Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Το μήνυμα... το μήνυμα...


Για άλλη μια φορά ο κόσμος, οι απλοί πολίτες ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή τους δίνουν σοβαρότητα και κύρος στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και είδατε τι επίδραση έχει αυτό και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα οποία μουδιασμένα όπως είναι θα χρειαστούν αρκετές μέρες μέχρι να μας πείσουν ότι δεν έλαβαν κανένα μήνυμα και απλώς επιμένουν στη δική τους λευκή επιταγή. Γιατί δεν είναι μόνον οι αρχηγοί που ζητούσαν λευκή επιταγή και ο ένας θεωρεί ότι την έλαβε.

Μιλάω φυσικά για τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος είπε χθες και διέρρευσαν οι φίλοι του ότι ετοιμάζει προτάσεις οργανωτικής ανασύνθεσης της ηγεσίας, λές και αυτό ήταν το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και λες ότι αυτή είναι η εντολή των 800.000 πολιτών που πήγαν να ψηφίσουν. Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε τι εμπνευσμένο μήνυμα ήταν αυτό που εκφώνησε στη μία μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ήταν ίσως και η ώρα που το έκανε να μοιάζει με μαύρα μεσάνυχτα. Πολλοί θα περίμεναν τόλμη στη διατύπωση νέων θέσεων και προετοιμασία για να δεχθούν το σόκ ενός ΠΑΣΟΚ και ενός αναβαπτισμένου αρχηγού – προέδρου ο οποίος ακούει τα συλλογικά όργανα και με τις νέες θέσεις του κόβει τον ομφάλιο λώρο με το κακό ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος.,

Για παράδειγμα αφού υποδείξει ποιους κακούς νόμους ψήφισε ή υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, να πεί και τι προτίθεται να ψηφίσει αν ή μόλις επανέλθει στην εξουσία. Και να είναι τόσο τολμηρά αυτά που λέει, ώστε να πέσουν όλοι από τα σύννεφα. Να είναι μια ευχάριστη έκπληξη… Χρόνια έχουν να νιώσουν ευχάριστη έκπληξη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου…


Αύριο είναι η πορεία για το Πολυτεχνείο και θα έχει πολύ κόσμο που θα τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη 1973 αν όλοι μας κουνηθούμε λίγο από τον καναπέ και χωρίς καπέλλο λάβουμε μέρος στην πορεία. Τώρα βέβαια είναι δύσκολο να πάς χωρίς καπέλο, αλλά μια απλή μέθοδος είναι να μπείτε τυχαία σε όποιο σημείο της πορείας τύχει την ώρα που πηγαίνετε την ώρα που πηγαίνετε. Οπότε κανένας δεν θα σας καπελώσει και συνολικά η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης αν παίρνουν μέρος περισσότεροι, στο τέλος θα δείτε και την ΟΝΝΕΔ να συμμετέχει κι όχι μόνο να καταθέτει στεφάνι.

Κατά τα άλλα σήμερα έχουμε συζήτηση στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού, για το θέμα με τα Σκόπια μετά από ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη. Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα είπε όμως. Γιατί να μην χρειάζεται; Δεν το καταλαβαίνω. Το δημοψήφισμα είναι η λαϊκή ετυμηγορία και τα κόμματα οφείλουν σε εθνικά θέματα αλλά και σε λιγότερο σοβαρά θέματα να θέτουν ενώπιον του ελληνικού λαού τις επιλογές που υπάρχουν, με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα. Όχι μακριά από το λαό και όχι κυρίως ενάντια στη θέλησή του. Για τον ελληνικό λαό υπάρχουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα υπέρτερο από την άποψη του λαού και καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχρεώνει έμμεσα το λαό να αποδεχθεί κάτι με το οποίο διαφωνεί.

Για το ασφαλιστικό νομίζω ότι ο κ. Μαγγίνας δεν θα χειριστεί καλά την υπόθεση στο τέλος. Από τώρα αυτά που λέει ότι δηλαδή παρά τις περί του αντιθέτου μεθοδεύσεις δεν θα αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, μοιάζουν με όσα έλεγαν προεκλογικά το 2004, για όλα τα κιλά και όλα τα λεφτά. Τα είδατε εσείς στη Θεσσαλία; Ε! άλλο τόσο θα τα δούν και οι ασφαλισμένοι όλες τις συντάξεις και όλα τα χρόνια…Τα υπόλοιπα πολλά λόγια είναι φτώχεια.


Δημοσίευση σχολίου