Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2007

Συνεχίστε τον εμφύλιο

ΤΡΕΜΕΤΕ ΣΕΞΟΦΟΒΙΚΟΙ!
Όπως καταλάβατε, αυτά που λέγαμε στους ΠΑΣΟΚτζήδες εδώ και δυό βδομάδες, ότι αν δεν αλλάξουν περπατησιά δεν θα μας ενδιαφέρει καθόλου η εσωκομματική τους μάχη για την ανάδειξη του νέου προέδρου, γίνεται κάθε μέρα πραγματικότητα. Από κεί που απασχολούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και σχεδόν αποκλειστικά τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, με το ζόρι κρατιούνται στην πρώτη σελίδα έστω και ημιτρίστηλα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Και πραγματικά δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των πολιτών ούτε το ξεκατίνιασμα ούτε η αυτοκριτική του στυλ για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Από αντίδραση και μόνο, προβλέπω να παίρνει μεγάλο ποσοστό αν και μονοψήφιο ο Σκανδαλίδης. Και πραγματικά θα τους άξιζε μια δεύτερη Κυριακή, μήπως και καταλάβουν ότι όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει αυτό που οι ηγέτες αδυνατούν να αντιληφθούν. Η αποχή σε σύγκριση με το 1.000.000 ανθρώπους του παρελθόντος επίσης θα είναι ένα μήνυμα, αν και δεν κωλώνουν σε κάτι τέτοια. Εδώ έβγαλαν ότι για την νεολαία ΠΑΣΟΚ πήγαν και ψήφισαν 100.000 άτομα γιατί όπως έλεγε ο Αθανασάκης πρώτα βγάζουν τα αποτελέσματα και μετά έβαζαν τα ψηφοδέλτια μέσα στην κάλπη. Δεν κωλώνουν με τίποτα, αν και πάντοτε εμείς πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά κάτι κατάλαβαν.

Για παράδειγμα ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη πεί ότι τώρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συμβιβάζεται με τον κακό εαυτό του ΠΑΣΟΚ. Κάτι είναι κι αυτό. Αλλά από κεί και πέρα χρειάζεται πολλά περισσότερα βήματα που δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Ο Βενιζέλος επίσης είναι ένας πολύ καλός σχολιαστής. Δύσκολα βρίσκεις κάτι με το οποίο να διαφωνείς μαζί του. Αλλά δεν λέει και κάτι που να κάνει τη διαφορά και κυρίως να μην το λέει και ο Παπανδρέου. Δεν βλέπω καμιά διαφορά και πάντως ο αντίπαλός του εξασφάλισε την ενότητα ως τώρα και είναι λιγότερο εμπρηστικός. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη και το περιβάλλον δεν είναι κάτι που κρίνεται από τις δηλώσεις που κάνεις αλλά από τις πράξεις, οι οποίες ήταν άτολμες, η στάση αναποφάσιστη και το περιβάλλον ότι χειρότερο.

Βέβαια και οι δύο κρατούν πλέον άμυνα, ο καθένας με το δικό του στυλ, αλλά αν δεν βάλεις γκόλ δεν μπορείς να νικήσεις. Και καπάκι έχουμε και τις μετρήσεις οι οποίες εκφράζουν αυτή τη σχιζοφρένεια. Ο Βενιζέλος είναι καλύτερος από τον Καραμανλή, αλλά δεν είναι τόσο καλός για να νικήσει τον Παπανδρέου έστω και με ένα καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ που λογικά ενδιαφέρεται μόνο για να επιστρέψει στην εξουσία. Άρα τέτοια σειρήνα δεν την αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Την ίδια στιγμή βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν ξέρει πώς να φερθεί προπαγανδιστικά στο εσωτερικό της χώρας για το Σκοπιανό, ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την πολιτική που κάνει για το θέμα αυτό, στο εξωτερικό. Οι πολίτες δηλαδή πρέπει μόνοι τους να κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια που τροφοδοτείται όχι μόνον από το πετρέλεια, αλλά κυρίως από την έλλειψη ανταγωνισμού στο εσωτερικό, αν και κυβερνάει μια κυβέρνηση που ορκίζεται για την ελεύθερη αγορά, οι παραγωγοί πουλάνε 30 λεπτά τη ντομάτα την οποία ο καταναλωτής πληρώνει 1,50 ευρώ έως 1,70. Η αντιπολίτευση λείπει στην αγορά… έχει πάει να ψωνίσει αρχηγό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι φωτό αυτές είναι πρωτότυπες και ότι παραπέμπει στον έρωτα, ακόμα και το προνό είναι από την πλευρά της ζωής...

Unknown είπε...

Όποιος έχει βγάλει το σέξ από τη ζωή του, είναι νεκρός, αλλά δεν του το έχουν πεί...