Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Θα πάρουν το μήνυμα μέσω Τσίπριζα;


Αύριο έχουμε τη μεγάλη απεργία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα για το ασφαλιστικό, και την Παρασκευή θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό ποιες είναι οι προτάσεις στις οποίες έχει καταλήξει η κυβέρνηση. Βέβαια μην κάνετε την ερώτηση τι θα κερδίσει το ασφαλιστικό σύστημα από αυτή τη λεηλασία των αποθεματικών ή από την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά μερικά εξάμηνα, γιατί κανένας δεν γνωρίζει καθώς δεν υπάρχει μελέτη, ούτε για δείγμα.

Πάμε στα τυφλά δηλαδή και με ψέματα προσπαθούμε να πείσουμε τους ασφαλισμένους ιδίως τους νέους και τις γυναίκες να συμφωνήσουν με το ζόρι, στην χειροτέρευση της θέσης τους. Όσο πιο γυναίκες είναι τόσα περισσότερα θα χάνουν, δηλαδή οι μητέρες περισσότερα από όσες δεν έχουν παιδιά και οι νέοι όσο πιο νέοι θα είναι τόσο περισσότερο πρέπει να δουλεύουν, θα πληρώνουν μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές, αλλά θα παίρνουν σύνταξη όλο και αργότερα. Χρόνια μετά. Με την ελπίδα φυσικά ότι δεν θα προλαβαίνουν να παίρνουν σύνταξη αλλά θα πεθαίνουν νωρίτερα και τα αποθεματικά των ταμείων θα έρχεται η κάθε κυβέρνηση σαν τη σημερινή να τα κάνει ότι θέλει, να χρηματοδοτεί τα ρουσφέτια της ή να δίνει μίζες σε φίλους και κουμπάρους.

Κατά τα άλλα είναι εντελώς απογοητευτικό να παρακολουθείς τις προσπάθειες π.χ. του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου να αποδείξει αυτά που λέει από τα οποία προκύπτει ότι προτάθηκε συναλλαγή του Κλαδά, μέσω βουλευτή που ανεξαρτοποιήθηκε εξαιτίας αυτής της αποκάλυψης, αλλά η υπόθεση πάει για το αρχείο. Καλύτερα να παρακολουθώ το σήριαλ Κούγια-Βατίδου, παρά να κοροϊδευόμαστε ότι ενημερωνόμαστε ή ότι έχουμε σοβαρούς πολιτικούς… Τσίπριζα και πάλι τσίπριζα. Όχι γιατί αυτός θα κυβερνήσει καλύτερα, αλλά κυρίως επειδή δεν θα κυβερνήσει ποτέ! Οπότε μάλλον πρέπει να τον υποστηρίξουμε για να πάρει το μήνυμα το ΠΑΣΟΚ και ο πολιτικός κόσμος…
Δημοσίευση σχολίου