Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Το μήνυμα... το μήνυμα...


Για άλλη μια φορά ο κόσμος, οι απλοί πολίτες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τους δίνουν σοβαρότητα και κύρος στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και είδατε τι επίδραση έχει αυτό και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα οποία μουδιασμένα όπως είναι θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να μας πείσουν ότι δεν έλαβαν κανένα μήνυμα και απλώς επιμένουν στη δική τους λευκή επιταγή. Γιατί δεν είναι μόνον οι αρχηγοί που ζητούσαν λευκή επιταγή και ο ένας θεωρεί ότι την έλαβε.

Μιλάω φυσικά για τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είπε χθες και διέρρευσαν οι φίλοι του ότι ετοιμάζει προτάσεις οργανωτικής ανασύνθεσης της ηγεσίας, λές και αυτό ήταν το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και λες ότι αυτή είναι η εντολή των 800.000 πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι εμπνευσμένο μήνυμα ήταν αυτό που εκφώνησε στη μία μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ήταν ίσως και η ώρα που το έκανε να μοιάζει με μαύρα μεσάνυχτα. Πολλοί θα περίμεναν τόλμη στη διατύπωση νέων θέσεων και προετοιμασία για να δεχθούν το σόκ ενός ΠΑΣΟΚ και ενός αναβαπτισμένου αρχηγού – προέδρου ο οποίος ακούει τα συλλογικά όργανα και με τις νέες θέσεις του κόβει τον ομφάλιο λώρο με το κακό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.,

Για παράδειγμα αφού υποδείξει ποιους κακούς νόμους ψήφισε ή υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, να πεί και τι προτίθεται να ψηφίσει αν ή μόλις επανέλθει στην εξουσία. Και να είναι τόσο τολμηρά αυτά που λέει, ώστε να πέσουν όλοι από τα σύννεφα. Να είναι μια ευχάριστη έκπληξη… Χρόνια έχουν να νιώσουν ευχάριστη έκπληξη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου…


Αύριο είναι η πορεία για το Πολυτεχνείο και θα έχει πολύ κόσμο που θα τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 αν όλοι μας κουνηθούμε λίγο από τον καναπέ και χωρίς καπέλλο λάβουμε μέρος στην πορεία. Τώρα βέβαια είναι δύσκολο να πάς χωρίς καπέλο, αλλά μια απλή μέθοδος είναι να μπείτε τυχαία σε όποιο σημείο της πορείας τύχει την ώρα που πηγαίνετε την ώρα που πηγαίνετε. Οπότε κανένας δεν θα σας καπελώσει και συνολικά η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης αν παίρνουν μέρος περισσότεροι, στο τέλος θα δείτε και την ΟΝΝΕΔ να συμμετέχει κι όχι μόνο να καταθέτει στεφάνι.

Κατά τα άλλα σήμερα έχουμε συζήτηση στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού, για το θέμα με τα Σκόπια μετά από ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη. Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα είπε όμως. Γιατί να μην χρειάζεται; Δεν το καταλαβαίνω. Το δημοψήφισμα είναι η λαϊκή ετυμηγορία και τα κόμματα οφείλουν σε εθνικά θέματα αλλά και σε λιγότερο σοβαρά θέματα να θέτουν ενώπιον του ελληνικού λαού τις επιλογές που υπάρχουν, με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα. Όχι μακριά από το λαό και όχι κυρίως ενάντια στη θέλησή του. Για τον ελληνικό λαό υπάρχουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα υπέρτερο από την άποψη του λαού και καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχρεώνει έμμεσα το λαό να αποδεχθεί κάτι με το οποίο διαφωνεί.

Για το ασφαλιστικό νομίζω ότι ο κ. Μαγγίνας δεν θα χειριστεί καλά την υπόθεση στο τέλος. Από τώρα αυτά που λέει ότι δηλαδή παρά τις περί του αντιθέτου μεθοδεύσεις δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, μοιάζουν με όσα έλεγαν προεκλογικά το 2004, για όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά. Τα είδατε εσείς στη Θεσσαλία; Ε! άλλο τόσο θα τα δούν και οι ασφαλισμένοι όλες τις συντάξεις και όλα τα χρόνια…Τα υπόλοιπα πολλά λόγια είναι φτώχεια.


7 σχόλια:

vagnes είπε...

Απλα μεστα και αληθινα, οπως ενας κοινος σοφος νους. Συμφωνω απολυτως θα ελεγα.
Η καλη συνταγη και το καλο φαγητο δεν γινεται αν δεν λερωσεις τα χερια σου. Αν δεν ανακατευτεις με τους πολιτες στα προβληματα τους δεν γινεται να γινεις καλος ηγετης ποτε. Δεν τον βλεπω οτι εχει τετοιες προθεσεις, αισθανεται ενος ειδους αλλεργια με τους ανθρωπους που δουλευουν για τον επιουσιο.

Νομιζω η μονη ελπιδα(!) του Γιωργου για την εξουσια, ειναι να κανει περισοτερα λαθη ο Καραμανλης (αλοιμονο δεν χορτασαμε;) και να οφεληθει απο το λαχειο που λεγεται δικομματισμος, που και αυτο δυσκολο μου φαινεται, αλλά και πολυ μα παρα πολυ "σοσιαλιστικο".
Ευχομαι ειλικρινα να διαψευσθω...

