Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Εναλλακτικές μορφές κινητοποίησης για τον Flash 96


Και σήμερα είχαμε απεργία στον Flash 96,  επειδή είμαστε απλήρωτοι εδώ και 3,5 μήνες. Επιπλέον η επιχείρηση αποφάσισε να περικόψει μονομερώς και αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο, τους μισθούς μας (αυτούς που δεν πληρώνει) με μια δική τους ερμηνεία της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η οποία είναι αντίθετη και από την άποψη της κυβέρνησης. Το ανάλογο γίνεται και στα άλλα μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας Ομίλου Πέτρου Κυριακίδη.
Αν και οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο ήδη δεν θυμάμαι πόσες μέρες έχουμε απεργήσει. Ούτε και πολλοί από τους ακροατές του σταθμού έχουν καταλάβει τι γίνεται όπως διαπίστωσα από το Facebook.  Πόσο μάλλον οι υπόλοιποι πολίτες γιατί αυτή την εποχή είναι και εκατοντάδες οι εργαζόμενοι, ή απλήρωτοι, ή άνεργοι που κινητοποιούνται και προσπαθούν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους, ή να εξασφαλίσουν την συμπαράσταση του κόσμου.

Αυτές οι σκέψεις σε συνδυασμό με αυτά που εξέθεσα πριν από λίγες μέρες, (http://antoniskokorikos.blogspot.gr/2012/10/flash-96.html?spref=fb) με ώθησαν να προτείνω στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους του Flash 96,  την περασμένη Παρασκευή και σήμερα (Τρίτη 16.10.2012) να τροποποιήσουμε τις κινητοποιήσεις μας, σε συνεργασία και συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους στον όμιλο, ώστε να περιλάβουμε ένα απεργιακό πρόγραμμα μέσω του σταθμού.

--Το απεργιακό αυτό πρόγραμμα θα αποφασίζεται κάθε μέρα αν θα συνεχιστεί  την επόμενη μέρα.
-- Προϋπόθεση είναι η θετική συμπαράσταση των τεχνικών (ΕΤΕΡ) και των άλλων εργαζομένων
-- Στόχος μας είναι να ενεργοποιηθούμε περισσότερο, υιοθετώντας και άλλες μορφές κινητοποίησης, αλλά και να μην απαξιώνεται κάθε μέρα που περνάει ο σταθμός,  καθώς οι ακροατές εγκαταλείπουν τη συχνότητα αφού δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν. Αυτό μπορεί να καταλήξει υπέρ και της επιχείρησης, αφού στην περίπτωση πώλησης λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών να συνεχίσουν τη λειτουργία του, θα έχει μια σημαντικότερη αξία η οποία καθορίζεται από την αγάπη των εργαζομένων για τη δουλειά τους και των ακροατών προς τον σταθμό και τους δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι  τον αποτελούν.
-- Είναι μια μορφή διαμαρτυρίας η οποία αξιοποιεί την ιδιότητά μας ως δημοσιογράφων και διαμαρτυρόμαστε με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλύτερα, δηλαδή μέσω της ενημέρωσης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: