Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Στη φωτογραφία ο Θέμος!


Η Ζαχοπουλειάδα, έχει μπεί σε μεγάλο δρόμο και από δώ και πέρα το θέμα θα ανεβαίνει και θα πέφτει, σαν τα δομημένα ομόλογα, κάθε φορά που θα γίνεται μια σημαντική αποκάλυψη. Και για τα δομημένα σήμερα είχαμε την είδηση, ότι ένα από τα δομημένα του τσουπίδη στο ΤΤ κατρακύλησε από τα 40 εκατ. ευρώ στα 4, αλλά δεν προτίθεται κανείς από την κυβέρνηση με δική του πρωτοβουλία να ζητήσει τα ρέστα.

Πρόκειται για καραμπινάτη κακοδιαχείρηση ως εκ του αποτελέσματος, άρα έχει νόημα να δούμε αν ήταν προμελετημένο και αν και ποιος κέρδισε την πρώτη μέρα, πουλώνμτας τέτοιο τεφαρίκι, σε έμπειρα υποτίθεται στελέχη του τραπεζικού χώρου. Τέτοια πατάτε δεν θα έκανε κανένα στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και αν το έκανε θα είχε τερματίσει δια παντός την καρριέρα του ως μάνατζερ. Θα τον έδειχναν και θα γέλαγαν. Εδώ τους δίνουν και προαγωγές.

Το ίδιο θα γίνει και με την Ζαχοπουλιάδα. Όσο δεν ξεκαθαρίζεται η κατάσταση αλλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ότι δεν ξέρουμε τίποτα, ο Ζαχόπουλος – που παρεμπιπτώντας πάει καλά η υγεία του – αλλά επίσημα παραιτήθηκε για λόγους υγείας, και περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να μας πεί γιατί σαλτάρισε ο άνθρωπος, αλλά είναι προφυλακισμένη η 34χρονη, έχει στερηθεί την ελευθερία της και σε λίγο θα κλείσει ένα μήνα στη φυλακή, χωρίς τη δυνατότητα να αμυνθεί αφού ως άνεργη ούτε δικηγόρο δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα εκτονωθεί το θέμα.

Κλείνουμε μήνα αύριο και αυτή η επικοινωνιακή τακτική να προσπαθούμε να κρύψουμε πίσω από την κουρτίνα όσα ξέρουμε και να κάνουμε τους ανήξερους, έδωσε τους καρπούς της. Οι δημοσιογράφοι έχουν κίνητρο να ψάχνουν και πάντοτε υπάρχουν πρόθυμοι να μιλήσουν. Έστω και όφ δε ρέκορντ.

Μια παράπλευρη απώλεια είναι η κρίση στο Πρώτο Θέμα, ανάμεσα στον Μάκη τριανταφυλλόπουλο και στον Θέμο Αναστασιάδη. Και οι δύο συμβαίνει να είναι φίλοι μου από το παρελθόν, έχουμε δουλέψει μαζί στο ραδιόφωνο και στη δημοσιογραφία. Περισσότερο με τον Θέμο, αλλά με τον Μάκη έχω μεγαλύτερη ταύτιση λόγω χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή είναι στη σέντρα ο Θέμος, τον έβγαλε ο Μάκης και φυσικά μια και εκπροσωπεί την εφημερίδα είναι και στόχος των ανταγωνιστών του.

Τον φωτογραφίζουν σήμερα τα ΝΕΑ ως τον ταχυδρόμο, αν και χθες από το δελτίο του ΑΝΤ-1 είπε ότι δεν είμαι ο κομιστής. Δεν αρνήθηκε τη συνάντηση, αλλά είπε καθαρά ότι εμείς παίρνουμε Ντ9ι-βι-Ντι δεν δίνουμε. Πρέπει και να το αποδείξει φυσικά αν θέλει να πεί ότι του έδωσε δισκάκι ο Ανδριανός. Και επειδή φαίνεται να υπάρχει επικοινωνία, δεν φαντάζομαι ότι διακόπηκε τις τελευταίες μέρες.

Ίσως και γι αυτό να γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ ότι δένουν τον ταχυδρόμο με φωτογραφίες. Είναι στοιχείο της δικογραφίας κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας ότι οι δωματοφύλακες του Ανδριανού, φωτογράφησαν τον ταχυδρόμο. Για να φωτογραφίσουν βέβαια σημαίνει ότι ήξεραν την κρισιμότητα της συνάντησης και πηραν τα μέτρα τους. Τα ΝΕΑ για να φωτογραφίσουν τον Θέμο γράφουν ότι ήταν συμφοιτητής με τον δικηγόρο συνοδό της 34χρονης.

