Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Κυβέρνηση χωρίς ευθύνη


Είναι πολύ κακό για την κυβέρνηση, να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να παριστάνει ότι κυβερνάει, ενώ όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι απλά δεν υπάρχει. Η φράση ότι έτσι όπως πάνε θα φύγουν νύχτα, είναι λίγη. Εμείς ελπίζαμε ότι θα πέσει κάτω από το γέλιο όλων των Ελλήνων. Αλλά δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει και γίνεται επικίνδυνη. Μια τόσο ανίσχυρη κυβέρνηση, ώστε να την αγνοεί και ο τελευταίος αστυνομικός, είναι επικίνδυνη.

Είναι εντελώς επικίνδυνο, να κάνεις δημόσιες σχέσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν καίγεται ο τόπος. Και δεν αναφέρομαι στον υπουργό Παιδείας τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που πήγε στο γήπεδο την Κυριακή το βράδυ, όταν το Σάββατο είχε δολοφονηθεί μαθητής του Λυκείου από έναν αστυνομικό. Αυτός ήταν απλώς πολύ λίγος. Πολύ ελαφρύς για να καταλάβει τη σοβαρότητα των στιγμών.

Πιο ανόητος φάνηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί ενώ εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό, είπε ότι δεν βλέπω πολιτικές ευθύνες. Μα πώς να δεις κάτι που δεν ξέρεις τι είναι; Όταν λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν βλέπω πολιτικές ευθύνες είναι σαν να δηλώνει ο πρωθυπουργός ότι δεν βλέπει πολιτικές ευθύνες. Άρα καλά καταλάβαμε από την αρχή ότι ήταν θέατρο η παραίτηση του Παυλόπουλου και του Χηνοφώτη. Οι άνθρωποι απλώς κοροϊδεύουν. Και παρασύρουν και σοβαρούς ανθρώπους σαν τον Παυλόπουλο, να φαίνονται κι αυτοί ανόητοι και ανεύθυνοι. Δεν έτυχε όμως πέτυχε. Εδώ έχουμε ακόμα εν ενεργεία υπουργούς εναντίον των οποίων γίνεται έρευνα από εξεταστική επιτροπή της Βουλής και ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανείς.

Δεν ξέρουν τι πάει να πει πολιτική ευθύνη. Πήγε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός και άρχισε να μασάει στραγάλια του στυλ κάποιοι πάνε να επωφεληθούν, και πρέπει όλοι μαζί να καταδικάσουμε τα έκτροπα. Ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Όχι για υλικές καταστροφές, για τις οποίες αν μιλήσουμε πρέπει να πούμε επίσης την αλήθεια. Ότι τα μαγαζιά τα σπάνε κάποιοι επαγγελματίες της βίας, κάποιοι προβοκάτορες που πληρώνονται για να σπάνε και προστατεύονται από τις διάφορες υπηρεσίες, μαζί με μερικούς κακοποιούς που ήθελαν να πλιατσικολογήσουν τα μαγαζιά που έσπαγαν. Πάλι έχουμε έλλειψη κράτους όμως γιατί ευθύνη των αστυνομικών είναι να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών. Δεν είναι ευθύνη των διαδηλωτών.

Αυτή η κυβέρνηση είναι ένοχη και το μόνο που κάνει είναι να πατάει επί πτωμάτων για να κρατηθούν στην εξουσία έστω και λίγες μέρες. Γιατί οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο, αίφνης δεν έχουν ακόμα προφυλακιστεί; Αν δεν είναι οι συγκεκριμένοι επικίνδυνοι να τελέσουν νέες αξιόποινες πράξεις, τότε ποιος είναι; Η Τσέκου που την έχωσαν φυλακή για να μην εκβιάσει τον Ζαχόπουλο που ήταν στην εντατική; Έτσι ενεργούν όμως αυτά τα ενεργούμενα της εξουσίας. Παριστάνουν τους αυστηρούς στους ανυπεράσπιστους και σκύβουν τη μέση σε όποιον διανοηθούν ότι έχει πλάτες.

Το να ακούς τον πρωθυπουργό που παραμένει άφαντος επί σχεδόν 48 ώρες και βγαίνει μετά και λέει τις πιο κοινότοπες λέξεις που υπάρχουν σαν να είναι ένας αμήχανος παρατηρητής, (του στυλ: «εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τον άδικο χαμό») απλώς σου μεγαλώνει την ανασφάλεια ως πολίτη. Δηλαδή αν εμένα κάποιος απειλήσει τη ζωή μου και είναι πραγματικός κακοποιός, ο Καραμανλής, ο πρωθυπουργός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκφράσει την οδύνη του; Εδώ έχει δολοφονήσει εν ψυχρώ ένας υπάλληλος του κράτους έναν νέο 16 χρονών και ο άνθρωπος εκφράζει την οδύνη του…Μα φυσικά το ξέραμε ότι ο άνθρωπος βαριέται και προτιμάει να πάει για ψάρεμα στη Ραφήνα αντί να ασχολείται με την κυβέρνηση. Όλοι οι πολίτες τον έχουν πάρει χαμπάρι. Το μόνο που του αρέσει είναι να ακούει διάφορους χουλιγκάνους της πολιτικής σαν τον Στυλιανίδη να λένε καλαμπούρια του στυλ… Καραμανλής ή χάος.

