Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2008

Η λογική του κατήφορου, είναι ο πάτος!


Σε μεγάλο κατήφορο έχουμε πέσει από ότι φαίνεται. Είτε πρόκειται για μια Ζαχοπουλειάδα που οφείλεται σε τυχαίο γεγονός, δηλαδή την απόπειρα αυτοκτονίας του γγ του ΥΠΠΟ, είτε πρόκειται για έρευνα που μας έρχεται έτοιμη από το εξωτερικό, η αμηχανία της κυβέρνησης είναι τέτοια που φωνάζει από μακριά… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει εξεταστική επιτροπή και από κεκτημένη ταχύτητα η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζεται, αν και λογικά επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ έγιναν οι προμήθειες του συστήματος, άρα θα έπρεπε να μην έχει εκείνη πρόβλημα. Αλλά… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Αυτό όμως είναι που κάνει τους πολίτες να κουμπώνονται. Η μηδενική αξιοπιστία που έχουν οι πολιτικοί για να επιβάλουν τη διαφάνεια στην κοινωνία αρχίζοντας από τους εαυτούς τους.

Η κάθαρση όμως στο δημόσιο βίο δεν μπορεί να προκύψει εξ ουρανού, με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος. Έτσι δεν γίνεται ούτε η εκλογή αρχιεπισκόπου, η οποία επίσης είναι αποτέλεσμα ενός σκληρού παζαριού όπου επιστρατεύονται λάσπη και χρήματα και επιρροή, αντί για την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων που κατά τεκμήριο είναι αντικειμενικά. Και ας μην κάνει ο καθένας από μας τον μάγκα στη δουλειά του άλλου. Ας κάνει ο καθένας από μας τη δουλειά που πρέπει στο χώρο του. Οι δημοσιογράφοι στους δημοσιογράφους και οι εκδότες στους εκδότες. Οι δικαστές στους δικαστές και οι πολιτικοί στους πολιτικούς.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν, (χθές) πήγα κι εγώ στις "χοροροές" στο Γκάζι, όπου ο Αντώνης καφετζόπουλος, ο Οδυσσέας Βουδούρης και 5-6 φίλοι τους, μερικούς (όπως τον Χρίστο Χατζάρα) τους γνώριζα από παλιά και μερικούς όχι (αλλά θα ήθελα να τους γνωρίσω καλύτερα, οργάνωσαν μιά συζήτηση όπου το ζητούμενο ήταν πως να αφήσουμε τον καναπέ και να δραστηριοποιηθούν στον ευρύτερο πολιτικό χώρο της Αριστεράς.
Μου έκαναν καλή εντύπωση με τις τοποθετήσεις τους ο κινηματογραφιστής Γιώργος Τσεμπερόπουλος, και πέντε-έξι άλλοι γυναίκες και άνδρες που είχαν όρεξη για πράξεις. Αποκλείεται τόσοι πολλοί - γιατί ήταν καμιά εκατοστή - να μην κάνουν κάτι καλό. Δεν μπορώ να κρύψω τη συμπάθειά μου, γιατί λόγω επαγγέλματος, αποφεύγω να ταυτιστώ ακόμα και με κάτι που με εκφράζει. Βλέπετε είμαι της παλιάς σχολής οτι ο δημοσιογράφος πρέπει όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητος. Η διεύθυνση όπου υποσχέθηκαν να δημοσιεύσουν (αν μαγνητοφωνήθηκαν) όσα είπαν είναι: www.anatropitora.gr

Dimitris Tsakalias είπε...

Όλοι οι Έλληνες (και οι γυναίκες) σπάνε το κεφάλι τους ποιος είναι ο Έλληνας Κροίσος Ιδιοκτήτης νησιού. Μήπως αν ανοίξουν οι λιστες με τις μίζες της Ζήμενς; Θα το λύσουμε τότε το σταυρόλεξο;

Unknown είπε...

Πάμε στοίχημα οτι ούτε αυτή τη φορά θα μάθουμε ποιοι είναι οι μιζαδόροι; Αλλά πάλι, δεν πειράζει που δεν θα τους μάθουμε, γιατί στα δύο μεγαλύτερα κόμματα πήγαν. Σε κάποιους. Πονηρούς που γελάνε πίσω από την πλάτη μας!

Ανώνυμος είπε...

"Η λογική του κατήφορου, είναι ο πάτος!"

Ναι, όταν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε βλέπω και τους κλασσικούς μαρξικούς αφορισμούς.