Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Στη φωτογραφία ο Θέμος!


Η Ζαχοπουλειάδα, έχει μπεί σε μεγάλο δρόμο και από δώ και πέρα το θέμα θα ανεβαίνει και θα πέφτει, σαν τα δομημένα ομόλογα, κάθε φορά που θα γίνεται μια σημαντική αποκάλυψη. Και για τα δομημένα σήμερα είχαμε την είδηση, ότι ένα από τα δομημένα του τσουπίδη στο ΤΤ κατρακύλησε από τα 40 εκατ. ευρώ στα 4, αλλά δεν προτίθεται κανείς από την κυβέρνηση με δική του πρωτοβουλία να ζητήσει τα ρέστα.

Πρόκειται για καραμπινάτη κακοδιαχείρηση ως εκ του αποτελέσματος, άρα έχει νόημα να δούμε αν ήταν προμελετημένο και αν και ποιος κέρδισε την πρώτη μέρα, πουλώνμτας τέτοιο τεφαρίκι, σε έμπειρα υποτίθεται στελέχη του τραπεζικού χώρου. Τέτοια πατάτε δεν θα έκανε κανένα στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και αν το έκανε θα είχε τερματίσει δια παντός την καρριέρα του ως μάνατζερ. Θα τον έδειχναν και θα γέλαγαν. Εδώ τους δίνουν και προαγωγές.

Το ίδιο θα γίνει και με την Ζαχοπουλιάδα. Όσο δεν ξεκαθαρίζεται η κατάσταση αλλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι δεν ξέρουμε τίποτα, ο Ζαχόπουλος – που παρεμπιπτώντας πάει καλά η υγεία του – αλλά επίσημα παραιτήθηκε για λόγους υγείας, και περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να μας πεί γιατί σαλτάρισε ο άνθρωπος, αλλά είναι προφυλακισμένη η 34χρονη, έχει στερηθεί την ελευθερία της και σε λίγο θα κλείσει ένα μήνα στη φυλακή, χωρίς τη δυνατότητα να αμυνθεί αφού ως άνεργη ούτε δικηγόρο δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα εκτονωθεί το θέμα.

Κλείνουμε μήνα αύριο και αυτή η επικοινωνιακή τακτική να προσπαθούμε να κρύψουμε πίσω από την κουρτίνα όσα ξέρουμε και να κάνουμε τους ανήξερους, έδωσε τους καρπούς της. Οι δημοσιογράφοι έχουν κίνητρο να ψάχνουν και πάντοτε υπάρχουν πρόθυμοι να μιλήσουν. Έστω και όφ δε ρέκορντ.

Μια παράπλευρη απώλεια είναι η κρίση στο Πρώτο Θέμα, ανάμεσα στον Μάκη τριανταφυλλόπουλο και στον Θέμο Αναστασιάδη. Και οι δύο συμβαίνει να είναι φίλοι μου από το παρελθόν, έχουμε δουλέψει μαζί στο ραδιόφωνο και στη δημοσιογραφία. Περισσότερο με τον Θέμο, αλλά με τον Μάκη έχω μεγαλύτερη ταύτιση λόγω χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή είναι στη σέντρα ο Θέμος, τον έβγαλε ο Μάκης και φυσικά μια και εκπροσωπεί την εφημερίδα είναι και στόχος των ανταγωνιστών του.

Τον φωτογραφίζουν σήμερα τα ΝΕΑ ως τον ταχυδρόμο, αν και χθες από το δελτίο του ΑΝΤ-1 είπε ότι δεν είμαι ο κομιστής. Δεν αρνήθηκε τη συνάντηση, αλλά είπε καθαρά ότι εμείς παίρνουμε Ντ9ι-βι-Ντι δεν δίνουμε. Πρέπει και να το αποδείξει φυσικά αν θέλει να πεί ότι του έδωσε δισκάκι ο Ανδριανός. Και επειδή φαίνεται να υπάρχει επικοινωνία, δεν φαντάζομαι ότι διακόπηκε τις τελευταίες μέρες.

Ίσως και γι αυτό να γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ ότι δένουν τον ταχυδρόμο με φωτογραφίες. Είναι στοιχείο της δικογραφίας κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι οι δωματοφύλακες του Ανδριανού, φωτογράφησαν τον ταχυδρόμο. Για να φωτογραφίσουν βέβαια σημαίνει ότι ήξεραν την κρισιμότητα της συνάντησης και πηραν τα μέτρα τους. Τα ΝΕΑ για να φωτογραφίσουν τον Θέμο γράφουν ότι ήταν συμφοιτητής με τον δικηγόρο συνοδό της 34χρονης.

Τι τραβάει κι αυτή… Η οικογένεια του Ζαχόπουλου διαμαρτυρήθηκε για τον διασυρμό του συζύγου και πατέρα από τη δημοσίευση φωτογραφιών που αποτελούν προσωπικά του δεδομένα, αλλά τα δικαιώματα της προφυλακισμένης δεν τα σκέφτηκε κανείς. Αυτή βλέπετε δεν έχει δουλειά, άρα και λεφτά για να έχει δικηγόρο που θα κάνει ανακοινώσεις και θα στέλνει εξώδικα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της…
Δημοσίευση σχολίου