Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008

Πάμε για σούπερ Πέμπτη!


Στις ΗΠΑ είχαμε τη σούπερ Τρίτη, εδώ θα έχουμε τη Σούπερ Πέμπτη, όπου θα αρχίσουν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου αρχιεπισκόπου και οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΝ. Όταν το κάνει ο Σημίτης τότε δίνει δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αν το κάνει ο Αλαβάνος στον Τσίπρα τότε δεν είναι δαχτυλίδι, αλλά δημοκρατική διαδικασία. Μην κοροϊδευόμαστε δαχτυλίδι είναι και στη μια και στην άλλη περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ το μετάνιωσαν όλοι και πρώτος ο Σημίτης που το έδωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου που το αποδέχθηκε, μην έχετε καμιά αμφιβολία, ότι και στον ΣΥΝ θα το μετανιώσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε δήθεν δημοκρατικές διαδικασίες, μάλιστα ο Παπανδρέου το διαφήμισε και ως πεμπτουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας, αλλά δεν ήταν φυσικά. Και στον ΣΥΝ δεν έχουμε ένα λαϊκό κόμμα, αλλά ένα κόμμα μια οργάνωση στελεχών όπου οι συσχετισμοί είναι δεδομένοι και δεν ανατρέπονται από μια πολιτική γραμμή που θα έχει την υποστήριξη της βάσης. Δεν υπάρχει βάση στον ΣΥΝ, τώρα πια δεν υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ. Μόνο η ΝΔ έχει προς το παρόν κι αυτή από σπόντα.

Πέμπτη αρχίζουν και οι 75 μητροπολίτες τις ψηφοφορίες που θα καταλήξουν στην εκλογή αρχιεπισκόπου, πάλι έχουμε δεδομένους συσχετισμούς και είναι οι προσωπικές σχέσεις που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Και φυσικά έχουν βγει και τα συκοφαντικά μαχαίρια, αυτά που έπαιξαν ρόλο στην εκλογή και το μακαριστού Χριστόδουλου, οι ίδιοι μαύροι κύκλοι που είχαν πάει να βοηθήσουν και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τις ίδιες μεθόδους..

Είχε ένα άρθρο στις 31 Ιανουαρίου ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην Καθημερινή που έλεγε αυτό που κι εμείς είχαμε επισημάνει: «Να υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη εκλογή αρχιεπισκόπου διεξήχθη στην τεχνητή και σκόπιμη σκιά συκοφαντιών εναντίον ενός από τους υποψηφίους, ο οποίος παρόλα αυτά στην πρώτη ψηφοφορία υπελήφθη μόλις κατά μερικές ψήφους του τελικώς εκλεγέντος αρχιεπισκόπου.» Νομίζω ότι είχε πάρει δύο λιγότερους ο Ιερώνυμος από τον Χριστόδουλο.
«Το ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του ήταν σκόπιμες και δόλιες συκοφαντίες επιβεβαιώθη αργότερα από τελεσίδικες και εύγλωττες δικαστικές αποφάσεις. Ήταν όμως πολύ αργά. Το εκλογικό αποτέλεσμα εμπνευσμένο από το … άγιο Πνεύμα, είναι ως γνωστόν αμετάκλητο.

«Ο εν λόγω ιεράρχης λέγεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Δεν μας πέφτει λόγος, αν θα εκλεγεί ή όχι. Για την ιεραρχία όμως είναι θέμα ηθικής τάξης να βρει τρόπους και να αποκαταστήσει την τιμή του…»

Αυτά γράφει ο Καρκαγιάννης στην Καθημερινή και είναι γνωστός για την ηπιότητα με την οποία διατυπώνει τη γνώμη του. Γι αυτό κι εγώ το επέλεξα γιατί μιλώντας ελεύθερα θα μιλούσα για φαινόμενα που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο, αλλά δεν είναι όλοι μέσα γιατί η κάθαρση ανετέθη στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Να καθαρίσει την αυλή του από το παραδικαστικό κύκλωμα και τα άλλα αποβράσματα. Τώρα είχαν το θράσος πάλι να καταφερθούν εναντίον του Μεσσηνίας Χριστόδουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί κόντρα στη θέληση του Χριστόδουλου ο οποίος ήθελε να βολέψει εκεί τον φίλο του τον Θεσσαλιώτιδος αλλά ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες. Δεν δίστασε βέβαια ο Χρυσόστομος Μεσσηνίας να τους καταγγείλει μαζί με τους εμπνευστές, γιατί και τότε δεν τα είχε κάνει ο Δημητριάδος, αλλά κάποιοι άλλοι βγήκαν πρόθυμοι να πετάξουν τη λάσπη στον Ιερώνυμο. Ας το έχουν λοιπόν υπόψιν τους και τώρα οι μητροπολίτες και ας μην παρασύρονται από φιλίες και υποσχέσεις αλλά σε μυστική ψηφοφορία να ακούσουν τη φωνή της συνείδησή τους…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
rvagos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
rvagos είπε...

Είδες μόλις βγήκε ο καινούργιος - δεσπότης- σου ήρθαν και τα λεφτά και μάλιστα στο σπίτι !
Τι τραβάτε και εσείς οι διάσημοι δημοσιογράφοι!

Unknown είπε...

Ποιά λεφτά ρε σύ Βάγγο; Είδες όμως που βγήκε ο Ιερώνυμος; Όποιος δουλεύει σοβαρά στο τέλος κερδίζει, έστω και με δέκα χρόνια καθυστέριση. Χάρηκα που έπιασε τόπο το σχόλιό μου το οποίο μεταδόθηκε και από τον Φλάς.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω όλοι αυτοί που τον στήριξαν για να βγει (λ.χ. Κομαντάνθιμος) να τον αφήσουν να κάνει αυτά που μπορεί.
Και να μην είναι 100% συμφεροντολογικοί οι λόγοι που τον έβγαλαν.

rvagos είπε...

Με παρεξήγησες εγώ με τη λέξη λεφτά σχολίασα το "spam" που έχεις σαν πρώτο σχόλιο.
Κατά τα αλλά όλα καλά και με την εκλογή, βγήκε ως φαίνεται ένας σοβαρός άνθρωπος.
Καλό για τα νεύρα μας.