Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2008

Η λογική του κατήφορου, είναι ο πάτος!


Σε μεγάλο κατήφορο έχουμε πέσει από ότι φαίνεται. Είτε πρόκειται για μια Ζαχοπουλειάδα που οφείλεται σε τυχαίο γεγονός, δηλαδή την απόπειρα αυτοκτονίας του γγ του ΥΠΠΟ, είτε πρόκειται για έρευνα που μας έρχεται έτοιμη από το εξωτερικό, η αμηχανία της κυβέρνησης είναι τέτοια που φωνάζει από μακριά… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εξεταστική επιτροπή και από κεκτημένη ταχύτητα η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζεται, αν και λογικά επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ έγιναν οι προμήθειες του συστήματος, άρα θα έπρεπε να μην έχει εκείνη πρόβλημα. Αλλά… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Αυτό όμως είναι που κάνει τους πολίτες να κουμπώνονται. Η μηδενική αξιοπιστία που έχουν οι πολιτικοί για να επιβάλουν τη διαφάνεια στην κοινωνία αρχίζοντας από τους εαυτούς τους.

Η κάθαρση όμως στο δημόσιο βίο δεν μπορεί να προκύψει εξ ουρανού, με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Έτσι δεν γίνεται ούτε η εκλογή αρχιεπισκόπου, η οποία επίσης είναι αποτέλεσμα ενός σκληρού παζαριού όπου επιστρατεύονται λάσπη και χρήματα και επιρροή, αντί για την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων που κατά τεκμήριο είναι αντικειμενικά. Και ας μην κάνει ο καθένας από μας τον μάγκα στη δουλειά του άλλου. Ας κάνει ο καθένας από μας τη δουλειά που πρέπει στο χώρο του. Οι δημοσιογράφοι στους δημοσιογράφους και οι εκδότες στους εκδότες. Οι δικαστές στους δικαστές και οι πολιτικοί στους πολιτικούς.
Δημοσίευση σχολίου