Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

Δεκάξι χρονών...!!!


Δύσκολη μέρα η σημερινή για όλους, αλλά το Σάββατο ήταν η τελευταία μέρα για ένα δεκαπεντάχρονο παιδί. Και φυσικά είναι ένα έγκλημα που έχει τον φυσικό του αυτουργό σε έναν αστυνομικό που νόμιζε ότι είναι Ράμπο και ο οποίος σε άλλες συνθήκες θα ήταν γραφικός και οι συνάδελφοί του έπρεπε να τον έχουν λιώσει στη σφαλιάρα για να πάψει να θεωρεί αρετή το καουμποϋλίκι. Ο ηθικός αυτουργός όμως αυτών των τραμπουκισμών εκ μέρους αστυνομικών, είναι διάφοροι πολιτικοί στο στυλ του Πολύδωρα που προσπαθούσε όσο ήταν υπουργός να πείσει τους αστυνομικούς ότι είναι πραίτορες ουρμπάνις, σε μια ανιστόρητη παρομοίωση που σκοπό είχε να δημιουργήσει τέτοιους Ράμπο όργανα μιάς αυταρχικής πολιτικής, όργανα μιάς αυταρχικής εξουσίας. Μπορεί ο Ράμπο να είναι εντελώς ανόητος και να μην αντιλαμβάνεται ότι γίνεται όργανο, αλλά οι πολιτικοί στυλ Πολύδωρα είναι επικίνδυνοι γιατί τους δημιουργούν με σκοπό να τους χρησιμοποιήσουν.

Όσο ο Πολύδωρας ‘ήταν υπουργός και επέμενε να μιλάει με αυτόν τον βερμπαλιστικό τρόπο, μόνο και μόνο για να αυξήσει τις ψήφους που παίρνει στα πιο δεξιά τμήματα του πληθυσμού, είχα πει δύο και τρεις και τέσσερις φορές ότι είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνει και κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε και νεκρό και μετά δεν θα ξέρει που να κρυφτεί ο Πολύδωρας. Εδώ και έναν χρόνο που έπαψε να είναι υπουργός, σταμάτησα να το λέω γιατί έφυγε το φυσικό πρόσωπο. Αλλά το κρούσμα αυθαίρετης αστυνομικής βίας του Σαββάτου, που κατέληξε στο φόνο του 15χρονου έχει προετοιμαστεί μήνες τώρα.

Προετοιμάστηκε με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας στους αστυνομικούς που βασανίζουν μετανάστες μέσα σε αστυνομικά τμήματα ουσιαστικά ατιμώρητοι. Υποθάλπεται από το γεγονός ότι μένουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί που χτυπούν διαδηλωτές και ισχυρίζονται θρασύτατα ότι χτύπησαν στη ζαρντινιέρα και μωλωπίστηκαν. Ο καθένας από μας έχει να διηγηθεί ένα κρούσμα αυθαίρετης ή υπερβολικής βίας αστυνομικού σε συμπολίτη μας ή σε μας τους ίδιους. Αυτοί όλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του φόνου του δεκαπεντάχρονου, αλλά αυτοί θα μείνουν ατιμώρητοι, γιατί είναι πολιτικοί ή αξιωματικοί της αστυνομίας και δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.

Απλώς όμως τώρα εισπράττει η κυβέρνηση της ΝΔ το λογαριασμό της ανεξέλεγκτης δράσης του Πολύδωρα που ήθελε να τονώσει το ηθικό των αστυνομικών και να χρεώσει την τρομοκρατία και την τρομοκρατία έτσι όπως την αντιλαμβάνεται αυτός ακόμα και σε κοινοβουλευτικά κόμματα.
Και ακόμα είμαι βέβαιος ότι ο Πολύδωρας δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει, αν και έχει παιδιά και θα μπορούσε τώρα να είναι στη θέση του τραγικού πατέρα του δεκαπεντάχρονου. Δεν είμαι καθόλου αυστηρός με τον Πολύδωρα, γιατί από μακριά φαινόταν ότι εδώ θα καταλήγαμε. Δεν θέλω να διαβάσω τώρα τα σχόλια που τότε είχα μεταδώσει, αλλά ότι βλέπει καθαρά ένας δημοσιογράφος μπορεί να το δει και ένας πολιτικός αν θέλει πραγματικά να ενεργεί σαν πατέρας και όχι σαν ψυχολογικός υποστηρικτής τραμπούκων.

Από κει και πέρα είναι απολύτως υγιής η αντίδραση των νέων που ξεσηκώθηκαν σε όλη την Ελλάδα και διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης η οποία τους ετοιμάζει μόνο βία και κατασταλτικούς μηχανισμούς, αντί να τους ετοιμάζει σχολεία για να σπουδάσουν και δουλειές για να δουλέψουν. Και αντί σε κάθε έργο που ετοιμάζουν να κάνουν μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας θα έπρεπε να κάνουν μελέτη βιωσιμότητας για τους νέους που είναι η μοναδική επένδυση για το μέλλον. Η ανεργία στους νέους είναι σχεδόν 50%, αλλά καμία μελέτη δεν έκανε η κυβέρνηση και κανένα πρόγραμμα δεν ετοίμασε για να διοχετεύσει την ενεργητικότητά τους σε δημιουργικά έργα. Ας μην κάνουν λοιπόν τους έκπληκτους όταν βλέπουν τους νέους να είναι εξοργισμένοι με το φόνο του συνομηλίκου τους τον οποίο τους ετοίμασαν. Έχουμε ευθύνη όλοι μας να περιορίσουμε αυτή την αστυνομική βία και αυτή την αυταρχική εξουσία….
Δημοσίευση σχολίου