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω να μην περιμένει να πέσει απλά ο άλλος, όπως έκανε πριν ο παράλος.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

το μήνυμα εστάλη, αναφορά παράδοσης δεν είχαμε, Αντώνη...

Elias είπε...

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2007
ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στην εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του Νιξον( Α.Χοπκινς) ένας συμβουλος του προέδρου (Ν.Σαδερλαντ) λέει σε μια στιγμή: ''Δυστυχώς για την δημοκρατία, δεν χρειάζεται να πεισθούν πολύ για τις αποφάσεις μας...''
Η φράση αποτυπώνει εξαιρετικά την σημερινή παγκόσμια δημοκρατική version των κοινωνιών. Χθες, περίπου 500,000 Έλληνες, σε σύνολο 9 εκατομ. ενήλικων ψηφοφόρων, επέλεξαν τον άνθρωπο αντίβαρο του σημερινού κυβερνήτη( σχεδόν το 7% των Ελλήνων ψηφοφόρων) .Θα πεί κάποιος αν αυτό θα το τόνιζα σε περίπτωση επικράτησης του Βενιζέλου! Ναι ,θα το τόνιζα και μάλιστα είχα τοποθετηθεί εξ'αρχής κατά της ψευδοδημοκρατικής αυτής διαδικασιας που ανάγεται σε δηθεν δημοψηφισματική και αντιπροσωπευτική διαδικασία.
Χθες, ενταφιάστηκε οριστικά η ελπίδα ανασυστασης μια αντιδεξιάς πολιτικης,μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρεόυ αποτελεί τον καθρέφτη του 7-10% των νεοελλήνων που δυστυχώς διαμορφώνουν καταστάσεις στον τόπο, που επιθυμούν την αποστροφή τους στο καινούργιο, που πάσχουν απο μυωπία κοινωνικής αντίληψης( δεν με πειράζει καθόλου αν θιξω κάποιους φίλους) και ευελπιστούν σε μια αναβίωση ενός''δηθεν'' ιδεολογικού καθεστώτος,ενώ στην ουσία δεν έχουν καν καταλάβει τους καιρούς, δεν ξέρουν τί σημαίνει πολιτική και οικονομική διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων, δεν κατανοούν οτι Κυβέρνηση σημαίνει Ευθύνη, Ρεαλισμός, Εφικτές Παρεμβάσεις.
Δεν ηταν ο Βενιζέλος η '' χρυση ευκαιρία'' για την Ελληνικη αριστερή πρόταση εξουσίας,όμως είχε τα φόντα να ΄΄εποπτευθεί'' απο μια συλλογική αντίληψη για μια κοινωνική και οχι ατομικοκεντρική διακυβέρνηση(μονο ενας χαρισματικός άνθρωπος μπορέι να υποτάξει το Εγω του για το Εμείς, μόνο ένας ευφυής ηγέτης μπορεί να νιώσει τα όρια της ευθύνης,οσο αλαζόνας,οσο αρχηγομανής και αν είναι)
Απο χθες, η ''παρέα'' του Καραμανλή και οι κολλητοί των υπουργών του,νιώθουν ελέυθερο το πεδίο δράσης για 4 ,ενδεχομένως και για 8 χρόνια.Η Νεα Δημοκρατία,απο χθές έγινε το παλιό ΠΑΣΟΚ: εδραιώθηκε ως μηχανισμός εξουσίας και υπεροχής στους πολίτες. Ο Κώστας Καραμανλής,αποτελεί πλέον τον νέο Ανδρέα: οι Ελληνες είναι τυχεροί,βρηκαν πάλι εναν
μύθο ,ενα πρόσωπο περα και πάνω απο τους καιρούς.
Χθες γεννήθηκε μια νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία: αυτή της ηγεμονίας του νεο-καραμανλισμού( με τις ευλογίες και την δημοκρατική στήριξη του συγχρονου ΠΑΣΟΚ...)

Αναρτήθηκε από Elias στις 3:49 πμ 6 σχόλια



Σάββατο, 10 Νοέμβριος 2007

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Είναι σαφές ότι ο Παπανδρέου είναι αυτός που έχει την πρωτοβουλία κινήσεων. Και από θέση και από υποχρέωση.
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε την αλήθεια των υποσχέσεών του. Διαφορετικά το τι γίνεται το ξέρουμε.

Unknown είπε...

Gia Vagnes
Έχει κάνει ένα καλό ο Παπ. Απάντησε στο θέμα του εκλογικού νόμου με θέση. Αν ήταν και πιό επεξεργασμένη η θέση ακόμα καλύτερα. Έκανε άλλο ένα σφάλμα. Έπρεπε να κόψει το βήχα στη ΝΔ και για το άρθρο 16 με ανάλογη θέση. Αλλά έχει μιά δυσκολία επειδή εκεί πρέπει ο ίδιος να γλύψει εκεί που έφτυσε. Αν το έκανε θα έκλεινε όλα τα στόματα. οτι οι κανόνες που ισχύουν για τα άλλα στελέχη ασφαλώς και ισχύουν πρώτα για τον ηγέτη. Για τον ίδιο. Αν το κάνει έστω και με καθυστέρηση έχει να κερδίσει.

Unknown είπε...

Ποιά αναφορά ρε Σπύρο; Μου έστειλες μήνυμα; Κάτσε να δώ...