Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2008

Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί!

Κι εκεί που ετοιμαζόμουνα να κλείσω την εκπομπή μου… αρχίσαμε να κουνιόμαστε με 6,5 Ρίχτερ, αλλά από 225 χιλιόμετρα μακριά και σε βάθος 30 χιλιομέτρων. Γι αυτό και η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι κουνιόμαστε «αργά». Μας χτύπησαν μόνον τα κύματα «μεγάλης περιόδου» ‘όπως λένε οι επιστήμονες.

Κι έλεγα κι εγώ… μήπως έγινε κανένας σεισμός στο μέγαρο Μαξίμου, κι έμαθε για τον Κλαδά ο πρωθυπουργός κάτι από αυτά που όλοι ξέρουμε αλλά εκείνου τα κρατούσαν μυστικά; Μήπως ξύπνησε ο κόσμος της ΑΕΚ και ταρακουνήθηκε; Αλλά πάλι τόσα χιλιόμετρα και μέσα στη θάλασσα, αποκλείεται εκτός κι αν τα έχουμε κάνει τόσο θάλασσα πια!

Τι να πει κανείς για τον καημό της αλληνής. Έληξε η απεργιακή κινητοποίηση και ελπίζω να κατάλαβαν όλοι οι απεργοί και κυρίως όλοι οι δημοσιογράφοι, ότι το να απεργούν οι δημοσιογράφοι μαζί με τη ΓΣΕΕ είναι εναντίον της ΓΣΕΕ και των αιτημάτων της. Είναι η φύση της δημοσιογραφίας τέτοια. Δεν μπορώ σήμερα να παίζω χθεσινή είδηση, όσο σημαντική και αν ήταν. Η σημερινή είδηση μόνον παίζει. Άρα από την απεργία των δημοσιογράφων ευνοείται η κυβέρνηση καθώς κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος που δεν φτάνει στον πολίτη η εντύπωση της απεργίας και δεν είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσω για τη σημασία των μέσων ενημέρωσης στην προώθηση κάποιου αιτήματος. Είναι μεγάλη. Τεράστια.

Ακόμα κι εσείς που δεν είσαστε δημοσιογράφοι, σκεφτείτε το εξής για να καταλάβετε τι λέω: Ποιος από σας έχει στο σπίτι του μια χθεσινή εφημερίδα; Ποιος από σας έχει σήμερα στο σπίτι του την εφημερίδα της Τετάρτης; Κανένας. Την έχετε πετάξει στα σκουπίδια. Αυτή την απλή αλήθεια, ας μην κάνουμε εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ότι δεν την ξέρουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε αβάντα στην κυβέρνηση με αριστερή φρασεολογία ας την κάνουμε. Αλλά το αντάλλαγμα δεν βλέπω…

2 σχόλια:

rvagos είπε...

Σιγά μην είναι ικανός ο κόσμος της ΑΕΚ να προκαλέσει σεισμό !
Πως τον τσίμπησες τον Καλαματιανό το δήμαρχο στο δευτερόλεπτο μετά το σεισμό?
ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο FLASH?

Unknown είπε...

E! Πρέπει να είσαι και λίγο κωλόφαρδος. Τυχερός. Αλλά πριν από τον καλαματιανό, τσίμπησα τον Δήμαρχο Κορώνης και τον Δήμαρχο Μεθώνης. Λίγο τύχη, λίγο οτι ο πρώτος δήμαρχος ήταν πρώην αθλητικός συντάκτης του Φλάς και πήρε μόνος του τηλέφωνο και λίγο αναμενόμενο... Άντε. Έμαθες και τα μυστικά μας...