Η υποκρισία μας χτυπάει αλύπητα και αντί για υπεύθυνους πολιτικούς έχουμε ηθοποιούς που παριστάνουν τους συντετριμμένους και μέσα τους λένε… ουφ φτηνά τη γλίτωσα και σήμερα και δεν έχασα την κουτάλα της εξουσίας. Από τέτοιους ανθρώπους περιμένουμε να καταλάβουν ότι έχουμε κοινωνικά προβλήματα, οικονομικά προβλήματα που επειδή δεν τα αντιμετώπισαν επί 5 χρόνια αλλά αντιθέτως με τις αποφάσεις τους τα έχουν επιτείνει, με τους κουμπάρους, με τα ομόλογα, με την ακρίβεια, με τη φορολογία, με την ασυδοσία στην αγορά με την υποχρηματοδότηση της παιδείας και της υγείας και των δημόσιων επενδύσεων, με το απαράδεκτο καθεστώς που επικρατεί στις φυλακές και με τα σκάνδαλα σαν το Βατοπέδι και το σκάνδαλο Μανούση, - Παυλίδη και να δώσουν λύσεις.

Πραγματικά όποιος από εμάς περιμένει να δώσει λύση σ’ αυτά τα προβλήματα ο άνθρωπος και η κυβέρνηση του ανθρώπου που εκφράζει οδύνη για τον άδικο χαμό μετά από 48 ώρες, αντί να έχει ξηλώσει όλη την ηγεσία της αστυνομίας και τους υπουργούς που έτυχε να κάθονται σ’ αυτή την καρέκλα, είναι άξιος της μοίρας του. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν μας αξίζει καλύτερη κυβέρνηση, αλλά τέτοιοι τύποι που δεν ξέρουν τι είναι η πολιτική ευθύνη και η ευθύνη γενικώς. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να αλλάζει χρώμα, πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.




6 σχόλια:

Adamantia είπε...

Δεν ανηκω οπως ξερεις σ'αυτους που περιμενω να δωσει λυση ο ψαρας απ'τη Ραφηνα οπως πολυ σωστα τον χαρακτηρισες. Αλλα δεν βλεπω κανεναν να μπορει εδω που φτασαμε.
Ξηλωμα ολων και νεοι πολιτικοι.Ολοι οι σημερινοι ειναι πεταμενα λεφτα.
Καλημερα Αντωνη κι αν δεν κανω παντα σχολια δεν σημαινει πως δεν σε διαβαζω, απλα σχεδον παντα συμφωνω μαζι σου.

kostis είπε...

Και ο Κούγιας έδειξε τον δρόμο που θα πάρει κι αυτή η υπόθεση,λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία η σφαίρα έχει εξοστρακιστεί και δεν πήξε κατευθείαν στον κακόμοιρο νέο.Δηλαδή,η κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης ουσιαστικά θα κριθεί αβάσιμη.Δηλαδή,οι αυτόπτεις μάρτυρες λένε ψέμματα,δεν τον δολοφόνησε εν ψυχρώ και φυσικά ο κ.Κούγιας δεν είπε γιατί ο αστυνομικός έφυγε αφού είδε το παιδάκι να πέφτει κάτω.

Και εκτός των άλλως είχε το θράσος να κατακρίνει τα πολιτικά πρόσωπα και μέσα σε αυτούς τον [b]Πρόεδρο της Δημοκρατίας[/b].Ναι ,ο κ.Κούγιας....Αφού είναι ακόμα μέλςο του δικηγορικού συλλόγου,εμείς τι να πούμε....

kostis είπε...

Και όπως άκουσα ένα καθηγητή πανεπιστημίου να λέει,απλα΄καμαρώστε τον κ.Στυλιανίδη στη σημερινή του συνέντευξη που χαμογελάει περήφανος!

Και όπως είπε και μι καθηγήτρια στην εκπομπή του Θεοδωράκη,ήθελαν να κάψουν τα ελληνικά πανεπιστήμια για να φτιάξουν ιδιωτικά.Ορίστε λοιπό τα κάψατε!

Unknown είπε...

Σωστά Αδαμαντία... έχω το ίδιο πρόβλημα με τα δικά σου σχόλια... και δεν μπορώ να γράφω συνέχεια πόσο συμφωνώ μαζί σου και τί καλά που τα λές... Σε καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα... Μην ανησυχείς σε δικαιολογώ...

Unknown είπε...

Ο αυτουργός μιάς δολοφονίας, είναι δολοφόνος. Ασχέτως της ακριβούς κατηγορίας.

Unknown είπε...

Ο Στυλιανίδης πρέπει απλώς να παραιτηθεί. Ή να απομακρυνθεί. Είναι ένας χουλιγκάνος της πολιτικής και η πολιτική του σκέψη φτάνει μέχρι το γλείψιμο του Καραμανλής ή χάος. Χάνουμε σάλιο όταν μιλάμε γι αυτόν... Ο άνθρωπος πήγε σαν να μην συμβαίνει τίποτα την Κυριακή στο γήπεδο και τώρα έδωσε εντολή να κάνουν μαθήματα χαλαρά... και να πάνε εκδρομές...