Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Ξυπνήστε βραδυφλεγείς...!

Είναι υποτιμητική για την Ελλάδα όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται για το όνομα των Σκοπίων. Απορώ δηλαδή πως είναι τόσο ψύχραιμοι οι πολιτικοί αρχηγοί και συζητάνε σαν να είναι φυσιολογικά αυτά που γράφει στις προτάσεις του ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Δεν θα μπορούμε λέει να έχουμε ποδοσφαιρική ομάδα που θα λέγεται Μεγαλέξανδρος, ή μακεδονικό χαλβά «Μεγαλέξανδρος». Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει. Όχι τα Σκόπια. Η Ελλάδα. Όπως επίσης έχουμε ως βάση διαπραγμάτευσης μια πρόταση που εκτός από όνομα Άνω Μακεδονία, προτείνει να έχει ως όνομα… Ανεξάρτητη Μακεδονία. Άρα υπάρχει και άλλη υπόδουλη, κατεχόμενη Μακεδονία. Πως αποκαλούμε εμείς το ψευδοκράτος του Ντενκτάς «κατεχόμενη Κύπρο». Ένα πράμα.

Έχουμε βέβαια σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, αλλά όλοι οι άλλοι εκτός του Καραμανλή δεν είναι κυβέρνηση. Και δεν λέω εγώ να φτάσουμε στο σημείο της Σκοπιανής κυβέρνησης, όπου βγαίνει ο πρωθυπουργός και ταυτίζεται με το αίσθημα των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες κατά των γραφείων του ελληνικού συνδέσμου στα Σκόπια, απούσης της αστυνομίας, και έκαιγαν αυτοκίνητα ελληνικών καναλιών, και απλώς και μόνο καταδικάζει τη βία. Δηλαδή οι ίδιοι οργάνωσαν αυτές τις διαδηλώσεις, αλλά είναι υποχρεωμένοι δημοσίως να καταδικάσουν το πετροβόλημα.

Μα είναι δυνατόν μεσολαβητής να προτείνει ως όνομα, Κυρίαρχη ή ανεξάρτητη Μακεδονία; Χειρότερα κι απ’ τον χειρότερο εθνικιστή των Σκοπίων; Μήπως σε μια επόμενη φάση προτείνει και ελεύθερη Μακεδονία για να το καταλάβουν καλύτερα και οι βραδυφλεγείς Έλληνες πολιτικοί και Έλληνες δημοσιογράφοι;

Και πώς μπορεί να είναι σύντομη και περιληπτική πρόταση που περιέχει ακόμα και πρόνοια για τον Μακεδονικό χαλβά; Για τα προϊόντα δηλαδή…Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε εμείς να βαφτίσουμε τα Σκόπια. Κάθε ιδέα μας σίγουρα είναι χειρότερη από κάτι που εκείνοι από μόνοι τους μπορούν να προτείνουν. Εμείς έπρεπε να μείνουμε στο ότι δεν δεχόμαστε το Μακεδονία. Βρείτε εσείς ότι άλλο θέλετε και πείτε το όπως έκανε και η Αγγλία που αντί για Βρετανία υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα την εποχή της παντοκρατορίας της
Δημοσίευση σχολίου