Τρίτη, Μαρτίου 17, 2009

Αν ο ΛΑΟΣ είναι το δεξιό άκρο, ποιό είναι το αριστερό;


Τελικά τι θα γίνει με τον ΛΑΟΣ; Θα είναι άκρο ή θα πάει στη μέση της δεξιάς; Το λέω γιατί ενώ έχουμε πλήθος οικονομικών και όχι μόνο προβλημάτων, (γιατί η έλλειψη χρημάτων δημιουργεί όλων των ειδών τα προβλήματα), η κυβέρνηση εξακολουθεί να ασχολείται κυρίως με τις δημοσκοπήσεις. Ή για να ακριβολογούμε, ο τομέας της κυβέρνησης που ασχολείται με την προπαγάνδα, δουλεύει, ενώ όλοι οι άλλοι υπνώττουν κι έτσι φαίνεται η διαφορά. Ασχολήθηκε η κυβέρνηση τόσες μέρες με το αν τους συμφέρει ή όχι να φαίνεται ότι συναινούν η ΝΔ με τον ΛΑΟΣ ή όχι. Τους είπαν οι γκαλλοπατζήδες ότι δεν σας συμφέρει και αναλόγως προσαρμόστηκαν και επέστρεψαν στον χαρακτηρισμό του ΛΑΟΣ ως ακραίου κόμματος. Βέβαια αυτό είναι μάλλον άτοπο γιατί ο ΛΑΟΣ έχει πολιτευθεί με μεγάλη συναίνεση και σε κανένα θέμα δεν εκτέθηκε υιοθετώντας ακροδεξιές θέσεις, εκτός ίσως από τους μετανάστες για τους οποίους έχει μια ρητορική εχθρική. Στα άλλα θέματα έχει ταυτιστεί με την πολιτική της ΝΔ. Και για τους ομοφυλόφιλους, εκεί την έχει ξεπεράσει, και για τα λεγόμενα εθνικά θέματα και για τους χρήστες ναρκωτικών κλπ.

Η ΝΔ κάνει μερικές προσπάθειες που είναι στον αέρα. Για παράδειγμα αν στο μέλλον εξαρτάται το αν θα γίνει κυβέρνηση από τον ΛΑΟΣ ασφαλώς και θα συνεργαστεί. Αλλά είναι στον αέρα ακόμα και η προσπάθεια να μιλήσει για άκρα, που είναι μια καραμανλική ορολογία της περασμένης 30ετίας και όχι σημερινή. Τότε ήταν αντικομμουνιστές και υποτίθεται αντιφασίστες. Υπήρχαν δηλαδή δύο άκρα με τα οποία δεν ήθελαν καμία σχέση. Τους μεν νεοφασίστες τους ήθελαν στην πραγματικότητα για ψηφοφόρους ή στελέχη, άρα τους περνούσαν από την κολυμβύθρα του Σιλωάμ και επειδή ήταν μέλη τους έπαιρναν συγχωροχάρτι. Για τους κομμουνιστές είχαν τα ξερονήσια ή τις φυλακές.
Στα λόγια όμως ήταν εναντίον των δύο άκρων.

Τα ίδια έλεγε και η Χούντα. Και κάθε δεξιά. Εδώ λοιπόν θα πρέπει η κυβέρνηση να μας πεί και ποιο είναι το άλλο άκρο και αν θεωρεί και το ΚΚΕ ή και άλλα κόμματα, άκρο. Αν θεωρεί γενικά τους κομμουνιστές άκρο ή όχι. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να τους προκαλέσει για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό το ζήτημα, γιατί κάποτε, μετά το 1974, ο μακαρίτης ο Καραμανλής είχε αποκαλέσει το ΠΑΣΟΚ αριστερά της Αριστεράς, αλλά αυτό δεν του έκανε καθόλου κακό. Όλοι γελάγαμε και μάλλον έφτιαξε το αριστερό προφίλ του ΠΑΣΟΚ παρά το χάλασε στους πολίτες.

Αν λοιπόν η ΝΔ θεωρεί το ΛΑΟΣ άκρο δηλαδή φασίστες, σε λίγο θα είμαστε μπροστά στην απαγόρευση λειτουργίας του κόμματος γιατί είναι γνωστό ότι η δημοκρατία ανέχεται τα πάντα εκτός από τους εχθρούς της.

Η ουσία είναι η οικονομία. Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την οικονομία και με την ακρίβεια και με την ασφυξία της αγοράς, κάθεται και αναλύει τα γκάλλοπ να δεί αν πρέπει να ονομάσει το ΛΑΟΣ άκρο ή όχι. Δεν κοιτάει ότι μόνον ο ΛΑΟΣ πρόσφερε την περιβόητη συναίνεση την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός για την οικονομία. Αλλά δεν γίνεται συναίνεση χωρίς να κάνεις τίποτα ή χωρίς να προτείνεις έστω κάτι συγκεκριμένο. Άκουγα χθες και τον κ. Χατζηδάκη ο ποίος έλεγε τι θα κάνει στο μέλλον για την ακρίβεια. Θα φτιάξω λέει παρατηρητήριο τιμών. Μά είμαστε με τα καλά μας; Στου κασίδη το κεφάλι ο κάθε νεόκοπος θα δοκιμάζει δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές;

Πρέπει να εξηγήσουμε και στον Χατζηδάκη αφού το κάναμε αυτό το ίδιο επί δέκα χρόνια, ότι δεν μπορεί καμιά νοικοκυρά ή νοικοκύρης να μπαίνει στο ίντερνετ και να ψάχνει που έχουν πιο φτηνές ντομάτες και να σηκώνεται από τη Γλυφάδα να πάει στο Περιστέρι να τις αγοράσει; Δηλαδή πόσες φορές θα τα πούμε τα ίδια πράγματα; Σε αγορά που κυριαρχείται από τα καρτέλ δεν υπάρχει ανταγωνισμών τιμών. Δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά όταν ένας παραγωγός ή ένας συνεταιρισμός δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του αν δεν λαδώσει τον ιδιοκτήτη των σούπερμάρκετ.

Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός και ένα οικονομικό επιτελείο, δεν μπορεί να καταλάβει πως θα πείσει τις τράπεζες να διοχετεύσουν φτηνό χρήμα στην αγορά. Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ούτε την Εθνική τράπεζα που έχει διοίκηση διοριζόμενη από την κυβέρνηση. Αν έκανε όμως μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να ελέγχει την Εθνική και μέσω αυτής διοχέτευε χρήμα στην αγορά με ανταγωνιστικούς όρους, θα είχαμε αποτέλεσμα. Πόσες φορές πρέπει να τα πούμε;

4 σχόλια:

kostis είπε...

Αντώνη να είσαι χιλιόχρονος,να είσαι πάντα καλά με υγεία και εύχομαι ότι το καλύτερο!

kostis είπε...

Τώρα τα παραλές...!Δε δουλεύουν αυτοί εκεί στο Υπουργείο Οικονομίας.Πάλι έστειλαν ψεύτικα στοιχεία.Λες και θα κοροιδέψουν κανένα παιδάκι.Έχουμε γίνει τελείως ρεζίλι.Α΄ντε πάλι καταγραφή,άντε πάλι επιτήρηση...

Φυσικά και θα συνδράμουν ΛΑΟΣ και ΝΔ,αν βρουν τα σκούρα...

a.c. είπε...

Αντώνη τι χιλιόχρονος λέει ο κωστής, έχεις γενέθλια;
Έχεις δεν έχεις να σου ευχηθώ να είσαι καλά και να ζήσεις πολλά χρόνια.

1)Τι να κάνουν για την οικονομία οι άνθρωποι; Το μόνο που μπορούνε να κάνουνε είναι τα δίνουν τα χρήματα του ΤΕΜΠΕ σε δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς και άλλους κατέχοντες, αντί στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που τα έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς η θηλιά στις επιχειρήσεις σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο.

2)Αντώνη το λέω σ΄ εσένα γιατί μόνο εσύ και ο FLASH ασχολείστε με το κοινωνικοασφαλιστικό και δημογραφικό πρόβλημα.

Στις 13 & 14 Μαρτίου έγινε
Διήμερο Συνέδριο του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Δημογραφικών Μελετών, με θέμα "Πληθυσμιακές Τάσεις και Προοπτικές: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση", στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και καθηγητής ΑΣΟΕΕ, Γ. Δρεττάκης, η Χάρις Συμεωνίδου διευθύντρια ερευνών ΕΚΚΕ, ο Κ. Φωτάκης Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ο Σ. Ρομπόλης ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσε σε παρακαλώ εάν μπορείς κάποιους από τους παραπάνω, να μας ενημερώσουν για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.


Ο χώρα μας γερνάει, παιδιά δεν κάνουμε, όσοι κάνουνε κανένα παραπάνω δυσκολεύονται να τους προσφέρουν έστω και τα βασικά και στο τέλος θα υπάρξει και τεράστιο πρόβλημα στο ασφαλιστικό από την έλλειψη εισαγωγής νέου αίματος στο σύστημα.

Αλλά γιατί να κάνουν κάτι οι κυβερνώντες;
Τι τους ενδιαφέρει για τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη;
Τα παιδάκια που υποτίθεται θα πριμοδοτήσουν με κάποια μέτρα, δεν ψηφίζουν στις Ευρωεκλογές, άρα δεν τους είναι χρήσιμα.

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου.

a.c. είπε...

"Φάμπρικα" με τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ
http://www.capital.gr/News.asp?id=696859