Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2008

Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!

Ήθελα να ήξερα τι ενημερώνει από σήμερα ως αύριο η υπουργός Εξωτερικών την πολιτική ηγεσία, για το περιεχόμενο της πρότασης Νίμιτς. Και γιατί άραγε δείχνουμε δήθεν ικανοποιημένοι με μια πρόταση διπλής ονομασίας, αφού κάτι τέτοιο είναι μη αποδεκτό και μάλλον πρόκειται περί κοροϊδίας. Γιατί και τώρα έχουμε διπλή ονομασία και μάλιστα ευνοϊκότερη. Τώρα λέγεται στους διεθνούς οργανισμούς Σλαβική δημοκρατία της Μακεδονίας αν αφαιρέσουμε το πρώην και από μόνη της και στις διμερείς σχέσεις λέγεται σκέτο Μακεδονία δηλαδή έχει ένα εθνικό όνομα της εθνότητας των Μακεδόνων.

Το απορρίπτουμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα επικρατήσει αυτό το όνομα. Άρα ψάχνουμε για μια λύση που η γειτονική χώρα θα υιοθετήσει ένα όνομα για πάρτη της και για όλες τις χρήσεις το οποίο δεν θα οικειοποιείται την ιστορία ενός άλλου λαού και δεν θα προωθεί αλυτρωτικά κηρύγματα και επιδιώξεις εναντίον μας. Είναι που είναι μπαρουταποθήκη τα βαλκάνια, δεν χρειάζεται από μόνοι μας να δένουμε φιτίλια και καψούλια για να ανατιναχτεί μια ώρα αρχίτερα.

Αντί λοιπόν να πούμε στον κ. Νίμιτς ότι κακώς κάνει πρώτα σε μας πρόταση γιατί δεν επιθυμούμε εμείς να βαφτίσουμε τη γειτονική χώρα, πρέπει να ξεκινάει από τα Σκόπια και εφόσον εκείνοι αποδεχθούν μια ονομασία, νέα για όλες τις χρήσεις, τότε να μας την πούν και μας ώστε ή να συμφωνήσουμε ή να καταλάβουμε ότι είναι αμετανόητοι και επιθυμούν να συνεχίσουν τα αλυτρωτικά τους κηρύγματα και ενέργειες εναντίον μας.

Τεχνητά δημιουργήθηκε αυτό το θέμα πριν από 50 χρόνια, τεχνητά συντηρείται και τεχνητά θα συντηρηθεί άλλα 50 χρόνια, εκτός κι αν εκείνοι το εξαλείψουν. Από μόνοι τους και επειδή θέλουν να ζήσουν ειρηνικά με τους άλλους λαούς και κράτη της περιοχής και όχι να είναι πρόθυμοι μισθοφόροι όποιου θέλει να τους χρησιμοποιήσει τώρα ή στο μέλλον.

Άρα η κα Μπακογιάννη δεν χειρίζεται καλά την εθνική υπόθεση, απλώς κάνει προσωπικές δημόσιες σχέσεις για να δείξει πόσο καλή και υπάκουη είναι αυτή και αν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει δεν θα φταίει αυτή, αλλά οι άλλοι που είναι κακοί και δεν θέλουν να υπακούσουν.

Δεν θέλω να πώ με αυτό ότι έπρεπε η φρασεολογία της και η ρητορική της να ήταν διαφορετική. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, αυτά τα πράγματα λύνονται στο παρασκήνιο και όχι στην πασαρέλα. Δηλαδή οι ΗΠΑ έχουν παρασκηνιακά αποφασίσει να επιβάλουν στα Σκόπια μία ενιαία ονομασία για όλες τις χρήσεις, η οποία θα είναι αποδεκτή από την Ελλάδα, δηλαδή δεν θα αμφισβητεί δεν θα υποβλέπει και δεν θα οικειοποιείται; Όχι δυστυχώς. Αλλιώς θα της έβγαζα πρώτος το καπέλλο ότι χρησιμοποιείς προς όφελος της χώρας σου το αξίωμά σου και δεν το εκμεταλλεύεσαι για ίδιον προσωπικό όφελος. Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν φιλοάγγλος, αλλά το χρησιμοποιούσε προς όφελος της χώρας του. Δεν έκανε το αντίθετο να δουλεύει για λογαριασμό των αγγλικών συμφερόντων. Περί αυτού πρόκειται.

2 σχόλια:

rvagos είπε...

Ο'τι σύμφορα έχει βρει αυτόν τον τόπο είναι πάντα έργο αυτής της παράταξης που κυβερνάει σήμερα.
Παθαίνω σοκ και δέος όταν σκέπτομαι ότι στα πράγματα εξωτερικών υποθέσεων και δη γειτονικών υποθέσεων είναι αυτή η κόρη .
Κάνουν και τους υπερπατριώτες οι .......!

Unknown είπε...

Μην το συζητάς...Όσο σκέφτομαι μιά σοβαρή εθνική κρίση με πρωθυπουργό Καραμανλή και υπουργό Εξωτερικών τη Ντόρα, τρομοκρατούμαι...