Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

Πάλι καλά που δεν δώσανε δεκαχίλιαρο και στην οικογένεια του 15χρονου Αλέξη


Ε! Δεν μπορεί να πεί κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση δεν ξέρει από πυρκαϊές και πώς να τις αντιμετωπίσει… Και ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος έχουν εμπειρία του πράγματος από το καλοκαίρι του 2007 και φαίνεται να πιστεύουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ανακάμψουν στις μετρήσεις. Καταργούν τη γραφειοκρατία και δίνουν αμέσως ένα δεκαχίλιαρο. Αφού έπιασε το 2007 με θεαματικά αποτελέσματα στις κάλπες του Σεπτεμβρίου, γιατί να μην πιάσει και το 2008; Είναι αστείο φυσικά και τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση διαθέτει μεγάλα αποθέματα κυνισμού. Τόνους θα έλεγα. Της περισσεύει. Μόνο που δεν γνωρίζω αν αυτή τη φορά θα την βοηθήσει. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι μόνον για τη διατήρηση της εξουσίας ενδιαφέρεται και τα υπόλοιπα είτε είναι ένας δεκαπεντάχρονος είτε η οργή μιάς ολόκληρης γενιάς, είτε οι κινητοποιήσεις των πολιτών είτε οι υλικές ζημιές που προκαλούν κουκουλοφόροι κατ’ επάγγελμα, είναι θέματα για εκμετάλλευση.

Άλλοι γκρεμίζουν κι άλλοι πληρώνουν. Ο καθένας τη δουλειά του. Οι κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία και η κυβέρνηση αφού βλέπει την αστυνομία να απέχει από καθαρά αστυνομικά καθήκοντα, βγάζει τα δεκαχίλιαρα για να πληρώσει γρήγορα χωρίς γραφειοκρατία. Άλλο ένα χαρακτηριστικό της κυβέρνησης είναι ότι νομίζει ότι οι καταστηματάρχες με τα καμένα καταστήματα, αλλά και οι άλλοι που είχαν ελάχιστες ή καθόλου ζημιές, θέλουν δέκα χιλιάρικα για να λύσουν τα προβλήματά τους. Η αγορά όμως για να λειτουργήσει θέλει θετικό κλίμα, αισιοδοξία και κυρίως πολίτες που να μη φοβούνται να κατέβουν στο κέντρο για να ψωνίσουν.

Το κόστος βέβαια για την κυβέρνηση είναι σαφώς μεγάλο και μετρήσιμο, αλλά καμία πρωτοβουλία δεν αναλαμβάνεται για να βγεί από το αδιέξοδο και κυρίως όλοι ξέρουν ότι φταίει κάποιος άλλος. Μπορεί να φταίει ο ΣΥΝ, μπορεί να φταίει η ΓΣΕΕ, μπορεί να φταίει το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να φταίει οποιοσδήποτε άλλος, αλλά όχι κάποιος συγκεκριμένος υπουργός ή πρωθυπουργός.. Κάτι σαν το Βατοπέδι δηλαδή όπου θα φταίνε γενικώς και αορίστως κάποιοι χωρίς όνομα και ιδιότητα.

Το απολογητικό υπόμνημα του 37χρονου ειδικού φρουρού, είναι σήμερα επίσης αντικείμενο επικρίσεων από τον Τύπο γιατί δεν αναφέρει ούτε μία λέξη σαν έκφραση συγγνώμης ο δικηγόρος του ο Αλέξης Κούγιας και μάλιστα όπως θα ακούσετε στη συνέχεια της εκπομπής το θεωρεί περίπου φυσικό. Γιατί ο ίδιος το έγραψε αλλά δεν απευθύνεται στον Τύπο ή στους συγγενείς του 15χρονου, αλλά στο κατηγορητήριο. Οπότε δικαιούται προφανώς να σπιλώνει τη μνήμη του παιδιού μιλώντας για αποκλίνουσα συμπεριφορά ή να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπως ότι είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραίτη και άλλαζε διαρκώς σχολεία. Η σχολή Μωραίτη αναγκάστηκε από χθες να εκδώσει ανακοίνωση και να διαψεύσει αυτές τις επικλήσεις, λέγοντας καθαρά ότι είναι ψέματα και προσβάλουν τη μνήμη του παιδιού.

Αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ… η υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου σημαίνει ότι πρέπει να λέμε ψέματα και να προσβάλουμε τη μνήμη του παιδιού; Υπάρχει περίπτωση κάποιος που είναι ο αυτουργός δολοφονίας, να τα φορτώσει όλα στο θύμα; Δυστυχώς η ιστορία αυτό δείχνει. Έχει ξαναγίνει…

Το σύνολο του Τύπου σήμερα ασχολείται με την προκλητική απολογία του αστυνομικού, μέσα από το απολογητικό υπόμνημα του Κούγια.

Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες. Αυτό έχει εισπράξει η νεολαία και η κοινωνία. Ότι η κυβέρνηση γι αυτό ενδιαφέρεται κι αυτό προσφέρει. Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες.

4 σχόλια:

rvagos είπε...

Πως άντεξες και μίλησες μ' αυτόν, τον συνήγορο υπεράσπισης,μετά το χθεσινοβραδινό που είπε ,ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου είναι μια παρεξήγηση και η Δικαιοσύνη θα την λύση!
Κατ' αυτόν τον κύριο, αν η Δικαιοσύνη αποφανθεί λάθος ο θάνατος, θα τον ανακαλέσει!!!!!
Είδες τι σου είπε ?
Αυτός και η Δικαιοσύνη είναι χώροι που δεν τους καταλαβαίνεις , φτωχέ δημοσιογράφε!!!!
Έχουν δικούς τους κώδικες.
Απορούμε με τα παιδιά , σαν να μην καταλαβαίνουμε, ότι καταλαβαίνουν!

kostis είπε...

Καλά ο Κούγιας είναι ελεεινός!Και ακόμα πιο ελεεινοί είναι αυτοί της κυβέρνησης και τα μέτρα που παίρνουν..

Χθες λέγαμε για τον Στυλιανίδη,που βγήκε χαμογελαστός και πήγε και μέχρι το γήπεδο να φωνάξει.Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,το βράδυ που δολοφόνησαν το παιδάκι,αυτός διασκέδαζε στα μπουζούκια.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65364

Τι μπορεί να σχολιάσει άραγε κάποιος;

Unknown είπε...

Είδες όμως οτι καταλαβαίνουν...

Unknown είπε...

Αυτός ο Στυλιανίδης είναι πραγματικά ανεκδιήγητος και ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί...Νομίζω οτι πλέον έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και θα ήταν προς όφελος της κυβέρνησης να του πρότεινε να παραιτηθεί...