Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2007

Βαγγέλη κάνε κράτει...

Λέγαμε καμιά φορά κανένα αστείο για να περνάει η ώρα, κανένα αστείο, αλλά μερικοί άνθρωποι το παίρνουν σοβαρά. Όπως η πλάκα ότι ο Βενιζέλος υπερτερεί του Γιώργου Παπανδρέου στο λέγειν και είναι άμεσα συγκρίσιμος με τον Καραμανλή. Να μην σας πούμε ότι είναι και πολύ καλύτερος του Καραμανλή. Από εκεί όμως ως το σημείο να λέει ο ίδιος ο Βενιζέλος και όχι κάποιος που θέλει να τον κολακέψει, ότι στις 11 Νοεμβρίου κρίνονται οι επόμενες εκλογές, είναι μεγάλη απόσταση.

Προϋποθέτει ότι εντάξει τον Καραμανλή δεν τον υπολογίζουμε τον έχουμε κερδίσει από χέρι, ο δικός μας είμαι καλύτερος και επομένως το μόνο που απομένει είναι να με ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Από κεί και πέρα μην ασχολείστε εσείς γιατί σας έχω εξασφαλισμένη τη νίκη. Και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του αύριο το οποίο κερδίζει, ενώ το ΠΑΣΟΚ του χτές έχασε. Με άλλα λόγια κι εγώ φροντίζω ώστε το ΠΑΣΟΚ του αύριο να είμαι μόνον εγώ και επομένως εδώ που τα λέμε μικρή σημασία έχει και τι θα ψηφίσετε.

Όταν η υπερβολή είναι αυτό που βαφτίζεται προφανές και αυτονόητο, και η αλαζονεία δεν είναι πολύ μακριά. Όταν κάνεις τώρα αυτό το λογικό άλμα και από υποψήφιος βαφτίζεσαι το μόνο αύριο, φαντάζομαι τι θα γίνει αν ποτέ δώσει ο λαός και ασκήσεις κυβερνητική εξουσία.

Πράγματι ο Βενιζέλος θυμίζει Καραμανλή και μάλιστα παραμονές της εκλογικής του νίκης. Αλλά όσοι έκαναν κάποια ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος του 2004 και κατ’ επέκτασιν του 2007, όλοι αυτοί που λένε ότι το 2004 το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω σχεδόν 15 μονάδες αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έχασε και έκανε και τον Καραμανλή πρωθυπουργό, ασχέτως προσωπικών πολιτικών ικανοτήτων τις οποίες άλλωστε απέδειξε στην πράξη εδώ και 3,5 χρόνια.

Ενώ λοιπόν ΝΔ και ΛΑΟΣ ήταν 48% του εκλογικού σώματος το 2004 και είναι 45% το 2007 ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν 40% το 2004 και είναι 38% το 2007 είναι φανερό ποιος χάνει τις εκλογές και όχι ποιος τις κερδίζει। Κι εγώ αν τρέχω με κάποιον που οπωσδήποτε θα βγεί δεύτερος, είναι φανερό ότι θα βγώ εγώ πρώτος. Άρα και η στρατηγική του ότι θέλω κάποιον που να μπορεί αδίστακτα να υποσχεθεί τα πάντα σε όλους και να μην φοβίζει κανέναν, απαιτεί να έχεις βρεί κι αυτόν που θα βγαίνει οπωσδήποτε δεύτερος. Δεν βλέπω να είναι πρόθυμος ο καραμανλής να παίξει αυτό το ρόλο.
(Σεξοφοβικοί... έχει διαφορά αν είναι ντυμένες;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: