Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

Μάς κοροϊδεύουν και μας υποτιμούν

(Στη φωτογραφία η Μαίρυλιν Μονρόε φέρει τα βάρη)
Για άλλη μια φορά σήμερα υπάρχουν επαρκείς ειδήσεις που δημοσιογραφικά επιτρέπουν ή επιβάλουν να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία η ακρίβεια. Υπάρχουν πορίσματα της επιτροπής ανταγωνισμού, αυτής της κολοβής και ανυπόληπτης μετά τους κουμπάρους, τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί από το 2007 ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια. Τα τρία στα τέσσερα από τα μέτρα που ανακοινώνει ο κ. Φώλιας είναι για τα μάτια του κόσμου και όχι για την ακρίβεια.

Αν διαβάσετε απλώς και μόνο τον κατάλογο των ενεργειών που έχει παραλείψει εδώ κι ένα χρόνο να υλοποιήσει ο υπουργός για την τιμή των καυσίμων, θα έπρεπε ήδη να έχουν κάνει την αυτοκριτική τους και να έχουν παραιτηθεί.

Υπάρχουν οι επίσημες προβλέψεις για τον πληθωρισμό, από την κυβέρνηση ότι θα πλησιάσει το 5% πράγμα που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των φτωχών και στραγγαλίζει τους άνεργους.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει μέτρα για την ακρίβεια επειδή έχει ως ιδεολογία την κερδοσκοπία, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αρνείται να υιοθετήσει φιλελεύθερα και νεοφιλελεύθερα μέτρα που θα όξυναν τον ανταγωνισμό και θα έριχναν τις τιμές απολύτως νόμιμα, ενώ ακροβατεί με την υιοθέτηση μέτρων που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και που δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στην πράξη.

Τέτοια θεωρώ και τις δίγραμμες επιταγές και την υποχρέωση γνωστοποίησης στο υπουργείο όλων των κρυφών συμφωνιών. Άκουσον άκουσον! Μα αν τις γνωστοποιούν τότε δεν είναι κρυφές. Για να είναι κρυφές πάει να πεί ότι και τώρα απαγορεύονται. Πάς και λές δηλαδή σε έναν κλέφτη ότι θέλεις προαναγγελία της κλεψιάς; Αυτά είναι κοροϊδίες…

Αλλά και οι πολυεθνικές πρέπει να γέλασαν πολύ με την υποχρέωση (μιας πολυεθνικής ξαναλέω) να γνωστοποιεί στον κ. Φώλια τις τιμές με τις οποίες πουλάει σε άλλες χώρες! Πρόκειται περί περιφανούς κοροϊδίας έτσι… Μόνο για την υποτίμηση της νοημοσύνης μας θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να δηλώνει ουσιαστικά στην κυβερνητική επιτροπή ότι είμαι ανίκανος να λάβω μέτρα που θα μειώσουν την ακρίβεια, αλλά σε αντιστάθμισμα είμαι ικανός να κοροϊδέψω τον κόσμο, και να τον κάνω να νομίζει ότι παίρνω μέτρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: