχίζει την πίεση στην κυβέρνηση, αφού καμιά διορθωτική κίνηση δεν έκανε ο πρωθυπουργός. Κατ’ αρχήν έβαλε τον Παπαληγούρα στη θέση του Βουλγαράκη. Τι σημαίνει αυτή η κίνηση; Ότι τίποτα δεν άλλαξε και η αντιμετώπιση ήταν για άλλη μια φορά επικοινωνιακή και όχι πολιτική. Ο Βουλγαράκης έχασε το υπουργείο γιατί αγόρασε καινούργιο σκάφος και οι συγγενείς του εξ αγχιστείας ανακατεύονται στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Μα η υπόθεση του Βατοπεδίου, όπως θα μάθουν όσοι παρακολουθήσουν την εκπομπή ως το τέλος, δεν έχει να κάνει με τον Βουλγαράκη. Έχει να κάνει με το υπουργείο Οικονομίας. Η οικονομική κατάσταση επίσης είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί όλους τους Έλληνες. Και συνεχίζοντας το ψάξιμο, θα πέσουμε πάνω στην ίδια παρέα που εμπνεύστηκε και εξέδωσε τα ομόλογα και όταν αποκαλύφθηκε, τα έριξαν στους ανίδεους διοικητές και στα αρπακτικά τσιράκια τους και στις αρπαχτές τους… Αντί λοιπόν εκεί να στοχεύσουν από την αντιπολίτευση, αφήνονται να παρασύρονται μακριά ικανοποιούμενοι από το αίμα του Βουλγαράκη που ρέει ακόμα ζεστό και ψάχνει ακόμα να μάθει ποιος υπόγραψε το πολιτικό συμβόλαιο της εξόντωσής του…Δεν έχει δίκιο φυσικά και αν θέλει να δει πραγματικά ποιος ευθύνεται που έχασε το υπουργείο πρέπει να ψάξει ανάμεσα στους φίλους του και στην πολιτική που ακολουθούν οι φίλοι του οι οποίοι και κινούνται γύρω από το μέγαρο Μαξίμου.

Αν το μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είχαν τη δυνατότητα να δουν μακριά και πάνω από την αυλή τους, θα έβλεπαν ότι ο ανασχηματισμός με αποπομπή όλων των πρωτοκλασάτων υπουργών που ως τώρα ήταν οι στυλοβάτες του, είναι η μόνη κίνηση που μπορούν να κάνουν. Αν είχε την τόλμη και την αυτοπεποίθηση να κρατήσει τον Σουφλιά και να αναδείξει αυτούς που τώρα παριστάνουν τους αντάρτες, ίσως και να είχε ελπίδα να ανατρέψει την κατάσταση. Θα δείτε όμως ότι δεν μπορεί να το κάνει, και το ίδιο σύστημα που πλουτίζει καταναλώνοντας την πολιτική τους επιρροή, θα τους πάει σφιχταγκαλιασμένους ως τις επόμενες εκλογές.



6 σχόλια:

PSO είπε...

Δεν εφυγε μονο γι'αυτα, εχει κανει και πολυ χειροτερα και το ξερανε ολοι μεσα στο κομμα,καθολου εξιλαστηριο θυμα δεν ειναι. Απλα προτιμησαν να τον διωξουν τωρα και να ψιλοξεχαστει παρα να τον ψαξουν καποιοι περισσοτερο και να βρουνε τ'αλλα..

Unknown είπε...

Κατ' εμέ,ο κος Βουλγαράκης ήταν αρκετά προκλητικός.Δηλαδή ενώ η χώρα νοσεί στο θέμα της οικονομίας,δηλαδή ακρίβειες κτλ,αυτός εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος της χλιδάτης κοινωνίας,όπως είπατε σκάφη,την στιγμή που ο πολιτικός χώρος έβραζε..

Ένα εξίσου σημαντικό λάθος,ήταν η αντιμετώπιση που έδειξε στο θέμα με το εργατικό ατύχημα στο Πέραμα...Την στιγμή που οι εργάτες τον περίμεναν για εξηγήσεις αυτός,είχε και καλά προγγραματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου....

Κύριε Κοκορίκο πιστεύετε ότι ισχύουν αυτά που ανέφερα;

kostis είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα στο γεγονός ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι κέρδισαν τις εκλογές.Είναι λάθος.Φυσικά και πρέπει να αυξηθεί η πίεση και να κάνουν και οι ίδιοι αποκαλύψεις και καταγγελίες.Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι απλώς έβαλαν ένα φρένο στην κατρακύλα του ποσοστού τους μετά το 2004.Και θα ήθελα αν πω ότι πολλές από τις καταγγελίες,είτε για το Θέμα με το Βατοπαίδιο ή άλλες καταγγελίες και επερωτήσεις που γίνονται στη Βουλή,γίνονται από απλούς βουλευτές και όχι από τα ''ισχυρά'' στελέχη.Αυτοί είναι που δουλεύουν πιο πολύ απ' όλους.

Τελικά ο Βουλγαράκης παραιτήθηκε χωρίς να πιστεύει ότι έκανε κάτι κακό.όπως και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης που κατά καιρούς έχουν παραιτηθεί ή έχουν παραγκωνιστεί με διάφορους τρόπους,όπως Μαγγίνας,Γιαννάκου,Τσιτουρίδης κτλ.Με λίγα λόγια μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας.Μας λένε ότι απλά παραιτούνται για να μας ρίξουν στάχτη.Δεν μετανοιώνουν γι' αυτά που έχουν πράξει.Δηλαδή είναι να τους ακούς και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο από απόγνωση.Αλλά εδώ ο Πατακός και ο Παπαδόπουλος δε μετάνοιωσαν ποτέ,αυτοί θα το κάνουν.Άλλωστε,ποιος έχασε το φιλότιμο του για να το βρουν αυτοί.

Και φυσικά όταν ξεχαστεί το θέμα από τα κανάλια,θα συνεχίσει και ο Βουλγαράκης τις μπίζνες του.Ή μήπως γκρέμισαν το ''αναψυκτήριο'' του Μαγγίνα και δεν το μάθαμε;Ή του Σουφλιά το ''σπιτάκι'';

Unknown είπε...

pso
έχεις δίκιο, Αλλά αυτοί δεν το καταλαβαίνουν. οτι είναι προτιμότερο οι ίδιοι να είναι πολύ αυστηροί, παρά να δώσουν στους ανταγωνιστές τους τη χαρά να απονείμουν Δικαιοσύνη...

Unknown είπε...

Μάνο,
και όχι μόνον αυτά. Όταν χάσεις την επαφή σου με την πραγματικότητα, φτάνεις στο σημείο να λές οτι εγώ ήμουνα καλός υπουργός και αντιστάθηκα στις πιέσεις των εφοπλιστών επειδη ήμουν πλούσιος. μα κανείς δεν κλέβει για να φάει. Όλοι κλέβουν για το παντεσπάνι. Για το σκάφος. Για να γίνουν πλούσιοι

Unknown είπε...

Κωστή,
έχω μείνει άφωνος. Τα λές τέλεια και τα προσυπογράφω όλα...Να σου δώσω και το κλειδί, να γράφεις στο μπλόγκ...