Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα χρόνια κοσκινίζει!

Δεν θα δίνεται ούτε ένα ευρώ χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί από την ιστοσελίδα του υπουργείου, είπε προηγουμένως ο πρωθυπουργός. Υπάρχει άραγε έστω και ένα υπουργείο που να είναι έτσι οργανωμένο; Έχουν ξοδευτεί πολλά για την πληροφορική των υπουργείων, αλλά το σύστημα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο. Και ευνοούνται αυτοί που κάνουν την δουλειά τους στο σκοτάδι.

Πολύ κακό είναι να βγαίνεις με εξαγγελίες που θα υλοποιηθούν αν υλοποιηθούν ποτέ, μετά από καμιά δεκαριά χρόνια, για να απαντήσεις σε όσα έγιναν την προηγούμενη τετραετία.

Η δεύτερη ερώτηση του Αλαβάνου ήταν γιατί δεν γίνεται εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Αν ισχύει η απάντηση ότι περιμένουμε τη Δικαιοσύνη για να κρίνουμε, πρέπει τώρα να γίνει εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές, την οποία η Δικαιοσύνη βάζει στο αρχείο. Αλλιώς πρέπει να γίνει τώρα εξεταστική πριν να αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Ξενυχτάει ο ελληνικός λαός στις τηλεοράσεις για να μάθει τι γίνεται στο παρασκήνιο και κάνει ζάπινγκ από κανάλι σε κανάλι για να μάθει αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει και να αποκαλύπτει η κυβέρνηση, αντί να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το ένα και το άλλο, δεν γνωρίζει δημοσιογράφο και βουλευτή και τίποτα, από όσα φέρονται να γνωρίζουν άλλοι.

Δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο, αλλά αποδείξαμε ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα ηθικής και αξιών, είπε ο Καραμανλής. Δεν χαριζόμαστε. Έχουμε αρρωστημένο περιβάλλον. Όλα όσα εντοπίζονται παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Θεσμικές πρωτοβουλίες. Αναθεώρηση Συντάγματος. Αμέσως μετά ανοιχτός διάλογος για εκλογικό σύστημα. Ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται…ένα μόνον προσθέτω.

Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο πρωθυπουργός; Θα αλλάξει τώρα σε λίγες εβδομάδες τον εκλογικό νόμο, (ώστε το πρώτο κόμμα να παίρνει μπόνους 50 βουλευτών αντί για 40) και μετά θα ανοίξει διάλογο επί του γερμανικού σχεδίου το οποίο προτείνει το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή ήδη το μετάνιωσε και ψάχνει να βρεί τρόπο να το πάρει πίσω; Και γιατί δεν το λέει καθαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: