Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Είστε υπάλληλοι των τραπεζών...!

(Φωτογραφία: αντικείμενα που ονειρευόμαστε!)
Εις επίρρωσιν όσων λέγαμε και χθες για την ακρίβεια αλλά και για τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δείτε σήμερα πόσες ειδήσεις υπάρχουν για την ακρίβεια, ανακοίνωση μέτρων της κυβέρνησης, μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και πόσο γρήγορα ανέκρουσε πρύμνα η κυβέρνηση, πριν κλείσει 24ωρο μόλις προανήγγειλε ο γγ καταναλωτή, γενίκευση της δικαστικής απόφασης του Αρείου Πάγου που λέει με απλά λόγια ότι το 10% πρέπει να είναι το πλαφόν του επιτοκίου που μπορούν να βάλουν οι τράπεζες ακόμα και στις πιστωτικές κάρτες.

Δείτε μια κυβέρνηση η οποία θα χτυπήσει την ακρίβεια και θαυμάστε την! Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2001 ότι ακόμα και του πλαστικού χρήματος το επιτόκιο δεν μπορεί να ξεπερνά το ανώτατο εξωτραπεζικό επιτόκιο το οποίο σήμερα είναι 10%. Αντί να εφαρμοστεί έκτοτε η δικαστική αυτή απόφαση η οποία θα είχε ευεργετικές επιπτώσεις σε όλους τους πελάτες των τραπεζών, προτιμούν να κάνουν στραβά μάτια για να κερδίζουν οι τράπεζες και οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών. Οι λίγοι αντί για τους πολλούς.

Ενώ λοιπόν είχε την ευκαιρία η κυβέρνηση να φανεί και αποτελεσματική και νόμιμη και φιλελεύθερη και φιλολαϊκή και κυρίως να φανεί καλύτερη από την κυβέρνηση Σημίτη Χριστοδουλάκη κλπ κλπ αποδεικνύεται μπανανία των τραπεζών. Ως το μεσημέρι επέμενε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα υποχρεώνει τις τράπεζες να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση, μετά το γύρισε μετά από τις πιέσεις των τραπεζών (ΕΤ) σε απλή σύσταση προς τις τράπεζες να φιλοτιμηθούν και να εφαρμόσουν μόνες τους την απόφαση. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν. Μόνες τους δεν φιλοτιμήθηκαν επί 7 χρόνια. Γιατί να φιλοτιμηθούν τώρα στην εφαρμογή μιάς απόφασης που είναι εναντίον των καθαρών κερδών τους.

Απίθανα πράγματα και απίθανη κοροϊδία. Αν επρόκειτο για τους κτηνοτρόφους ή για τους ελαιοπαραγωγούς δεν θα είναι κανέναν ενδοιασμό. Αν όπως πρόκειται για δέκα τράπεζες που λύνουν και δένουν και τους έχουν για υπαλλήλους, όχι μόνο κωλώνει αλλά γίνεται και ρεζίλι των σκυλιών.

Κι αντί όλα τα μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν το θέμα αυτό ως ενδεικτικό του ποιος τροφοδοτεί την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και την αφαίμαξη των πολλών, κάθονται και ασχολούνται με τους ροπαλοφόρους φοιτητές και μη που ερωτεύτηκαν τις κάλπες και θέλουν να τις απαγάγουν. Και καλά τα μέσα ενημέρωσης αλλά το ΠΑΣΟΚ γιατί κοιμάται και δεν έχει στοιχειωδώς μια αυτονομία από τα μέσα ενημέρωσης; Αν είχαν πάρει τηλέφωνο δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε δέκα δημοσιογράφους ασφαλώς θα είχαν μιλήσει από το πρωί γι αυτό το θέμα. Αλλά κοιμούνται ή απλώς παρακολουθ0ούν την επικαιρότητα και αφήνουν τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα της ημέρας…

3 σχόλια:

a.c. είπε...

Καλησπέρα Αντώνη, η Παπακώστα είναι φίλη σου;

Μιλάμε η γυναίκα σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου.

Στην χθεσινοβραδινή εκπομπή "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" που είχε θέμα τις διαφορές μισθών, προϊόντων, τιμολογίων κ.λ.π. που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας η κυρία Παπακώστα (βουλευτής) έλεγε ότι οι αυξήσεις στην ΔΕΗ είναι μηδέν, ναι μηδέν (0) για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους.

Για τους πολύτεκνους δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι για τους τρίτεκνους δεν ισχύει αυτό.

Ας της κάνει γνωστό κάποιος, ότι η αναφορά της στους τρίτεκνους είναι λάθος (αν και νομίζω ότι το ξέρει και το κάνει εσκεμμένα, διότι δεν γνωρίζει ο κοσμος) και ας της υπενθυμίσει, ότι μέχρι και σήμερα που μιλάμε οι τρίτεκνοι δεν έχουν χαρακτηριστεί πολύτεκνοι, παρά τις πολλαπλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις τους.

Για ποιο λόγο άλλωστε η ΠΕΑΤ να στείλει επιστολή στον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
(http://triteknoi-edessa.blogspot.com/2008/05/blog-post_21.html)
για τα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Ίσως βέβαια το παραπάνω να ήταν η μικρότερη ανακρίβεια που είπε, διότι είπε πολλά.
Μηχανάκι η γλώσσα της.

Αν δεν την χεις δει την εκπομπή , ψάξε να την βρεις .

Adamantia είπε...

Οι τραπεζες ειναι οι επισημοι τοκογλυφοι και δεν θα μπορουσαν να ηταν χωρις την πολιτικη ανοχη και συγκαταθεση. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι μεγαλυτερες τραπεζες της Γαλλιας εξαγορασαν μεγαλες ελληνικες και μαλιστα σε ακριβη τιμη (Εμπορικη,Γενικη κλπ),ειμαστε η μονη χωρα που παρουσιαζουν τετοια περιθωρια κερδους!
Απο που ακριβως ειπες περιμενεις αντιπολιτευση?

Unknown είπε...

Την έβλεπα κι εγώ. Τί παπαρδέλα! Και δεν καταλαβαίνει και τί λέει. Νομίζει οτι λέει σογίες. Τί να πώ; Τί να υποθέσω; Φαντάζεσαι πως είναι η σεξουαλική της ζωή για να έχει καταντήσει έτσι ενοχλητική η δημόσια; Φυσικά και για το θέμα αυτό λέει παπάρες. Το ξέρω γιατί εγώ έχω 4 παιδιά και φυσικά δεν έχω καμιά έκπτωση.

Όσο για την αντιπολίτευση που αναρωτιέται η Αδαμαντία, την περιμένω μόνον από κάποιον μεγαλοκαρχαρία που θα θεωρήσει εαυτόν ριγμένο. Από τους άλλους έχω απελπιστεί.