Πέμπτη, Δεκεμβρίου 27, 2007

Κουκουλώστε να έχουμε να ξεκουκουλώνουμε!

(Χορεύτρια δίπλα στο παράθυρο)

Το γενικό συμπέρασμα από τα δεκάδες ρεπορτάζ που υπάρχουν για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ένα είναι το συμπέρασμα. Ότι το μέγαρο Μαξίμου έχει επιβάλει σιωπητήριο σε όλες τις πηγές τις οποίες μπορεί να ελέγξει και ότι η προσπάθεια αυτή αποτυγχάνει πανηγυρικά. Όλοι μιλάνε γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι καλό εφόσον δεν εμπλέκονται στην υπόθεση να κρατήσουν τις αποστάσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με τη δικαιολογία ότι προτίθεται να αναλάβει στο μέλλον να εκπροσωπεί τη σύζυγο του κ. Ζαχόπουλου, επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό τον κ. Ρούσσο που είναι ο υπεύθυνος των ΜΕΘ και ζήτησε να μην δίνονται πληροφορίες για την υγεία του κ. Ζαχόπουλου στους δημοσιογράφους, ιδιαιτέρως εάν οι πληροφορίες είναι θετικές για την εξέλιξη της υγείας του. Το ίδιο ζήτησαν στη συνέχεια ο κ. Ρούσσος και ο κ. Ράπτης, ο διοικητής του νοσοκομείου, από όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που γνωρίζουν πράγματα. Πείτε μου εσείς ποια είναι η νομική σκοπιμότητα που εξυπηρετείται από την επίσκεψη του μελλοντικού παραστάτη της συζύγου, και για ποιο λόγο συμφώνησαν ο κ. Ρούσσος και ο κ. Ράπτης να επιβληθεί εμπάργκο στην ενημέρωση των δημοσιογράφων;

Προφανώς επειδή θέλουν να έχουν τη δικαιολογία και να στείλουν στον Κορυδαλλό την Τσέκου ώστε να εδραιώσουν στην κοινή γνώμη, τη λαθεμένη εντύπωση ότι η υπόθεση αυτή είναι ερωτικού, σεξουαλικού και εκβιαστικού περιεχομένου.
("με ρο΄πυχα για διακοπές" Ιούλιος १९५१)
Η ρόζ απόχρωση στην υπόθεση αυτή είναι η πιο αδύνατη, συνεπώς δεν μπορεί να καλύψει τίποτα από τις υπόλοιπες πολύ σοβαρές υποθέσεις που αφορούν τη διαχείριση ενός υπουργείου από άτομο που ενεργούσε ως υπουργός, με εντολή, με ανοχή και εν γνώσει του πρωθυπουργού.

Αν ψάξουμε τις εφημερίδες από το 2004 ως τώρα, αλλά και τις τελευταίες μέρες αν ακούσουμε τα κανάλια και δούμε τις εφημερίδες, έχουν αποκαλυφθεί εκατοντάδες σοβαρές υποθέσεις στις οποίες δεν έχει τηρηθεί η νομιμότητα και ο άμεσα εμπλεκόμενος είναι ο κ. Ζαχόπουλος. Παρά την ευαισθησία που δείχνουν μερικοί εισαγγελικοί λειτουργοί να κινούν ως έχουν υποχρέωση ανακριτική λειτουργία και χωρίς να έχει κατατεθεί μήνυση, για τις δεκάδες αυτές υποθέσεις δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία. Ούτε προανακριτική. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης τη ζήτησε. Κι ας την ζήτησε ακόμα και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του από το Σάββατο αν δεν κάνω λάθος.

Είναι η χειρότερη επικοινωνιακή διαχείριση που έχει γίνει ως τώρα και θα τροφοδοτεί μεαποκαλύψεις των δημοσιογράφων την υπόθεση μέχρι να ξυπνήσει και το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε διακοπές.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να πείσει, ότι πρόκειται για προσωπική και όχι για πολιτική περιπέτεια, τότε έπρεπε να αφήσουν τη Νατάσσα να τον επισκεφθεί ως φίλο στο νοσοκομείο, ή και ο ίδιος ο Καραμανλής. Αντίθετα έπεσαν όλοι να φάνε τη Νατάσσα όταν εκδήλωσε την επιθυμία να επισκεφθεί τον Ευαγγελισμό. Έτσι όμως θα είχε κάποια αξιοπιστία η προσπάθεια του μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν ξέρουμε τίποτα και απορούμε πως ένας σοβαρός άνθρωπος έφτασε στο σημείο να πηδήσει στο κενό. Εμείς δεν ξέραμε τίποτα, δεν του είχαμε ζητήσει εμείς να παραιτηθεί, αλλά μόνος του παραιτήθηκε για λόγους υγείας κι εμείς πέσαμε από τα σύννεφα.

Δεν γίνεται δηλαδή να έχεις αντιφατικούς στόχους και συμπεριφορά σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια. Επιπλέον η ολοφάνερη θυσία μιας απλής και ανυπεράσπιστης από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, πολίτη, το χώσιμό της στη φυλακή, ώστε να τρομοκρατηθεί και να μην κάνει αποκαλύψεις, έρχεται σε ολοφάνερη αντίφαση με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουμε πολιτική υπόθεση τεραστίων διαστάσεων που έχει και την τραγικότητα της απόπειρας αυτοκτονίας. Προς τι το σιωπητήριο προς όλους τους υφιστάμενους του υπουργείου οι οποίοι ήξεραν και ξέρουν πολλά;

Είναι δυνατόν η μαρτυρία ενός Μυλωνά να οδηγεί στον Κορυδαλλό έναν πολίτη; Είναι δυνατόν να θεωρείται ύποπτος φυγής και να προφυλακίζεται κάποιος που παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία; Κάποιος ύποπτος απόπειρας εκβιασμού να προφυλακίζεται και δυό βδομάδες πριν να μην προφυλακίζονται δυό εφοριακοί που συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από την αστυνομία με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για εκβίαση επιχειρηματιών. Όχι για απόπειρα, αλλά για εκβιασμό.

Εν πάσει περιπτώσει, πρέπει να μιλήσει κάποιος θεσμικός παράγοντας και να μας πεί: Υπάρχει Δικαιοσύνη, ή κάμπτονται οι κανόνες δικαίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες;

Για να προφυλακιστεί κάποιος, πρέπει να είναι αγνώστου διαμονής, και ύποπτος φυγής, όπως και να είναι ύποπτος να τελέσει το ίδιο αδίκημα. Εδώ παρουσιάστηκε μόνη της αυτοβούλως στην αστυνομία, δεν είναι αγνώστου διαμονής και φυσικά δεν μπορεί να εκβιάσει κανέναν, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι στο παρελθόν κάποιον αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να εκβιάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: