Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

Τρείς τέσσερις Γερμανοί πολίτες, καταδικάστηκαν στη Γερμανία, επειδή λάδωσαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, (μέχρι φέτος) αλλά ο Καραμανλής δεν το έμαθε ακόμα!!!

Χρειάζεται πολύ μεγάλη δόση υποκρισίας πλέον από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, να παριστάνουν ότι ερευνούν αλλά δεν βρίσκουν λεφτά στα ταμεία τους από τη Ζήμενς, ή ότι και καλά περιμένουν από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση. Την ίδια στιγμή η γερμανική Δικαιοσύνη έχει εκδώσει ήδη καταδικαστική απόφαση για τους Γερμανούς πολίτες στελέχη της Ζήμενς οι οποίοι λάδωσαν για λογαριασμό της εταιρίας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνον ο Χριστοφοράκος, είναι κι άλλοι τρείς τέσσερις γερμανοί πολίτες που ομολόγησαν και καταδικάστηκαν από τη γερμανική Δικαιοσύνη, για λάδωμα των ελληνικών κομμάτων.

Κι εμείς ακόμα επιμένουμε σε ένα φανταστικό παραμύθι που δεν πιστεύει κανείς και το οποίο διαψεύδεται κάθε μέρα. Δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα αμφισβήτησης ότι η Ζήμενς λάδωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι ήταν το πιο καθαρό λάδωμα. Επειδή ήταν πολυεθνική η Ζήμενς όχι επειδή ήταν οι δικοί μας πιο έντιμοι. Απλώς η Ζήμενς πλήρωνε από τα λεφτά που ήδη είχε πάρει από τον ΟΤΕ ή και από άλλες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, το 2% στα ελληνικά κόμματα. Δεν πλήρωνε χαμηλόβαθμους υπαλλήλους πίσω από την πλάτη της διοίκησης του ΟΤΕ και πίσω από την πλάτη του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού και του ταμία του κόμματος. Επι σειρά ετών ήξεραν τη δουλειά τους και ήταν καθαρή. Θα εισπράξουν το 2% από τις πληρωμές που είχαν ήδη κάνει.

Αυτή είναι η πολιτική υπόθεση που ενδιαφέρει τους πολίτες. Η άλλη πτυχή που είναι παρονυχίδα του πολιτικού σκανδάλου, είναι αν κάποιος ταμίας ή ενδιάμεσος κράτησε για τον εαυτό του κάποιο ποσό αντί να τα δώσει όλα στο κόμμα. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ούτε έχει πολιτικό ενδιαφέρον αν κάποιος ταμίας ή ενδιάμεσος της Ζήμενς κράτησε κάτι για τον εαυτό του και έριξε την εταιρία. Ας τα βρουν κι αυτοί μεταξύ τους. Η υποκρισία των Ελλήνων πολιτικών είναι να παριστάνουν ότι δεν υπάρχει μείζον πολιτικό σκάνδαλο με το πολιτικό χρήμα που καρπώνονταν τα κόμματα εξουσίας. Κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός ήταν τόσο ανόητος ώστε να μην καταλαβαίνει γιατί δίνονταν τα χρήματα. Άλλωστε πως ήταν αρκετά πονηρός ώστε να βάζει υπεύθυνο οικονομικών του κόμματος ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, τους οποίους περιβάλουν ακόμα με την απόλυτη εμπιστοσύνη τους, αλλά δεν ήταν αρκετά πονηροί ώστε να καταλαβαίνουν τα αυτονότητα. Απλώς οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων γι αυτό το λόγο έβαλαν ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους για να μην είναι υποχρεωμένοι οι ίδιοι να παρακολουθούν και να μαθαίνουν τις λεπτομέρειες. Αρκεί που μαζέψατε τα λεφτά που μας χρειάζονται. Δεν θέλω να μου πείτε από πού ήρθαν, ούτε φυσικά να θεωρήσει οποιοσδήποτε ότι θα κάνουμε ότι θέλουν επειδή μας πλήρωσαν.

