Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2008

Το κουκούλωμα του κουκουλώματος...

(τώρα πές μου αν είσαι στο κέντρο της γυμνής αλήθειας)
Δεν μπορούμε να πούμε ότι η δικαστική εξέλιξη της έρευνας δεν ήταν αναμενόμενη. Απλώς ελπίζουμε να έχουν οι νεοδημοκράτες βουλευτές μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα και να σταματήσουν το αστείο με τη Δικαιοσύνη που θα ρίξει φως στην υπόθεση και φυσικά είναι και η Βουλή με το όπλο παρά πόδα να ερευνήσει για πολιτικά πρόσωπα. Η αλήθεια είναι επίσης ότι όλοι οι πολίτες δεξιοί και αριστεροί, ασχέτως αν η κυβέρνηση έβαλε το χεράκι της ή αν η Δικαιοσύνη το έφτιαξε μόνη της και από φόβο μη μπλέξει η ηγεσία και χάσει τις προαγωγές, είναι πεπεισμένοι ότι το κουκούλωμα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις… Το κουκούλωμα του κουκουλώματος, το κουκούλωμα ω! κουκούλωμα…

Το πρώτο κουκούλωμα είναι το λάδωμα της πολιτικής σκηνής από μαύρο χρήμα. Δεν πάνε να λένε ότι θέλουν ότι λαδωνόμαστε στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ, εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Το δεύτερο κουκούλωμα αφορά την πολιτική διαχείριση της κρίσης που ξέσπασε με τις αποκαλύψεις της γερμανικής και της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Τα πράγματα οδηγούνται σταθερά από την αρχή στο δρόμο που έχουμε χαράξει με τις υποκλοπές, με τα ομόλογα, με τα καρτέλ, με τους κουμπάρους κλπ… Το τρίτο κουκούλωμα είναι νομικό και αφορά τους συμμετέχοντες. Και όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα μπορούν να είναι σίγουροι ότι τουλάχιστον για δύο χρόνια θα κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα διαμορφώνουν τα στοιχεία προς όφελός τους ή θα εξαφανίσουν στοιχεία που τους ενοχοποιούν και ακόμα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε στον πρώην ισχυρό άνδρα της Ζήμενς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος αντιμετωπίζεται ως κατηγορούμενος, ενώ οι άλλοι καλούνταν ως τώρα ως μάρτυρες. Είναι πραγματικά όπως βλέπουμε πολύ διακριτικός ο χειρισμός του γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα και δεν ξέρουν πως θα αντιδράσει. Έτσι δεν του πολυκολλάνε για να μην τα πάρει στο κρανίο και αλλάξει υπερασπιστική τακτική. Η προσπάθεια είναι προφανές ότι αποσκοπεί στο να αντιμετωπιστεί με πολύ χαλαρό και ευγενικό τρόπο και κατά προτίμηση να μην είναι αυστηρή η Δικαιοσύνη μαζί του, τουλάχιστον μέχρι τη δίκη μετά από 2-3-4-5 χρόνια. Δεν είναι δυνατόν ο Χριστοφοράκος να αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίστηκε η 34χρονη ερωμένη του Ζαχόπουλου, ή όπως οι δικηγόροι εργατολόγοι και άλλοι εμπλεκόμενοι στην άλλη υπόθεση. Στην άλλη υπόθεση κάνουμε επίδειξη δύναμης και καταπατάμε τα δικαιώματα των κατηγορούμενων. Εδώ όλα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ των κατηγορούμενων ακόμα και σε λεπτομέρειες γιατί οι άνθρωποι ξέρουν πολλά για πολλούς και ακόμα δεν έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες για εν ενεργεία πολιτικούς δηλαδή κοινοβουλευτικούς. Γι αυτό είπα ότι το κουκούλωμα κλίνεται σε όλες τις πτώσεις.

Η κατάπτωση αφορά φυσικά την κυβέρνηση και την πολιτική γενικά, γιατί μετά από όλα αυτά δεν νομίζω να έχει μείνει κανένας πολίτης που να μην είναι σίγουρος όχι μόνον για το λάδωμα και για το πολιτικό χρήμα, αλλά και για την ασυλία την οποία εξασφαλίζουν τα πολιτικά πρόσωπα στους εαυτούς τους. Δεν είναι το ίδιο πράγμα όμως για τον Παπανδρέου και για τον Καραμανλή. Ο Παπανδρέου έμαθε το 2008 κάποια στοιχεία που εμπλέκουν – όχι ότι είναι και ένοχοι – πολιτικά πρόσωπα για ότι έκαναν πριν ο ίδιος εκλεγεί αρχηγός δηλαδή πριν από το 2004. Για τους κοινοβουλευτικούς έχει ήδη επέλθη παραγραφή των ποινικών ευθυνών. Παρόλα αυτά αμέσως επιβάλει τις πολιτικές ευθύνες και θέτει εκτός κόμματος Μαντέλη και Τσουκάτο πριν να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Και καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο και να συστήσουν εξεταστική επιτροπή για να ερευνήσει.

Αντιθέτως ο Καραμανλής μαθαίνει το 2008 για πράγματα που έχουν γίνει το 2005 το 2006 και το 2007. Δηλαδή αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, δεν έχει ακόμα επέλθει παραγραφή των ποινικών ευθυνών. Αυτή επέρχεται το καλοκαίρι του 2009 όταν θα διακόψει η Βουλή τις εργασίες της για διακοπές.. Ζητάει το ΠΑΣΟΚ να μην διαλυθεί η Βουλή φέτος για διακοπές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, αλλά η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Για να μην υπάρξει και άλλος φόβος σαν αυτόν που φάνηκε τώρα ότι μπορεί να εμπλέκεται κάποιο πολιτικό πρόσωπο τερματίζεται και η προδικασία και πάμε σε τακτική ανάκριση χωρίς πόρισμα και χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορία εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Ούτε του Χριστοφοράκου. Ο Χριστοφοράκος έχει πεί από την αρχή ότι επειδή εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει ο φάκελλος να πάει στη Βουλή και αν πρέπει κάποιος να δικαστεί από μη πολιτικά πρόσωπα πρέπει να δικαστεί μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα.

Τώρα λοιπόν είμαστε στο σημείο που πέφτει το κουκούλωμα γενικώς και σε όλες τις πτώσεις. Μπήκαμε στον Ιούλιο, ξεκινάνε τα μπάνια του λαού, ασχέτως αν δεν έχουμε πιά λεφτά όλοι ή σχεδόν όλοι να κάνουμε διακοπές ένα μήνα ή μια εβδομάδα… σου λέει θα το ξεχάσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Συνταγή υποκλοπών, και ομολόγων. Τα επόμενα δύο χρόνια αλλά πάντως οπωσδήποτε τον επόμενο ένα χρόνο μέχρι να παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες για κοινοβουλευτικά πρόσωπα, δεν θα ακούσουμε ξανά τίποτα. Του χρόνου τον Ιούνιο μαζί με την παραγραφή έχουμε και ευρωεκλογές. Ποιος θα ασχολείται απάνω στις εκλογές με την παραγραφή; Κι εν πάσει περιπτώσει έχουμε έναν χρόνο να κυβερνήσουμε. Και το ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει τους συσχετισμούς και τα προγνωστικά. Τότε θα κάνει η κυβέρνηση τον συμψηφισμό. Όχι τώρα. Τότε θα έχουμε 1-2-3-4-5-6 πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και άλλους τόσους της ΝΔ για τους οποίους έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες. Δυό δικοί σας και δυό δικοί μας. Τρείς δικοί σας πριν το 2004 τρείς δικοί μας μετά το 2004. Τα ίδια μούτρα έχουμε. Πάρε τη σκούφια σου και βάραμε… Αυτό είναι το σχέδιο.

Η τρομοκρατημένη φυσικά είναι η κυβέρνηση. Γιατί ο μεν Παπανδρέου χρεώθηκε ήδη με το ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από κόστος το ανέλαβε ήδη για λογαριασμό των κυβερνήσεων Σημίτη. Αλλά η ΝΔ δεν ξέρει ακόμα τι μπορεί να αποκαλυφθεί και για ποιόν. Είδαμε τον πανικό με τον ταξιδευτή υπουργό. Αν και εξασφάλισε έναν μήνα πριν από την αποκάλυψη της αναφοράς του ονόματος «υπουργός» , το ίδιο είχε γίνει και με τις αναφορές ονομάτων που αρχίζουν από Μητσο και τελειώνουν σε Τάκης, είδε κι έπαθε επί μια εβδομάδα να πεί ότι δεν είναι φήμη ότι ο Μιχάλης Λιάπης πήγε να δεί ποδόσφαιρο στην Ελβετία και περιμένουμε να δούμε ποια φήμη θα κυκλοφορήσει για να του κάνουμε μήνυση. Η Ελευθεροτυπία λοιπόν σήμερα δημοσιεύει τις φήμες στην πρώτη σελίδα. Και αυτό βέβαια είναι παρονυχίδα. Αλλά επειδή δεν γνωρίζουν τι έρχεται και ποια υπόθεση θα ξετυλιχτεί είπανε να αφήσουν την προδικασία και μετά από δύο χρόνια βλέπουμε και τα τρένα και τους Πάτριοτ και τον Ερμή και ότι βρέξει ας κατεβάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: