Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2007

Δυστυχώς ξεφτιλιστήκατε...Η κατάσταση είναι υπέρ καθ ημών, θα έπρεπε ήδη να έχει αναφωνήσει το μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επέλεξε από την αρχή τη λαθεμένη επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος Ζαχόπουλου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέμε πάντοτε, αλλά η παραδοχή της αλήθειας είναι συχνά η μόνη οδός που μπορεί να βαδίσει ένας πολιτικός. Και όταν δεν τον επιλέγει πρέπει να είναι εκ των προτέρων σίγουρος, ότι το ψέμα θα αποκαλυφθεί και τότε το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατίες της εποχής μας. Για παράδειγμα ο Κλίντον αμάρτησε όχι γιατί είχε ανάρμοστες σχέσεις με τη Μόνικα αλλά επειδή αποπειράθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση. Ένας πρωθυπουργός σαν τον καραμανλή δεν έχει λόγο να συγκαλύπτει τίποτα και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δέχεται εισηγήσεις συνεργατών του που προτείνουν συγκάλυψη. Εκτός κι αν δεν τις προτείνουν συνεργάτες του αλλά ο ίδιος προτιμά να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Έχει βρωμίσει ο τόπος από σκανδαλώδεις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο υπουργείο πολιτισμού και εξυπηρετούνται ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Έχει βρωμίσει ο τόπος για την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος στο ΥΠΠΟ. Και λίγη πολιτική εμπειρία να έχεις όταν κάποιος άνθρωπος θεωρεί ότι είναι πολύ ισχυρός, αρχίζει να ενεργεί με ρίσκο υπολογίζοντας ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον ελέγξει.

Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω, αλλά θεωρητικά δεν μπορώ και να αποκλείσω το ενδεχόμενο, ότι οι μόνοι άνθρωποι που δεν είχαν ακούσει τίποτα, είναι όσοι εργάζονται στο μέγαρο Μαξίμου. Μόνο στο μέγαρο Μαξίμου έμαθαν την πιο ανώδυνη πολιτικά υπόθεση, δηλαδή τη σεξουαλική σχέση δύο ενηλίκων με ένα DVD που έστειλε κάποιος προς το παρόν άγνωστος. Πολύ δύσκολο είναι να πιστέψουμε ότι είδαν το δισκάκι με το άγνωστο σε μας ρόζ περιεχόμενο και είπαν λές και είχαν μπροστά τους τον οικουμενικό πατριάρχη, ότι είναι σοβαρό πολιτικό ατόπημα η σύναψη σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ενηλίκων, και επομένως πρέπει να ζητήσουμε την παραίτηση του γγ του ΥΠΠΟ έστω και αν είναι στενός φίλος του πρωθυπουργού και ως τώρα απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του.

Δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι πλήθος στοιχείων πείθουν ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Το πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο σεξουαλικού περιεχομένου αν υπάρχει. Το αντικείμενο του εκβιασμού του Ζαχόπουλου αν υπάρχει έχει να κάνει με τις υποθέσεις που χειριζόταν. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχουν κληθεί ακόμα να εξεταστούν όσοι μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση, αλλά φρόντισαν να φυλακίσουν την Τσέκου χωρίς να σκεφτούν σε βάθος.

Ακόμα και η παρουσία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στον Ευαγγελισμό ήταν αψυχολόγητη και έδειξε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Γιατί όπως μας έλεγε χθες ένας γνωστός πρώην εισαγγελέας και ένας γνωστός πρώην αρεοπαγίτης, μόνον ο ίδιος ο Ζαχόπουλος μπορεί να διορίσει δικηγόρο και όχι τα συγγενικά του πρόσωπα. Τη σχετική νομολογία αποκλείεται να αγνοεί ο κ. Λυκουρέζος;
Δημοσίευση σχολίου