Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

Ξυπνήστε βραδυφλεγείς...!

Είναι υποτιμητική για την Ελλάδα όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται για το όνομα των Σκοπίων. Απορώ δηλαδή πως είναι τόσο ψύχραιμοι οι πολιτικοί αρχηγοί και συζητάνε σαν να είναι φυσιολογικά αυτά που γράφει στις προτάσεις του ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Δεν θα μπορούμε λέει να έχουμε ποδοσφαιρική ομάδα που θα λέγεται Μεγαλέξανδρος, ή μακεδονικό χαλβά «Μεγαλέξανδρος». Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει. Όχι τα Σκόπια. Η Ελλάδα. Όπως επίσης έχουμε ως βάση διαπραγμάτευσης μια πρόταση που εκτός από όνομα Άνω Μακεδονία, προτείνει να έχει ως όνομα… Ανεξάρτητη Μακεδονία. Άρα υπάρχει και άλλη υπόδουλη, κατεχόμενη Μακεδονία. Πως αποκαλούμε εμείς το ψευδοκράτος του Ντενκτάς «κατεχόμενη Κύπρο». Ένα πράμα.

Έχουμε βέβαια σε εξέλιξη διαπραγμάτευση, αλλά όλοι οι άλλοι εκτός του Καραμανλή δεν είναι κυβέρνηση. Και δεν λέω εγώ να φτάσουμε στο σημείο της Σκοπιανής κυβέρνησης, όπου βγαίνει ο πρωθυπουργός και ταυτίζεται με το αίσθημα των διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες κατά των γραφείων του ελληνικού συνδέσμου στα Σκόπια, απούσης της αστυνομίας, και έκαιγαν αυτοκίνητα ελληνικών καναλιών, και απλώς και μόνο καταδικάζει τη βία. Δηλαδή οι ίδιοι οργάνωσαν αυτές τις διαδηλώσεις, αλλά είναι υποχρεωμένοι δημοσίως να καταδικάσουν το πετροβόλημα.

Μα είναι δυνατόν μεσολαβητής να προτείνει ως όνομα, Κυρίαρχη ή ανεξάρτητη Μακεδονία; Χειρότερα κι απ’ τον χειρότερο εθνικιστή των Σκοπίων; Μήπως σε μια επόμενη φάση προτείνει και ελεύθερη Μακεδονία για να το καταλάβουν καλύτερα και οι βραδυφλεγείς Έλληνες πολιτικοί και Έλληνες δημοσιογράφοι;

Και πώς μπορεί να είναι σύντομη και περιληπτική πρόταση που περιέχει ακόμα και πρόνοια για τον Μακεδονικό χαλβά; Για τα προϊόντα δηλαδή…Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε εμείς να βαφτίσουμε τα Σκόπια. Κάθε ιδέα μας σίγουρα είναι χειρότερη από κάτι που εκείνοι από μόνοι τους μπορούν να προτείνουν. Εμείς έπρεπε να μείνουμε στο ότι δεν δεχόμαστε το Μακεδονία. Βρείτε εσείς ότι άλλο θέλετε και πείτε το όπως έκανε και η Αγγλία που αντί για Βρετανία υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο και μάλιστα την εποχή της παντοκρατορίας της

5 σχόλια:

Georgios είπε...

Geia sou antwnh

Akoume gia megalh Albania , gia ane3arthth makedonia ktl. Blepoume epishs oti o e8nikismos periseuei stis xwres autes.

Se auton ton e8nikismo mia xwra san thn ellada pws prepei na apanthsei? Me antistixo e8nikismo? Me krauges kai sylalitiria typou 93?

Gia mena apodekth lysh einai mia onomasia me geografiko prosdiorismo. To opoio bebaia einai kai istorika swsto.

Kai en pash periptwsh mia xwra san thn ellada pou elegxei to 20% ths oikonomias twn skopiwn , den mporei na epibalei thn 8esh ths?

Einai tyxaio oti opote epixeiri8ike na ly8ei to 8ema, to elliniko politiko systhma briskotan se krish?

Dimitris Tsakalias είπε...

Αν δεν μου δώσεις 20.000 € θα πω στον Β.Χιώτη ότι εσύ είσαι ο σκοτεινός εγκέφαλος του press.gr και θα το πιστέψει η Τρέμη.

Unknown είπε...

Αν είχα ρε μαλάκα, 20.000 ευρώ θα τα έδινα σε σένα;

Dimitris Tsakalias είπε...

Σε ποιον θα τα έδινες, ρε φούστη;
Κάτι κρύβεις. Έχεις λερωμένη τη φωλιά σου. Αλλά τη γλιτώνεις επειδή είσαι φτωχός.
ΔΙΔΑΓΜΑ: Τα πλούτη φέρνουν δυστυχία, αλλά η ευτυχία δεν φέρνει πλούτη.

Unknown είπε...

Αλβανικός εθνικισμός. Υπάρχει γιατί η "εθνική ολοκλήρωση δεν επήλθε το 1912. Ως το 1912 οι Αλβανοί ως γνήσιο ελληνικό φύλο εδώ και αιώνες, ζητούσαν ένωση με την Ελλάδα. Ιδιαιτέρως οι χριστιανοί Αλβανοί τους οποίους και η Ελλάδα αναγνώριζε ως "Έλληνες Αρβανίτες". Τους μουσουλμάνους Έλληνες Αρβανίτες δυστυχώς η Ελλάδα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τους αντιμετώπιζε ως Τούρκους και τους ονόμαζε Τουρκαλβανούς. Οι Αλβανοί όμως, οι Αρβανίτες δεν είναι Τούρκοι. Αντί να τους ονομάζουμε Έλληνες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα Αρβανίτες, τους λέγαμε Τουρκαλβανούς δηλαδή αποδίδαμε εθνοτικό χαρακτηρισμό, ανιστόρητο. Εκεί πάτησε η Αγγλία, (προτεκτοράτο της είμασταν άλλωστε κι εμείς τότε) και πρότεινε ανεξάρτητο κράτος (Βασίλειο) της Αλβανίας. Πράγμα που εκείνοι δέχτηκαν. Κι εμείς ως προτεκτοράτο το δεχτήκαμε. Στην Αλβανία έκαναν αυτό που έκαναν το 1959 στην Κύπρο. Το ίδιο που κάνουν τώρα στο Κοσσυφοπέδιο. Το ίδιο που έκαναν στα Σκόπια. Οι εθνικισμοί υπάρχουν και τροφοδοτούνται για να εξυπηρετούν τα σχέδια κυριαρχίας των μεγάλων δυνάμεων. Οι μικρές χώρες δεν είναι βιώσιμες. Άρα μπορούν να ζουν μόνον εξαρτημένες. Η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη. Μαζί με την Αλβανία, θα γινόταν βιώσιμη. μαζί με την Ανατολική Θράκη περισσότερο. μαζί με το Μοναστήρι περισσότερο. Τώρα η Σερβία, Το Μαυροβούνιο, η Κροατία, η Βοσνία, Τα Σκόπια δεν είναι βιώσιμα. Οι εθνικισμοί υπάρχουν για να τους διατηρούν σε μή βιώσιμο μέγεθος...