Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Θα πάρουν το μήνυμα μέσω Τσίπριζα;


Αύριο έχουμε τη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα για το ασφαλιστικό, και την Παρασκευή θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό ποιες είναι οι προτάσεις στις οποίες έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Βέβαια μην κάνετε την ερώτηση τι θα κερδίσει το ασφαλιστικό σύστημα από αυτή τη λεηλασία των αποθεματικών ή από την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά μερικά εξάμηνα, γιατί κανένας δεν γνωρίζει καθώς δεν υπάρχει μελέτη, ούτε για δείγμα.

Πάμε στα τυφλά δηλαδή και με ψέματα προσπαθούμε να πείσουμε τους ασφαλισμένους ιδίως τους νέους και τις γυναίκες να συμφωνήσουν με το ζόρι, στην χειροτέρευση της θέσης τους. Όσο πιο γυναίκες είναι τόσα περισσότερα θα χάνουν, δηλαδή οι μητέρες περισσότερα από όσες δεν έχουν παιδιά και οι νέοι όσο πιο νέοι θα είναι τόσο περισσότερο πρέπει να δουλεύουν, θα πληρώνουν μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά θα παίρνουν σύνταξη όλο και αργότερα. Χρόνια μετά. Με την ελπίδα φυσικά ότι δεν θα προλαβαίνουν να παίρνουν σύνταξη αλλά θα πεθαίνουν νωρίτερα και τα αποθεματικά των ταμείων θα έρχεται η κάθε κυβέρνηση σαν τη σημερινή να τα κάνει ότι θέλει, να χρηματοδοτεί τα ρουσφέτια της ή να δίνει μίζες σε φίλους και κουμπάρους.

Κατά τα άλλα είναι εντελώς απογοητευτικό να παρακολουθείς τις προσπάθειες π.χ. του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να αποδείξει αυτά που λέει από τα οποία προκύπτει ότι προτάθηκε συναλλαγή του Κλαδά, μέσω βουλευτή που ανεξαρτοποιήθηκε εξαιτίας αυτής της αποκάλυψης, αλλά η υπόθεση πάει για το αρχείο. Καλύτερα να παρακολουθώ το σήριαλ Κούγια-Βατίδου, παρά να κοροϊδευόμαστε ότι ενημερωνόμαστε ή ότι έχουμε σοβαρούς πολιτικούς… Τσίπριζα και πάλι τσίπριζα. Όχι γιατί αυτός θα κυβερνήσει καλύτερα, αλλά κυρίως επειδή δεν θα κυβερνήσει ποτέ! Οπότε μάλλον πρέπει να τον υποστηρίξουμε για να πάρει το μήνυμα το ΠΑΣΟΚ και ο πολιτικός κόσμος…

4 σχόλια:

rvagos είπε...

Στη Σουηδία , εσύ θα το ξέρεις καλύτερα , έγιναν δέκα (10)χρόνων συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους για να αποφασίσουν για το ασφαλιστικό !
Το οποίο , λέει , θα έχει τριάντα (30)χρόνια ζωής από την εφαρμογή του και μετά.
Τσίπρας να σημαίνει φωτιά στα τζάκια?
Καραμανλής και Υπουργοί, στα Νέα σήμερα , είναι ενθουσιασμένοι και του τηλεφώνησαν να τον συγχαρούν και καλά έκαναν οι άνθρωποι , νομίζοντας ότι διεμβολίζει μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Ξεχνούν ώμος , κάποιους πεφωτισμένους δεξιούς , που όταν τους βαρεθούνε για τα καλά που τους κάνει η κυβέρνηση τους , στο ΠΑΣΟΚ θα πάνε ?
Στο ΣΥΝ θα πάνε.

Unknown είπε...

Δέκα χρόνια στη Σουηδία και δεκατρία σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Έτσι γίνεται στις σοβαρές χώρες. Εδώ η κυβέρνηση βαρέθηκε να τρώει τα λεφτά μέσω των κουμποάρων των φίλων και των τραπεζών από τα ταμεία και είπε να πάρει εφάπαξ το 10% των αποθεματικών από όποια έχουν. μετά βλέπουμε.

όσο για τον Τσίπρα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού έκανε νοικοκύρη τον Καραμανλή, αφού έκανε νοικοκύρη τον Β. Βενιζέλο, τώρα θα κάνει νοικοκύρη και τον Τσίπρα. λαμπάδα πρέπει να του ανάψουν...

rvagos είπε...

Tον αδικείς τον Γιώργο.
Πιστεύω ότι είναι θύμα κοινωνικής μεταστροφής.
Κάπου οι Έλληνες στράφηκαν εναντίον των γόνων , αλλά βρέθηκαν να τους κυβερνάει ο ένας και να αποποιούνται τον άλλο.
Φταίει και λίγο το image του δεύτερου.

Unknown είπε...

Πως το είπες; Κοινωνική μεταστροφή; Χααααα Χα χαααα! Μέ έκανες και γέλασα. καλά να είσαι... Τί "image" έχει δηλαδή;
--Μέ μένα αρχηγό ή θα κερδίσει η Δεξιά ή θα χάσει η Αριστερά; Καταλαβαίνεις βέβαια πόσο με πονάει αυτή η ιστορία για να κάνω τόσο αμετανόητη και αδίστακτη πλάκα!