Ως ένα σημείο είναι λογικό να σκέφτεται ο κάθε πολιτικός και το ατομικό του συμφέρον σε ότι κάνει, ή και το κομματικό συμφέρον όταν χειρίζεται θεσμικά ένα πολιτικό ζήτημα. Και οι σοβαροί πολιτικοί, δηλαδή αυτοί που έχουν παρόν και θέλουν να έχουν και μέλλον, αυτοί που θεωρούν ότι είναι σοβαροί, πρέπει να φροντίζουν οι πράξεις τους να συνάδουν με την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους.
Αναφέρομαι στον πρόεδρο της Βουλής τον κ. Δ. Σιούφα, ο οποίος έχει κάνει ενέργειες να αναβαθμίσει το κοινοβούλιο και ως εκ τούτου υποθέτω ότι θα τείνει ευήκοον ους αν του μεταφέρει κάποιος συνεργάτης του τα σχόλιά μας. Στην υπόθεση Μανούση-Παυλίδη, στην υπόθεση των επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και αστείες δικαιολογίες. Υπάρχει η ουσία και υπάρχει το φύλλον συκής. Η ουσία είναι ότι η δικογραφία που αφορά σοβαρές κατηγορίες εναντίον του κ. Παυλίδη, δεν έχει φτάσει στη Βουλή, ούτε από το 2007, ούτε τώρα. Το φύλλον συκής είναι αυτό που επικαλέστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι υπάρχει κάποια διάταξη του κ. Λινού η οποία έφερε αυτό το αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της με παιδαριώδη τρόπο. Πώς λέει ένα παιδάκι όταν το πιάνουν με το χέρι στο βάζο με το μέλι… ότι δεν φταίω εγώ… το χέρι μου φταίει. Έτσι και η κυβέρνηση, αρνείται την ουσία και την πολιτική ευθύνη και προτιμά να βλέπουν όλοι οι πολίτες ότι παραβιάζεται εμφανώς το Σύνταγμα για να ωφεληθεί όχι μόνον ατομικά ένας υπουργός αλλά κυρίως η κυβέρνηση. Είναι περισσότερο από ευδιάκριτο ότι τον Απρίλιο του 2007 κι ενώ όλοι ήξεραν ότι πάμε σε εκλογές, ότι η κυβέρνηση ήθελε να προστατευθεί από τις δυσμενείς εντυπώσεις που θα προκαλούσε στους πολίτες η εικόνα της κυβέρνησης τη μια μέρα να αποπέμπει τον Τσιτουρίδη για τα ομόλογα με τα οποία έβαλαν χέρι στα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων με το αζημίωτο (με το φύλλον συκής της κακής επιλογής συνεργάτη που είχε ανάμιξη σε χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 1999) και την άλλη μέρα να αποπέμπει τον υπουργό Αιγαίου για τον οποίο καταγγέλθηκε από φίλο εφοπλιστή και πρώην στέλεχος του κόμματος χρηματισμός στενού συνεργάτη του υπουργού.
Η συγκάλυψη επιτεύχθηκε, οι δυσάρεστες εντυπώσεις δεν δημιουργήθηκαν προεκλογικά, ο κ. Παυλίδης έμεινε στο απυρόβλητο, και μετά από ένα χρόνο, έχασε μεν το υπουργείο, αλλά συνεχίζει να καλύπτεται επειδή οι βουλευτές είναι μόνον 152…Η ουσία λοιπόν είναι η προστασία του κύρους του Συντάγματος, η προστασία του κύρους του κοινοβουλίου η προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης, η προστασία της ανεξαρτησίας και της Δικαιοσύνης και της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική. Δηλαδή την κυβέρνηση.
Η Δικαιοσύνη δίνει τώρα την εικόνα και η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι άγεται και φέρεται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης. Το ανάλογο ισχύει και για το κοινοβούλιο. Πληροφορείται όλος ο ελληνικός λαός και ο πρόεδρος του σώματος ότι η Βουλή έχει αγνοηθεί με αντισυνταγματικό τρόπο και δεν σκοπεύει να κάνει τίποτα για να μην θίξει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Με την ίδια λογική δεν λέει και τίποτα στην κυβέρνηση, για να μην θίξει την ανεξαρτησία της εκτελεστικής εξουσίας. Αστεία πράγματα δηλαδή…
Δεν θέλω να πώ περισσότερα γιατί δεν θέλω να θίξω το επίπεδο νοημοσύνης του προέδρου της Βουλής. Καταλαβαίνει απολύτως τι θέλω να πώ και τι λένε και όλοι οι πολίτες της χώρας. Γιατί το δόλιο το Σύνταγμα δεν έχει κάποιον επώνυμο εκπρόσωπο να αντισταθεί, όπως έχει η Βουλή, η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση. Μόνο στον πατριωτισμό των Ελλήνων επαφίεται η πιστή του εφαρμογή. Και δεν θέλω να αμφισβητήσω τον πατριωτισμό κανενός…
2 σχόλια:
Αντωνη μου ο λογος που συμβαινουν ολα αυτα ειναι ενας, η ατιμωρησια. Ειτε για μικροπολιτικα συμφεροντα ειτε για ανωθεν παρεμβασεις κανεις μα κανεις απ'ολα τα λαμογια μεχρι τωρα δεν εχει παει φυλακη ουτε μια ωρα. Αυτο ενθαρρυνει τους επομενους να κανουν τα ιδια. Τους ψηφιζει και το 80% του κοσμου (και τα δυο μαγαζακια εννοω) οποτε πεσμου σε παρακαλω ενα λογο για να μη τα παιρνουν. Και μη μου πεις τον πατριωτισμο και παθω τιποτα μεσημεριατικα μεγαλη γυναικα..
Nai... e;isai kai meg;alh gyna;ika
πρέπει να προσέχουμε στην ηλικία μας λές; Κανείς λοιπόν δεν πλήρωσε επειδή έκλεψε δημόσιο χρήμα από το 1974 και μετά. Δεν ξέρω γιά πριν, αλλά σίγουρα από το 1974. και βέβαια με τέτοια ποιότητα δημοκρατίας ή πολιτεύματος, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Γιατί η διαφθορά είναι δείκτης της ποιότητας του πολιτεύματος. Μόνον το πολίτευμα κάνει μιά χώρα να πάει μπροστά ή πίσω. Το πολίτευμα έκανε τη Ρώμη και τις ΗΠΑ υπερδυνάμεις μέσα σε 150 χρόνια. Νιγηρία και Νορβηγία έχουν ίδια έκταση, ίδιο πληθυσμό και ίδιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Η Μία είναι σοβαρή χώρα με υψηλά εισοδήματα, κράτος πρόνοιας, πρωτοπορία σε πολλούς τομείς και η άλλη δεν μπορεί να θρέψει τους ανθρώπους της οι οποίοι δεν πεθαίνουν από απλές, απλούστατες αρρώστιες...
Δημοσίευση σχολίου