Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Ρίξτε ένα σκάνδαλο στον Αύγουστο...


Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι εδώ…θεωρητικά είναι, αλλά αν κάνουν μια βόλτα στους δρόμους θα δουν ότι η κίνηση δεν είναι καθόλου υποτονική. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολλοί οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα για να φύγουν σε διακοπές και είναι στην Αθήνα. Το ίδιο θα έπρεπε να έχουν παρατηρήσει και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αν ήταν στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι είναι σε διακοπές. Έτσι δεν αντιλαμβάνονται πως μπορούν να μεταβάλουν άποψη αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι εκτός κλίματος. Το πολιτικό προσωπικό και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έχουν εξασφαλίσει ένα επίπεδο διαβίωσης, ένα εισόδημα που τους επιτρέπει να είναι πάνω και πέρα από το μέσο όρο.

Μπορεί να υπάρχουν επιχειρηματίες που δεν θα έχουν λεφτά για διακοπές μια και πρέπει να πληρώσουν δώρο κλπ στο προσωπικό τους και ταυτόχρονα να μην έχουν κίνηση στα μαγαζιά τους, αλλά δεν υπάρχει σύμβουλος υπουργού ή γενικού γραμματέα ή συνεργάτης βουλευτή που να μην έχει λεφτά και χρόνο για διακοπές. Και νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι έτσι. Μια ματιά στους δρόμους όμως μπορεί να πείσει οποιονδήποτε ότι δεν είναι έτσι. δεν έχουμε την εικόνα της Αθήνας έρημης πόλης όπως είχαμε μια δεκαετία νωρίτερα.

Και φυσικά όταν μιλάμε για μεταστροφή του κόσμου, δεν λέμε ότι θα μεταστραφεί το 20% του πληθυσμού, αλλά το 2%. Αυτό το 2% όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά για παράδειγμα να μεγαλώσει την ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να εισπράττει ακόμα και χωρίς να κάνει τίποτα. Για παράδειγμα εδώ και δύο μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα από τη ΝΔ αλλά κυρίως καλύτερα και σε πιο φιλολαϊκή κατεύθυνση σε σύγκριση με την κυβέρνηση Σημίτη. Με την κυβέρνηση Σημίτη γίνεται η σύγκριση περισσότερο στο μυαλό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι τα τελευταία 6-7 χρόνια προτίμησαν την αποχή ή την δημοσκοπική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ή την ψήφο στους οικολόγους πράσινους πρόσφατα. Αυτούς το ΠΑΣΟΚ δεν τους έχει πείσει, γι αυτό και περιορίζεται σε ποσοστά κάτω του 40%.

Πέρυσι τέτοιες μέρες είχαμε την έξαρση του σκανδάλου Παυλίδη το οποίο η κυβέρνηση είχε κουκουλώσει από το 2007. Η κυβέρνηση το αγνόησε και προτίμησε τις διακοπές, αλλά ο κόσμος δεν είχε πάει σε διακοπές. Ήταν εδώ και έβλεπε και άκουγε. Και υπήρξε μεταστροφή εμφανής σε μας που είμασταν εδώ στην Αθήνα, η οποία καταγράφηκε από τις μετρήσεις τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη δηλαδή αμέσως γιατί τον Αύγουστο δεν γίνονταν μετρήσεις. Τον Σεπτέμβρη βέβαια ξέσπασε το σκάνδαλο Βατοπεδίου και είχαμε και την επικοινωνιακή πανωλεθρία στη θεσσαλονίκη με τις ρήσεις ότι είναι φεμινιστικό να εργάζεται ως πολιτική σχολιάστρια η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου και πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Έτσι η διαφορά μέσα σε έναν μήνα εκτοξεύθηκε στις 3-4 μονάδες από μισή μονάδα.

Βέβαια φέτος δεν έχουμε αντίστοιχο σκάνδαλο που να επιμένει να κουκουλώσει η κυβέρνηση. Και το σκάνδαλο της Ζήμενς σέρνεται υποτονικά στον Τύπο γιατί ούτε η αντιπολίτευση θέλει να σκαλίζει την υπόθεση καθώς αφορά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έστω από το παρελθόν. Μάλιστα η Δικαιοσύνη έχει σταματήσει τις έρευνες στο 2004 για να μην σκοντάψει στην κυβέρνηση, οπότε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να στηρίξει και τις προσπάθειες της δικαιοσύνης γιατί αφορούν αποκλειστικά τα έργα των δικών του ημερών. Ενώ λοιπόν υπάρχουν σε εξέλιξη διαδικασίες αξιόλογες, το ενδιαφέρον είναι μικρό και φυσικά δεν διαμορφώνει το κλίμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει σιγήσει, ακόμα και ο Καρχιμάκης τις τελευταίες μέρες. Το έχουν βάλει το μαγαζί στον αυτόματο πιλότο.

Χθες και προχθές για παράδειγμα είχαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο και στην Πάρο. Σήμερα δεν ξέρω που θα είναι μάλλον θα μείνει στην Πάρο να κάνει καμιά βουτιά. Μην έχετε καμία αμφιβολία για το που θα είναι λοιπόν Π-Σ-Κ η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Στην παραλία είναι και γράψτε τους στον κατάλογο για να τους έχετε υπόψιν.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Γεια χαρά Κύριε Κοκορίκο τι κάνετε?
Ο Γιάννης απο Ζάκυνθο είμαι τι λέει?
Αξιόλογο το κείμενο σας, σκάνδαλα πάντως δεν προβλέπεται να υπάρχουν διότι πολύ απλά τα γκάλοπ έχουν 4,5 μονάδες διαφορά όποτε δεν συμφέρει τους Κρατούντες να βγάλουν σκάνδαλα.
Εκτός αν θέλουν να πάνε σε εκλογές και να χάσουνε...

Τσέκαρε την τελευταία μου ανάρτηση
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2009/08/blog-post.html

Unknown είπε...

Επιτέλους ένας άνθρωπος να μιλήσουμε...Ζάκυνθος έ...Για να ρίξω μιά ματιά στο μπλόγκ...

Unknown είπε...

Μαγεία ο λαγανάς δε λέω...αλλά έχω να έρθω 15 με 20 χρόνια... έμενα στο σπίτι που είναι στο δυτικό άκρο της παραλίας...στο βράχο, μέσα στη θάλασσα....και τότε έτσι ήταν όπως τώρα τον σχολιάζεις...