Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

Ο Βύρωνας απασφαλισμένος!

Μά τι είσαι Βύρωνα Πολύδωρα. Κι έχεις απασφαλίσει; Χειροβομβίδα και θα σκάσεις ή οπλοφόρος που έχει σκοπό να πυροβολήσει; Γιατί μια παλιά παροιμία λέει ότι το πιστόλι δεν το τραβάς παρά μόνον για να πυροβολήσεις, αλλιώς το κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει καθόλου.

Να υπονοεί πάλι ότι είναι χειροβομβίδα και μπορεί αφού είναι απασφαλισμένος να σκάσει από μόνος του, αποκλείεται γιατί αντιθέτως επαίρεται ότι πράττει συνειδητά και δεν είναι ένα αυτόματο. Έχει δική του βούληση και δεν σκάει χωρίς να το θέλει. Άρα απειλεί ότι είναι έτοιμος να τιμωρήσει την μέγιστη και τρισμέγιστη .μμμ… (διαγράφεται μία λέξη) να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης. Τι να κάνουμε όμως, ο πρωθυπουργός έχει μόνον το προνόμιο να σχηματίζει την κυβέρνηση. Από κεί και πέρα το κάθε στέλεχος μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα στα θεσμικά όργανα του κόμματος.

Η μόνη νόμιμη εκτόνωση που μπορεί να έχει ένα στέλεχος που θεωρεί ότι θίγεται είναι μίσα στα όργανα του κόμματος. Κι αυτή είναι μια καλή ευκαιρία και για τη ΝΔ να λειτουργήσει τα όργανά της τα οποία έχει αφήσει ανενεργά επί 3,5 χρόνια. Επειδή λοιπόν θα της χρειαστεί το κόμμα και για να ασκήσει την εξουσία, όχι μόνο για να ζήσει, καλό είναι να το ενισχύσει. Και το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ασχολούμαστε πλέον παρεμπιπτώντος.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραγωγή πολιτικής και από ότι φαίνεται απολίτικα ξεκίνησε αυτή η διαδικασία και απολίτικα θα τελειώσει, δεν υπάρχει και ελπίδα για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί προφανώς δεν καταπιεζόταν κανένας από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν θολό και άνευρο. Αν καταπιεζόταν θα έβγαινε η έτοιμη πολιτική που καταπιεζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως βγαίνουν οι φιλοδοξίες και οι προσωπικές στρατηγικές έτσι θα έβγαινε και η άλλη πολιτική για τη χώρα. Αλλά αφού δεν υπάρχει, έχουμε μόνον γκρίνιες για τη διαδικασία εκλογής και σενάρια διάσπασης τα οποία εδράζονται δυστυχώς σε τέτοιες ανοησίες περί αδυναμίας καταμέτρησης των διπλοψηφιών ον λάϊν. Μά είναι δυνατόν να χτίσεις κόμμα πάνω σε τέτοιες ανοησίες;

Με τα υπαρξιακά του καθενός θα ασχολείται ο ελληνικός λαός;

Ξαναγυρίζω στην κυβέρνηση. Το οικονομικό επιτελείο δείχνει το πιο ανέτοιμο από όλα. Το πετρέλαιο δεν ήταν έτοιμη να το φορολογήσει, τον ΦΠΑ δεν είναι έτοιμη να τον αυξήσει, το μόνο που ξέρει είναι πόσα λεφτά τους λείπουν. Οπότε για να μην φωνάζει ο Μανώλης και ο Τατούλης, και μια κι έτυχε προεκλογικά να έχει πεί ο Καραμανλής ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, αναβάλεται ως το 2009 το μέτρο και επομένως θα φορολογήσουν περισσότερο τα υπόλοιπα. Ακίνητα, με το φόρο κατοχής και τους άλλους έμμεσους φόρους.

Το ασφαλιστικό επίσης αναβάλεται για την επόμενη κυβέρνηση, η μεταρρύθμιση για την παιδεία είχε ήδη αναβληθεί, και οι βουλευτές εξακολουθούν να είναι 152, αλλά είναι καμιά δεκαριά αυτοί που ερίζουν για το ποιοι θα εκβιάσουν πρώτοι ότι είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας. Το ζήτημα είναι πολιτικό φυσικά, γιατί αν υπήρχε μια πολιτική που να συσπειρώνει το κόμμα, δεν θα υπήρχαν τόσοι επίδοξοι αντάρτες οι οποίοι φυσικά είναι μόνον λόγια. Η επιβίωσή τους είναι πάνω από όλα, ως πολιτικών προσώπων και απλώς προβάρουν ρόλους. Αν δεν τους πάει το ένα κοστούμι, θα φορέσουν το άλλο.

Ο δε πρωθυπουργός δεν έχει μόνον ένα όπλο στη διάθεσή του. Τις πρόωρες εκλογές. Έχει πολλά περισσότερα. Απλώς τις πρόωρες εκλογές τις χρησιμοποίησε πολύ νωρίς και για ένα εξάμηνο είναι άχρηστο. Όταν θα αρχίσουν να σκέφτονται τις ευρωεκλογές τότε θα είναι χρήσιμο. Αλλά αν δεν χειριστεί στοιχειωδώς το Σκοπιανό, τότε από μόνη της θα έχει πατήσει τα κορδόνια της.
Δημοσίευση σχολίου