Η εμπειρία λέει ότι από τέτοιες παρεξηγήσεις ξεκινάνε οι μεγάλες εχθρότητες. Αφού παίρνεις τα λεφτά μου γιατί δεν μου δίνεις τις δουλειές; Θα σε εκδικηθώ λοιπόν. Και στο παρελθόν είχαμε τέτοιες παρεξηγήσεις και στο παρόν σας υπενθυμίζω τις διαμαρτυρίες γνωστών κατασκευαστών και εφοπλιστών οι οποίοι κατήγγειλαν εκβιασμό για να τους πάρουν λεφτά. Ή πλήρωσαν και ήθελαν περισσότερα αμέσως κι αφού δεν τα πήραν τους κατήγγειλαν. Αν δεν υπάρξει ομολογία δεν μαθαίνουμε επισήμως τίποτα. Αυτές οι υποθέσεις μόνον απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Οι αναλύσεις για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος είναι θέμα που πραγματεύονται τα δοκίμια πολιτικής ή τα βιβλία πολιτικής ιστορίας και οι πανεπιστημιακοί. Χωρίς ονόματα και λεπτομέρειες. Απλώς διαβάζουμε ότι π.χ. η κυβέρνηση Κουντουριώτη διασπάθησε τα χρήματα του πολεμικού δανείου μοιράζοντάς τα στους οπαδούς της ή ότι ο Μαυροκορδάτος ανέπτυξε φατριαστική πολιτική με τα χρήματα του ελληνικού κράτους.

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Γιώργος Παπανδρέου φιλοτιμήθηκε να στείλει επιστολή στους δικηγόρους του Χριστοφοράκου που είχαν το θράσος να δηλώσουν στο ΒΗΜΑ ότι αν η ΝΔ θέλει στοιχεία, δεν έχουν παρά να μας το ζητήσουν. Είχαν σχολιάσει τη Δευτέρα το θέμα λέγοντας ότι και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ζητήσει στοιχεία και να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, όπως και η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει το ίδιο αντί να λέει ο κυβερνητικός Αντώναρος ότι δεν θα ανοίξουμε διάλογο με φυγόδικους. Γιατί αυτό δείχνει ότι γνωρίζουν και την απάντηση. Γι αυτό δεν ρωτάνε. Ο Παπανδρέου λοιπόν αποδεικνύει κατά τη γνώμη μου ότι δεν φοβάται την απάντηση την οποία επίσης γνωρίζει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Αλλά προφανώς δεν θα το κάνει.

Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι ο Καραμανλής αν μαζέψει στο γραφείο του όλα τα έμπιστα στελέχη του και τους ρωτήσει πόσα λεφτά πήρατε από τη Ζήμενς, θα του απαντήσουν αμέσως και θα είναι το 2% από τις πληρωμές προς τη Ζήμενς ως τον Ιανουάριο του 2009 που άρχισε η έρευνα στη Γερμανία. Άλλωστε η γερμανική Δικαιοσύνη έχει ήδη καταδικάσει τρείς γερμανούς πολίτες (όχι τον Χριστοφοράκο) οι οποίοι ομολόγησαν ότι λάδωσαν μέσω του Χριστοφοράκου και του Μαυρίδη το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ότι οι πληρωμές έγιναν, συνεχίστηκαν κανονικά καθόλη τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή. Τα περισσότερα λεφτά προφανώς έπεσαν ενόψει των εκλογών του 2007. Πιθανόν και στο ΠΑΣΟΚ να έφτασαν χρήματα της Ζήμενς όσο ήταν στην αντιπολίτευση, δηλαδή επί Γιώργου Παπανδρέου. Γι αυτό κι εκείνος πρέπει να καλέσει τα έμπιστα στελέχη του κι αφού βρούν τα λεφτά να πάνε πριν από τις εκλογές και να τα επιστρέψουν. Γιατί τώρα έμαθαν ή έστω τώρα αποφάσισαν αφού έμαθαν, να μην κρατούν τέτοια χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: