Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2007

Δυστυχώς ξεφτιλιστήκατε...



Η κατάσταση είναι υπέρ καθ ημών, θα έπρεπε ήδη να έχει αναφωνήσει το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επέλεξε από την αρχή τη λαθεμένη επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος Ζαχόπουλου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέμε πάντοτε, αλλά η παραδοχή της αλήθειας είναι συχνά η μόνη οδός που μπορεί να βαδίσει ένας πολιτικός. Και όταν δεν τον επιλέγει πρέπει να είναι εκ των προτέρων σίγουρος, ότι το ψέμα θα αποκαλυφθεί και τότε το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες της εποχής μας. Για παράδειγμα ο Κλίντον αμάρτησε όχι γιατί είχε ανάρμοστες σχέσεις με τη Μόνικα αλλά επειδή αποπειράθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση. Ένας πρωθυπουργός σαν τον καραμανλή δεν έχει λόγο να συγκαλύπτει τίποτα και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δέχεται εισηγήσεις συνεργατών του που προτείνουν συγκάλυψη. Εκτός κι αν δεν τις προτείνουν συνεργάτες του αλλά ο ίδιος προτιμά να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Έχει βρωμίσει ο τόπος από σκανδαλώδεις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο υπουργείο πολιτισμού και εξυπηρετούνται ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Έχει βρωμίσει ο τόπος για την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος στο ΥΠΠΟ. Και λίγη πολιτική εμπειρία να έχεις όταν κάποιος άνθρωπος θεωρεί ότι είναι πολύ ισχυρός, αρχίζει να ενεργεί με ρίσκο υπολογίζοντας ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον ελέγξει.

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω, αλλά θεωρητικά δεν μπορώ και να αποκλείσω το ενδεχόμενο, ότι οι μόνοι άνθρωποι που δεν είχαν ακούσει τίποτα, είναι όσοι εργάζονται στο μέγαρο Μαξίμου. Μόνο στο μέγαρο Μαξίμου έμαθαν την πιο ανώδυνη πολιτικά υπόθεση, δηλαδή τη σεξουαλική σχέση δύο ενηλίκων με ένα DVD που έστειλε κάποιος προς το παρόν άγνωστος. Πολύ δύσκολο είναι να πιστέψουμε ότι είδαν το δισκάκι με το άγνωστο σε μας ρόζ περιεχόμενο και είπαν λές και είχαν μπροστά τους τον οικουμενικό πατριάρχη, ότι είναι σοβαρό πολιτικό ατόπημα η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων, και επομένως πρέπει να ζητήσουμε την παραίτηση του γγ του ΥΠΠΟ έστω και αν είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού και ως τώρα απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του.

Δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι πλήθος στοιχείων πείθουν ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Το πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο σεξουαλικού περιεχομένου αν υπάρχει. Το αντικείμενο του εκβιασμού του Ζαχόπουλου αν υπάρχει έχει να κάνει με τις υποθέσεις που χειριζόταν. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί ακόμα να εξεταστούν όσοι μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση, αλλά φρόντισαν να φυλακίσουν την Τσέκου χωρίς να σκεφτούν σε βάθος.

Ακόμα και η παρουσία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον Ευαγγελισμό ήταν αψυχολόγητη και έδειξε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Γιατί όπως μας έλεγε χθες ένας γνωστός πρώην εισαγγελέας και ένας γνωστός πρώην αρεοπαγίτης, μόνον ο ίδιος ο Ζαχόπουλος μπορεί να διορίσει δικηγόρο και όχι τα συγγενικά του πρόσωπα. Τη σχετική νομολογία αποκλείεται να αγνοεί ο κ. Λυκουρέζος;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία πέρνουνε και ένα μήνυμα οι ανθυποπραιτωριανοί: "είδατε τι έπαθε η γραμματέας;"

Unknown είπε...

Είναι δυστυχώς πολύ λυπηρό, να βλέπεις οτι η κορυφή της πολιτικής εξουσίας, ενορχηστρώνει ότ μπορεί με σκοπό να κλείσει στη φυλακή μιά 34χρονη, η οποία αν και πιθανό να είχε μεμπτή συμπεριφορά, δεν αξίζει τέτοια ελαστικοποίηση των νόμων, ώστε να μπεί φυλακή. Κι όμως αυτοί νομίζουν οτι έτσι, θα οροϊδέψουν τον κόσμο. Kανένας ως τώρα δεν φιλοτιμήθηκε να πεί δυό στρογγυλές κουβέντες στους πολίτες.

Dimitris Tsakalias είπε...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

Στη χώρα μας παλιά, για την επιβολή της εθνικά ορθής και ηθικά αποδεκτής τάξης, οι γονείς μας είχαν πάνω από τα κεφάλια τους αστυνομικούς, τους καθηγητές-δασκάλους, το στρατό, τους παπάδες και τους επιτρόπους ναών.
Σήμερα όμως με τον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην κοινωνία μας, αυτά αποτελούν πια παρελθόν.
Κάποιοι όμως δεν το βλέπουν αυτό και κατηγορούν τη Δικαιοσύνη για στρατοκρατική καρακόληση της Δημοκρατίας ελέω Θεού μετά πατερναλισμού.

Εμείς, απλώς ζητάμε τα ονόματα όσων προέβησαν σε τέτοιου είδους κατηγορίες. Στους υπόλοιπους θυμίζουμε:

Οι πολίτες απαγορεύεται να ομιλούν για οποιοδήποτε θέμα βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Επί παραδείγματι:
Αν αύριο βρεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης και η υπόθεση με τις διαδηλώσεις-πορείες διαμαρτυρίας, τότε θ’ απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων, μέχρι νεωτέρας.

Νεώτερα:
Το δικαίωμα της απεργίας κάτω από ορισμένες συνθήκες έφτασε στη Δικαιοσύνη. Απαγορεύεται η απεργία και βλέπουμε.

Σήμερα:
Το αίτημα για αυξήσεις μισθών-ημερομισθίων χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Απαγορεύεται ρητά η μη προσέλευση στην εργασία.

Αύριο:
Η Δικαιοσύνη ανέλαβε δρομολόγια με ΡΕΟ λόγω της απεργίας οδηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακόμα:
Ο εκλογικός νόμος προσβάλλεται στα δικαστήρια. Απαγορεύονται οι εκλογές μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση.

Μην ξεχνάμε:
Η επίσημη Εκκλησία προσέφυγε και για τα διαζύγια. Απαγορεύονται οι χωρισμοί ανδρογύνων.

Επίσης:
Το τι επιτρέπεται να λέει η αντιπολίτευση χωρίς να προσβάλλει κρατικούς θεσμούς συζητείται από συμβούλιο δικαστών. Μέχρι τη λήψη της τελικής αποφάσεως προειδοποιείται όποιος κρίνει αρνητικά το κυβερνητικόν έργον θα τιμωρείται με άμεση στέρηση της προσωπικής του ελευθερίας.

Μελλοντικά:
Η Κυβέρνηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τη λύση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού μείζονος προβλήματος. Μέχρι η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγ(κ)ο όποιος εργαζόμενος υπερβαίνει τα 70 έτη εκμεταλλευόμενος σύνταξη που έλαβε από τα 65 του, θανατώνεται επί τη εμφανίσει τους σε δημόσιο χώρο.

Τα στέλνουμε γιατί ο Κοκορίκος βαριέται. Περισσότερα, στο μπλογκ του ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ

Newborn Doomstalker είπε...

Ακόμα δεν μπορώ να καταλ΄βω γιατί κολλάνε με την όποια σεξουαλική διάσταση έχει το θέμα. Στο κρεββάτι του ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει και φέρνει όποιοιυς και όσους θέλει.
Η πολιτική διάσταση, τί στοιχεία υπάρχουν για να υποστηριχθεί; Αναρρωτιέμαι, όσοι λένε να μη μιλάμε αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία στη διάθεση της δικαιοσύνης, θυμούνται το παρελθόν; Γιατί καταδίκασαν τον Α. Παπανδρέου με "αποχρώσες ενδείξεις" ενώ τώρα θέλουν χειροπιστές αποδείξεις για να πουν ότι ο ελέφας έχει προβοσκίδα; Και να μην πιάσουμε το θέμα του αιωρίτη της Δ.Ε.Η. που κουκούλωσε την κάμερα. Έτυχε να τον καταγράψουν, ενώ τις άλλες "άγνωστες" επεισοδιακές φάτσες δεν έτυχε ποτέ...
Οσχέους καπαμά, αν με ρωτήσετε (και γιατί να το κάνετε, αλλά έχω την τάση να πετάγομαι σαν κακό τσουτσ...έκι).
Ω, μήντια, ώ, μήντια, το σεξ πουλάει "χρόνο".
Ελαστικοποίηση του νόμου και Λυκουρέζος, νομίζω ότι ανέκαθεν ήταν δύο συναφείς έννοιες. Για στρογγυλές κουβέντες άκουσα και είπα να το παραθέσω.

Άσχετο αλλά συναφές: Το σύνθημα που ενώνει τους απανταχού κραταιούς προτείνω να γίνει "Χασίς, λαγνεία, τρομοπαίγνια".