Τετάρτη, Δεκεμβρίου 26, 2007

Αλιά σ' αυτούς που είναι φυλακή, ή κάτω απ' το χώμα!


Σήμερα δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, είναι αργία κι αυτό γιατί πρέπει οι άνθρωποι και να γιορτάζουν. Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή, και προφανώς οι οικογένειες συμφωνούν. Οι γονείς ασχολούνται με τα παιδιά τους, ιδίως αν είναι μικρά, ή αν είναι μεγάλα γιορτάζουν με τα αδέρφια τους και χαίρονται οι γονείς τους. Η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε μερικές φορές τους ανθρώπους που αγαπάμε και τους θεωρούμε δεδομένους.

Οι πιο ευαίσθητοι από μας, θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Και με τα δωράκια, ασφαλώς θα τους κάνουν να νιώσουν καλύτερα. Και δεν έχει σημασία η τιμή του δώρου, γιατί έχει αξία από μόνο του. Ποιος γονιός δεν θα εκτιμούσε ιδιαιτέρως μια ζωγραφιά που θα έφτιαχνε το παιδί του για να του την κάνει δώρο;
Και ποιο παιδί δεν θα ήταν ευτυχισμένο ακόμα και με ένα γλειφιτζούρι και με ένα φιλί; Αν μας έχει λείψει, έστω και για μια εβδομάδα, το εκτιμάμε περισσότερο.

Τέτοιες μέρες καλό είναι να σκεφτόμαστε και τους ανθρώπους που είναι φυλακισμένοι για κάποιο λόγο και έχουν στερηθεί εκτός από την οικογένειά τους και την ελευθερία τους. Η αφορμή γι αυτό, ήταν η είδηση ότι η 34χρονη Εύη Τσέκου κρίθηκε προφυλακιστέα χωρίς να δικαστεί. Δεν είμαι νομικός, αλλά η προφυλάκιση είναι μόνον για ανθρώπους που είναι ύποπτοι να επαναλάβουν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται και για το οποίο είναι αθώοι γιατί δεν έχει γίνει δίκη και ως τότε είναι αθώοι.

Εδώ έχουμε κάποια μαρτυρία ενός φίλου του Ζαχόπουλου που λέει ότι τον εκβίαζε η Τσέκου. Ο Ζαχόπουλος όμως είναι στην εντατική και δίνει μάχη για τη ζωή του. Είναι εξαιρετικά απίθανο μετά από ότι έγινε να αποπειραθεί να τον εκβιάσει. Πρώτος γιατί είπαμε ότι είναι αθώα ώσπου να γίνει η δίκη τουλάχιστον. Δεύτερον γιατί υποτίθεται ότι του ζητούσε διορισμό και μονιμοποίηση. Αυτό ήταν το αντικείμενο του εκβιασμού κατά την κατάθεση του Μυλωνά. Μονιμοποίησέ με γιατί έχω κασέτα και σε κάνω ρόμπα. Ο Ζαχόπουλος όμως δεν είναι πια γγ του υπουργείου Πολιτισμού αφού είχε παραιτηθεί πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας.
Άρα είναι απίθανο να επαναλάβει το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και το οποίο αρνείται. Αν είχε ομολογήσει ενοχή, ίσως και να ήταν διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε απόπειρα και όχι εκβίαση γιατί ο Ζαχόπουλος και πριν να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει δεν την είχε μονιμοποιήσει.

Εδώ λοιπόν παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων με θύμα την Τσέκου. Κάποιοι θέλουν να νομίζουμε ότι ο Ζαχόπουλος αποπειράθηκε να βάλει τέρμα στη ζωή του εξαιτίας του εκβιασμού της Τσέκου. Άρα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο εκβιασμός έπιασε και επομένως είναι ακριβείς οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η κασέτα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επηρεάστηκε και τον παραίτησε. Τότε όμως η απόπειρα αυτοκτονίας οφείλεται στην απελπισία του ανθρώπου που έχασε την εύνοια του Μεγάρου Μαξίμου γιατί έμαθε από την Τσέκου κάτι επιλήψιμο. Άρα δεν μπορεί να κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοκτονία παρά μόνον μαζί με τα πρόσωπα του Μαξίμου που τον παραίτησαν. Δηλαδή μιλάμε για πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, υπουργοί, σύμβουλοι, στελέχη κλπ. Αυτοί τον παραίτησαν και όχι η Τσέκου. Ασφαλώς ο Ζαχόπουλος μπορούσε να ζήσει χωρίς την Τσέκου, αλλά του στοίχισε πολύ που έπαψε να είναι ο πανίσχυρος γγ και κυρίως γιατί έχασε την εύνοια του μεγάρου Μαξίμου. Αν δεν είχε χάσει την εύνοια σκασίλα του μεγάλη που τσαντίστηκε η Τσέκου. ‘Άλλωστε ο ίδιος την είχε διώξει από το γραφείο του και υποτίθεται ότι αυτή ήταν η αιτία που στράφηκε εναντίον του. Η μία κατηγορία επομένως έρχεται σε σύγκρουση με την άλλη.

Συμπέρασμα: Πρόκειται για μια υπόθεση όπου ένας απλός πολίτης, ακόμα κι αν έχει μεμπτή συμπεριφορά, αντιμετωπίζει ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους εξουσία και ο νόμος παίρνει το μέρος της εξουσίας.
Η λογική λέει: Ποιος έφαγε τον Ζαχόπουλο από γγ του ΥΠΠΟ; Αυτός τον έσπρωξε στην αυτοκτονία. Αν βοήθησε και η Τσέκου, τότε κι αυτή πρέπει να είναι μαζί με τους άλλους. Όχι μόνη της. Και τι κατηγορία είναι αυτή η συμμετοχή σε αυτοκτονία; Υπάρχει τέτοια κατηγορία; Εκτός κι αν μιλάμε ότι απαγορεύεται η αυτοκτονία, αν τη γλιτώσει ο αποτυχημένος αυτόχειρας διώκεται γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του και μαζί του όποιος τον βοήθησε. Ή του έδωσε χάπια αν χρησιμοποίησε χάπια, ή του έδωσε το πιστόλι εν γνώσει του αν χρησιμοποίησε πιστόλι ή του έκανε παρέα και τον παρότρυνε την ώρα που πήδαγε στο κενό αν πήδησε από τον 4ο όροφο στον ακάλυπτο.

Εδώ όμως φαίνεται ότι έχουμε μια ανυπεράσπιστη πολίτη η οποία αντιμετωπίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, χωρίς να έχει δικαστεί, χωρίς να έχει ομολογήσει κάποιο αδίκημα, και χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία που να πείθουν για την ενοχή της και κυρίως έχουμε μια περίπτωση που ακόμα κι αν ήθελε δεν θα μπορούσε να επαναλάβει την απόπειρα εκβίασης γιατί μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε δεν μπορεί να διοριστεί πουθενά, εκτός κι αν δώσει εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Πάντως με ρουσφέτι αποκλείεται. Πόσο μάλλον μετά από εκβιασμό. Για άλλους εκβιασμούς όπως να αποσπάσει λεφτά κλπ δεν το συζητάμε. Δεν έχει πιά καμία δυνατότητα να εκβιάσει κανέναν. Άρα προς τι η προφυλάκιση;

Το συμπέρασμα ως πολίτη αυτής της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Ο αδύναμος είναι έρμαιο των ισχυρών και η Δικαιοσύνη είναι υπηρέτης των ισχυρών και μόνον. Η μόνη δυνατότητα που έχει ένας πολίτης είναι να βάλει τις φωνές, να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης, ώστε να υποχρεώσει τη Δικαιοσύνη να σεβαστεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την εκτελεστική εξουσία, αστυνομία, κυβέρνηση, κλπ να μην παρεμβαίνει απροκάλυπτα αλλά κυρίως μέσα από υπόγειες διαδρομές για να την επηρεάσει…

Απόδειξη οτι κι εμείς μιλάμε για την Τσέκου που το πρόβλημά της είναι στην επικαιρίτητα ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις φυλακές που είναι μέσα για πολύ πιό άδικους λόγους...

6 σχόλια:

Dimitris Tsakalias είπε...

Ιδιότυπη μορφή Δημοκρατίας Νεοελλήνων: ο λαός επιλέγει ένα σώμα αντιπροσώπων του, τη Βουλή, η οποία δίνει εντολή σε μια Κυβέρνηση να τρώγονται χρήματα από παντού. Απο εκεί και από πουθενά αλλού περιμένει ο φτωχός να γυρίσει ο τροχός και να φάει κι αυτός.

Όποιος πάει να βάλει εμπόδια σ' αυτή την απλή οδό τιμωρείται. Αν πρόκειται για γυναίκα, η κοινωνία αμέσως για ξεκίνημα την φορτώνει με το γνωστό κουσούρι: "πουτάνα".

Μην παριστάνουμε τους πολιτικά ηθικούς. Και ο Διάολος να μας βολέψει θα πάμε σε θέση του Δημοσίου και θα κάνουμε μόκο. Ακόμα και με 600 Ευρώ το μήνα.

Η κοινωνική συνενοχή μας καλύπτει όλους. Καταγγέλλουμε αλλά αφού έτσι κάνουν όλοι, έτσι κάνουμε κι εμείς ελαφρά τη καρδία.

Αν δεν τα κονομήσω εγώ θα τα κονομήσει άλλος. Αν δε γίνω πούστης εγώ θα γίνει κάνας άλλος.

Αυτή είναι η Ελλάδα και δεν πρόκειται ν' αλλάξει σύντομα. Για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλισμός, δημοσιογραφία και πολλά άλλα που σοφά σήμερα μπλέκονται κι αυτά στη μάσα.

Ο Καραμανλής διαβάζοντας σωστά για την ώρα τον Σωκράτη εκπληρώνει τις αληθινές υποσχέσεις του για το μέλλον: "Ένα κάνω, δεν κάνω τίποτα".

Αν ο γιος μου μπαίνοντας στα 18 με αρχίσει στο βρισίδι για όλα τα παραπάνω, δεν θ' απαντήσω. Απλώς θα του αποκαλύψω ότι από καιρό ψάχνω κάνα γνωστό για να τον βολέψω σε θέση και βλέπουμε. Και δυστυχώς θα συμφωνήσει.

Unknown είπε...

Βλέπω Δημήτρη μου, οτι έχεις και όρεξη και φιλοσοφική διάθεση... Ένας ακροατής μου θύμισε οτι πριν από λίγες μέρες, δύο εφοριακοί της Δ ΔΟΥ Αθηνών (ο ένας ο Αρνόκουρος συνεργάτης του Αλογοσκούφη,) συνελήφθησαν για εκβιασμό με πολλά περισσότερα στοιχεία. Σε σύγκριση με την τσέκου. και αφέθησαν ελεύθεροι. Αν και είναι εν ενεργεία εφοριακοί άρα μπορούν να εκβιάσουν κι άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, που χάθηκες;
Ένα δε μου κολλάει φίλε μου σε όλα αυτά.
Αν ήταν τόσο κατεργάρα αυτή η γυναίκα, σε μία μονιμοποίση στο ΥΠ.ΠΟ. (από τους πλέον κακοπληρωμένους υπάλληλους έχει) θα στόχευε;
Εδώ η Θεοδώρα έγινε αυτοκράτειρα..
Εγώ την εξής εξήγηση με την δημιουργική φαντασία μου έδωσα:
Ο κύριος δεν έφαγε χρήματα, απλά με βοήθησε
"περίτεχνα" να στηθεί ο νέος δημοκρατικός πολιτισμός (τα όρια μεταξύ πολιτισμού και προπαγάνδας είναι διασδιάκριτα ειδικά στους συγχρόνους..).
Το πολύ, αν και αυτό δεν είναι σίγουρο,τίποτα γκομενίτσες..

ΌΤΑΝ ένας αγριεμένος άνθρωπος που ήξερε κάποια πράγματα, πήγε να τα βγάλει στη φόρα, τον πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα.
Από αγανάκτηση πήγε να αυτοκτονήσει.
Γιατί δεν το λέτε εκεί στα κανάλια κι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Οι ζωγραφιές σου καταπληκτικές και πιο σέξυ από τα πένθχάουζ

Dimitris Tsakalias είπε...

Οι δύο εφοριακοί Κολωνακίου δεν απειλούσαν την καριέρα κανενός υπουργού ή υφυπουργού κουμπάρου.

Δεν ξέρω αν η ιδιοκτησία του κομμωτηρίου όπου έγινε το κακό (η καταγγελία)κοιμάται καλά τελευταία.

Unknown είπε...

Γειά σου καπιταλιστικό κουμούνι...
καλή χρονιά... Μόνο που αυτοί οι πίνακες ζωγραφικής είναι λίγοι. Δεν φτάνουν για πολλές μέρες. Κι επειδή δεν θέλω να δημοσιεύω την ίδια εικόνα δεύτερη φορά, καταλαβαίνεις οτι είμαι στο ψάξιμο. Τέτοιους πίνακες θα τους έβαζα ευχαρίστως και στο σπίτι μου. Είναι έξοχοι...

Φανταστείτε εικόνα. παραμονή Χριστουγέννων. Μιά "αμαρτωλή" γυναίκα με χειροπέδες οδηγείται στον Κορυδαλλό. Για εκβιασμό.!!!
Μά ποιός μαλάκας θα πιστέψει οτι στην Ελλάδα θα βρεθεί άνθρωπος που θα εκβιαστεί (!!!) με την απειλή αποκάλυψης εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενηλίκων; Ή οτι θα δώσει 200.000 ευρώ για να μην αποκαλυφθεί οτι ένας πολιτικός έχει γκόμενα; Μοιάζουμε για τόσο μαλάκες;;;;