Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

Χέρια ψηλά...


Καλά μιλάμε ότι ο Γιώργος παπανδρέου είναι η χαρά της όποιας αντιπολίτευσης. Τίποτα να μην κάνεις, θα φαίνεσαι ότι αντιπολιτεύεσαι. Με ρωτάγανε κι εμένα σήμερα μερικοί που το διάβασαν στις εφημερίδες. – Γιατί ανακοίνωσε τα 28 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ορίστηκαν επικεφαλής για την οργάνωση του Συνεδρίου; Έλα μου ντε. Πού να ξέρω κι εγώ. Να είχε άλλη δουλειά τις προηγούμενες μέρες αποκλείεται. Θα το ξέρWrite in Hindi!αμε ή θα το βλέπαμε από τα αποτελέσματα. Να είχε πάει για τρέξιμο από το πρωί και να μην έσωσε… δεν πιστεύω και είναι λίγο προβοκατόρικο. Να του έβαλαν τρικλοποδιές τα εξωθεσμικά κέντρα αποκλείεται. Άγνωσται αι βουλαί του υψίστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Άντε τώρα να κ’άνεις σοβαρή συζήτηση ότι πρέπει να οργανώσουμε τη μεγάλη ανατροπή. Πολιτική ανατροπή που πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προτιμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν κουραστεί ο Καραμανλής, δεν τον βλέπω νοικοκύρη στη θέση του τον Γιώργο.

Βέβαια ο Καραμανλής δεν μπορώ να πώ ότι δεν προσπαθεί. Ανέθεσε στον Γιαννίτση συγγνώμη στον Μαγγίνα να αντιγράψει τον Γιαννίτση. Να καταστρέψει την εκλογική πελαταία της ΝΔ, να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την κοινωνική εικόνα του κόμματος, να προκαλέσει ανεπίστροφη διαρροή ψηφοφόρων και προϊόντος του χρόνου, να κάνει νοικοκύρη τον παπανδρέου. Καλά τα πάει ο Μαγγίνας στο ρόλο αυτό, αλλά ίσως δεν περίμενε και ο ίδιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τόσο κοντά τους.

Τι εννοώ. Επειδή ολόκληρη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένη στη νεοφιλελεύθερη λογική της ΕΕ για το ασφαλιστικό, απόδειξη ότι προσπάθησε και με τον Γιαννίτση να κάνει τη ζημιά, και επειδή δεν περνάει από το μυαλό τους ότι ίσως να υπάρχει και μια άλλη πολιτική, προτιμούν να μην πάρουν θέση. Το επιχείρημά τους αποκαλύπτει τη γύμνια τους. Εδώ ολόκληρη κυβέρνηση και δεν παίρνει θέση, θα ζητήσουμε και τα ρέστα από την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν παίρνει θέση, αλλά παραπέμπει στα
κιτάπια του παρελθόντος τα οποία απορρίφθηκαν από τους ψηφοφόρους; Έλα ντε…

Ενώ αν είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό και αισιόδοξο να πούν θα είχαν έναν λόγο παραπάνω να το πούν έγκαιρα για να κεφαλαιοποιούν και να δημιουργούν φθορά στην κυβέρνηση, με τελικό στόχο όχι την εξουσία αλλά την ανατροπή των σχεδίων όσων θέλουν να φάνε τις κρατήσεις των εργαζόμενων και στο τέλος να τους δώσουν ένα προνοιακό επίδομα που θα πληρώνεται κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για κει μας προορίζουν όλους. Για προνοιακό επίδομα. Κι αφού οι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχουν τίποτα καλύτερο να προτείνουν, προτιμούν τη σιωπή…


Ψηλά τα χέρια από το ασφαλιστικό…Γιατί κάτι τέτοιες μαγκιές κάνανε και κάτι άλλοι, και για να μην πέσει η κυβέρνηση, έχασε η κυβέρνηση τον υπουργό της και μετά από 2 χρόνια έπεσε και η κυβέρνηση।
Είναι νομίζω περιττό να υπενθυμίζουμε οτι προεκλογικά ο Καραμανλής έλεγε ψέματα οτι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές। Όπως ακριβώς έλεγε ψέματα το २००४ με το "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"!
Δημοσίευση σχολίου