Τι τραβάει κι αυτή… Η οικογένεια του Ζαχόπουλου διαμαρτυρήθηκε για τον διασυρμό του συζύγου και πατέρα από τη δημοσίευση φωτογραφιών που αποτελούν προσωπικά του δεδομένα, αλλά τα δικαιώματα της προφυλακισμένης δεν τα σκέφτηκε κανείς. Αυτή βλέπετε δεν έχει δουλειά, άρα και λεφτά για να έχει δικηγόρο που θα κάνει ανακοινώσεις και θα στέλνει εξώδικα για να προστατεύσει τα δικαιώματά της…

6 σχόλια:

Dimitris Tsakalias είπε...

Έτσι κι αλλιώς ο Θέμος Αναστασιάδης σίγουρα δεν είναι τόσο αφελής ώστε να πάει ο ίδιος στο ραντεβού με τον Γ. Ανδριανό. Το ουσιαστικότερο ερώτημα προφανώς έχει να κάνει με το ποιος είναι ο αποστολέας. Αλλά δεν καταλαβαίνω κατά πόσο είναι ρεπορτάζ η διατύπωση τέτοιων ερωτημάτων και μόνο αυτή. Μετά από ένα μήνα θα ενημερωθεί η κατηγορουμένη και θα μάθουμε με το γνωστό τρόπο το όνομα του κομιστή. Θ' αρχίσουμε τότε να διατυπώνουμε απορίες ποιος είναι ο αποστολέας για να φάμε άλλο ένα δίμηνο απορίας; Μέχρι τότε ίσως πιο προσεκτικά, αλλά οι θεσμοί του πάρε-δώσε θα έχουν κάνει κι άλλα σε όλα τα υπουργεία, οργανισμούς, εκδοτικά συγκροτήματα και βάλε. Αν αντί να βρούμε τι έγινε για να το πούμε, αρχίσουμε πάλι να αναρωτιόμαστε φωναχτά, τότε ζήσε Μάη μου. Δυστυχώς, η δημοσιογραφία στη χώρα μας δεν έχει να καυχηθεί για πολλά. Όλα τα θέματα πριν προλάβουν να φτάσουν στον κόσμο έχουν φτάσει στα παπαγαλάκια προς επ' αφορμή όφελος κάποιων γνωστών και πολυάριθμων αγνώστων.

Unknown είπε...

Νομίζω οτι πήγε ο ίδιος στο ραντεβού. Τουλάχιστον αυτό μου είπε ο Τριανταφυλλόπουλος.

Dimitris Tsakalias είπε...

Αν πήγε ο ίδιος, τότε, δυστυχώς, για το κύρος της δημοσιογραφίας και του τύπου, μιλάμε, είχε να διαπραγμαευθεί χοντρά πράματα. Ελπίζω κι εγώ να βγει κάτι στην επιφάνεια.

ERMIS είπε...

Ποιος παγίδευσε ποίον ρε παιδιά ???
Δηλαδή θεωρείτε ότι φταίει ο Θέμος (που μάλλον χρησιμοποιεί περίτεχνα το παιχνίδι) και δεν έχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη η κυβέρνηση???
Είναι σοβαρή μια κυβέρνηση η οποία συνδιαλέγετε με δημοσιογράφους για να καλύψει σκάνδαλα ????
Αν συμβαίνει αυτό τότε το λιγότερο που έχουν να κάνουν οι κυβερνήτες μας είναι να σταματήσουν να μας κυβερνούν γιατί κυβερνούν για δικό τους όφελος και όχι για όφελος της κοινωνίας μας και της χώρας μας.
Αυτό, αν συμβαίνει, είναι κατάπτωση θεσμών. Αν μη τι άλλο είναι επικίνδυνο για τη λειτουργία της κοινωνίας μας. Αν αυτοί οι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο λειτουργούν έτσι, …. , τότε εμείς οι υπόλοιποι θα έπρεπε να λειτουργούμε ως ζούγκλα.
Ντροπή σε όλους

a.c. είπε...

Χρόνια Πολλά Αντώνη και ότι επιθυμείς να σου κάτσει.

Ανώνυμος είπε...

από πότε πιστεύουμε , εμείς οι υποκειμενόμενοι άνθρωποι , ότι κάποιος υποκειμενόμενος άνθρωπος , είναι τελείος καθάριος,δηλαδή καθαρός,άρα τέλειος,άρα αντικειμενικός;(ιδού η αντίφασις)...!
Πρέπει,να είμαστε προσεκτικοί...Ο ΘΕΜΙΣ ΕΝΟΧΛΕΙΘΗΚΕ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΕ,ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟΦΑΝΕΙ.
BERDEMA.blogspot.com