Τρίτη, Νοεμβρίου 20, 2007

Χέρια ψηλά...


Καλά μιλάμε ότι ο Γιώργος παπανδρέου είναι η χαρά της όποιας αντιπολίτευσης. Τίποτα να μην κάνεις, θα φαίνεσαι ότι αντιπολιτεύεσαι. Με ρωτάγανε κι εμένα σήμερα μερικοί που το διάβασαν στις εφημερίδες. – Γιατί ανακοίνωσε τα 28 στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ορίστηκαν επικεφαλής για την οργάνωση του Συνεδρίου; Έλα μου ντε. Πού να ξέρω κι εγώ. Να είχε άλλη δουλειά τις προηγούμενες μέρες αποκλείεται. Θα το ξέρWrite in Hindi!αμε ή θα το βλέπαμε από τα αποτελέσματα. Να είχε πάει για τρέξιμο από το πρωί και να μην έσωσε… δεν πιστεύω και είναι λίγο προβοκατόρικο. Να του έβαλαν τρικλοποδιές τα εξωθεσμικά κέντρα αποκλείεται. Άγνωσται αι βουλαί του υψίστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Άντε τώρα να κ’άνεις σοβαρή συζήτηση ότι πρέπει να οργανώσουμε τη μεγάλη ανατροπή. Πολιτική ανατροπή που πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προτιμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν κουραστεί ο Καραμανλής, δεν τον βλέπω νοικοκύρη στη θέση του τον Γιώργο.

Βέβαια ο Καραμανλής δεν μπορώ να πώ ότι δεν προσπαθεί. Ανέθεσε στον Γιαννίτση συγγνώμη στον Μαγγίνα να αντιγράψει τον Γιαννίτση. Να καταστρέψει την εκλογική πελαταία της ΝΔ, να τραυματίσει ανεπανόρθωτα την κοινωνική εικόνα του κόμματος, να προκαλέσει ανεπίστροφη διαρροή ψηφοφόρων και προϊόντος του χρόνου, να κάνει νοικοκύρη τον παπανδρέου. Καλά τα πάει ο Μαγγίνας στο ρόλο αυτό, αλλά ίσως δεν περίμενε και ο ίδιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τόσο κοντά τους.

Τι εννοώ. Επειδή ολόκληρη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένη στη νεοφιλελεύθερη λογική της ΕΕ για το ασφαλιστικό, απόδειξη ότι προσπάθησε και με τον Γιαννίτση να κάνει τη ζημιά, και επειδή δεν περνάει από το μυαλό τους ότι ίσως να υπάρχει και μια άλλη πολιτική, προτιμούν να μην πάρουν θέση. Το επιχείρημά τους αποκαλύπτει τη γύμνια τους. Εδώ ολόκληρη κυβέρνηση και δεν παίρνει θέση, θα ζητήσουμε και τα ρέστα από την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν παίρνει θέση, αλλά παραπέμπει στα
κιτάπια του παρελθόντος τα οποία απορρίφθηκαν από τους ψηφοφόρους; Έλα ντε…

Ενώ αν είχαν κάτι εντελώς διαφορετικό και αισιόδοξο να πούν θα είχαν έναν λόγο παραπάνω να το πούν έγκαιρα για να κεφαλαιοποιούν και να δημιουργούν φθορά στην κυβέρνηση, με τελικό στόχο όχι την εξουσία αλλά την ανατροπή των σχεδίων όσων θέλουν να φάνε τις κρατήσεις των εργαζόμενων και στο τέλος να τους δώσουν ένα προνοιακό επίδομα που θα πληρώνεται κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για κει μας προορίζουν όλους. Για προνοιακό επίδομα. Κι αφού οι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχουν τίποτα καλύτερο να προτείνουν, προτιμούν τη σιωπή…






Ψηλά τα χέρια από το ασφαλιστικό…Γιατί κάτι τέτοιες μαγκιές κάνανε και κάτι άλλοι, και για να μην πέσει η κυβέρνηση, έχασε η κυβέρνηση τον υπουργό της και μετά από 2 χρόνια έπεσε και η κυβέρνηση।




Είναι νομίζω περιττό να υπενθυμίζουμε οτι προεκλογικά ο Καραμανλής έλεγε ψέματα οτι δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα αυξηθούν οι εισφορές। Όπως ακριβώς έλεγε ψέματα το २००४ με το "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"!

8 σχόλια:

rvagos είπε...

Άντε να αποκαλύψουμε επιτέλους αυτό τον άφθαρτο ΜΠΟΥΛΗ .Είδες ο βουλευτής Μανώλης δεν σου απάντησε όσες φορές και να τον ρώτησες -και τον ρώτησες άπειρες φορές -τι έλεγε προεκλογικά , ο δικός του ,για το ασφαλιστικό?
Και εσύ πας και θίγεις τα ιερά και όσια!

vagnes είπε...

...Χωρις παλι να συννενοηθουμε συμφωνουμε και στη δημοσκοπηση που προτεινουμε

Για να μας προτεινουν αυξηση οριων, αυξηση εισφορων και μειωση συνταξεων χρειαζονται πτυχια και μεταπτυχιακα οικονομολογων ;
Και τον πιο αγραμματο να ρωτουσαμε θα ειχε μια αλλη προταση καλυτερη απο την παραπανω.
Μα τη καταντια ειναι αυτη...

fisherman είπε...

Το σκηνικό μου θυμίζει τους πωλητές της εταιρίας που δουλεύω. Αν είναι να σε πιάσουν πελάτη το «μαγαζί» έχει τα πάντα…Έχετε???? Έχουμε έχουμε….
Άμα βάλουν παραγγελία και μετά …. Αρχίζουν τα όργανα…
(γι’ αυτό πρέπει να φύγω γρήγορα από εδώ).
Το ίδιο και με τις εκλογές προεκλογικά το μαγαζί είναι γεμάτο μετά αλλάζει το θέμα…

a.c. είπε...

Τι το περίεργο βλέπεις Αντώνη στο Ασφαλιστικό;
Μήπως είναι η πρώτη φορά που μας είπε ψέμματα ο Καραμανλής;

Το 2004 βγήκε

1ον- λέγοντας ότι θα μονιμοποιήσει τους 200.000 συμβασιούχους (ποτέ δεν το έκανε),

2ον- ότι θα χαρακτηρίσει τους τρίτεκνους, πολύτεκνους (δέσμευση που ποτέ δεν υλοποιήθηκε και απλά με ένα επίδομα που θα δώσει το 2008, προσπαθεί να πείσει αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι έκανε πράξη την υπόσχεσή του).

Εγώ τον βρίσκω πολύ συνεπή!!

Συνεχίζει να μην κάνει αυτά που υπόσχεται!!

Υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια από αυτό.

Ανώνυμος είπε...

"Το 2004 βγήκε

1ον- λέγοντας ότι θα μονιμοποιήσει τους 200.000 συμβασιούχους (ποτέ δεν το έκανε).."
Μία από τι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της μεταπολίτευσης.
Όχι ότι οι άλλοι δεν έκαναν τέτοια. Αυτοί τα πρωτοδίδαξαν και αυτός συνεχίζει. Μόνο που τα κόλπα αυτά ψόφησαν και άρχισαν πλέον να βρωμάνε..

Giorgio είπε...

Aντωνη... είμαι 32.. και σύνταξη μάλλον δεν θα δω! οπότε τι κανουμε? αποδέχομαι συνταξη πείνας των 500ευρώ? (βάση της σημερινής αγοραστικής αξίας).... οχι προτιμάω να μην πάρω τίποτα.... βαριά κουβεντα αλλα τι θα γίνει πια.. σχοείο πανεπιστημιο οικογένεια δεν έχω και ζω για ωα πληρώνω!!

norse είπε...

Ενοποίηση ταμείων ΝΑΙ. Πρώτα όμως των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ με το ΤΕΒΕ ή έστω το ΙΚΑ και μετά όλα τα άλλα. Ενναλακτική λύση : Να παίρνουν οι βουλευτές ΜΟΝΟ τη σύνταξη του ταμείου που είχαν πρίν εκλεγούν, στην ηλκία που έχει ορίσει το ταμείο, και κατά παραχώρηση να συνεχίσει η ΒΟΥΛΗ να τους πληρώνει τις εισφορές αφού εκλεγούν. Οχι όμως διπλή ή τριπλή σύνταξη! Στο κάτω-κάτω δεν τους έστειλε κανείς με το ζόρι να γίνουν βουλευτές. Να ... προσφέρουν ήθελαν."Λειτούργημα" είναι το βουλευτιλίκι και όχι επάγγελμα.

Unknown είπε...

Πού τον θυμήθηκες τον ΜΠΟΥΛΗ; Το είχα λανσάρει το 2004, αλλά έπεσαν πάνω μου λυτοί και δεμένοι για να το κόψω, γιατί όλοι κατάλαβαν οτι θα περπάταγε... όπως το "γκαντέμης" για τον Μητσοτάκη το 1989. Το οποίο επίσης εγώ είχα λανσάρει. Και το 1989 και το 2005 αυτές οι εμπνεύσεις μου στοίχησαν από μιά καλή απόλυση...