Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2009

Εβδομήντα μία πληρωμές μίζας από το २००४ ως φέτος

(Έτσι πρωτογνωρίσαμε τη Σαρλίζ Θερόν, από τη διαφήμιση του ΜΑΡΤΙΝΙ)
Άραγε υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για την κυβέρνηση, από το να παριστάνει μέχρι σήμερα ότι δεν άκουσε τίποτα για μίζες από τη Ζήμενς προς τα δύο μεγάλα κόμματα; Το γεγονός ότι με τα χίλια ζόρια υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να δικαστεί ο Χριστοφοράκος για τρείς από τις 71 μίζες, δεν είναι μεγαλύτερος εξευτελισμός; Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, είναι αυτοί που υποχρεώνουν τη Δικαιοσύνη να μην ψάχνει πλέον για πολιτικά πρόσωπα, αφού έχουν παραγραφεί οι όποιες ποινικές ευθύνες αλλά και για τον Χριστοφοράκο, δεν μπορεί πλέον να τον διώξει για τις 68 πληρωμές από τις 71. Όλοι δηλαδή έχουν πέσει στα μαλακά, η Δικαιοσύνη έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις αποκαλύψεις και κυριολεκτικά μόνον από τη Γερμανική Δικαιοσύνη έχουν προκύψει οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις.

Η ελληνική Βουλή που είναι αρμόδια να ερευνήσει για πολιτικά πρόσωπα και για πολιτικά σκάνδαλα, δεν έχει κουνήσει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να διασώσει το παραμύθι που προβάλεται χωρίς ίχνος αιδούς από τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρέπει φυσικά να επισημάνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ τηρεί διαφορετική στάση, αλλά επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι εκ του ασφαλούς γιατί είναι στην αντιπολίτευση και δεν μπορεί να συστήσει εξεταστικές επιτροπές μόνη της μαζί με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απολύτως φυσιολογική λοιπόν είναι η διαφοροποιημένη στάση της αφού δεν παράγει αποτελέσματα.

Απορώ μετά από αυτή την ξεφτίλα, για τι πολιτικές πρωτοβουλίες μιλάνε μερικοί ότι μπορεί και πρέπει να λάβει ο πρωθυπουργός. Όταν δεν κάνουν απολύτως τίποτα για μια υπόθεση πολύ εύκολη όπως το σκάνδαλο της Ζήμενς, τι να πεί στον πολίτη ο Καραμανλής; Ότι θα κάνει ανασχηματισμό της κυβέρνησης; Όταν με τις πράξεις του έχει απαλλάξει των κατηγοριών όλα τα πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν απαλλαγεί από το νόμο ως τη στιγμή που άρχισαν οι αποκαλύψεις στη Γερμανία, γιατί να μην συνεχίζει ο καθένας σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Απορώ στο τέλος με τι μούτρα θα πούνε στους Βατοπεδινούς υπουργούς ή στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των ομολόγων ή στον Παυλίδη, ότι δεν θα είναι υποψήφιοι; Το ακόμα χειρότερο είναι ότι κανένας δεν έχει αντικίνητρο να μην επαναλάβει στο μέλλον τις διάφορες κομπίνες εύκολου πλουτισμού, ή διασπάθησης του δημοσίου χρήματος, ή ροής του πολιτικού χρήματος προς τα κόμματα. Δεν γίνεται με τέτοιες συνθήκες να κινητοποιήσει καμία κυβέρνηση τον πολίτη για τις μεταρρυθμίσεις και τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα από ανθρώπους που έχουν το χέρι απλωμένο.

Είναι τραγικό να διασκεδάζουν στην κυβέρνηση τις εντυπώσεις με την εντύπωση ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για τις 68 μίζες για τις οποίες δεν θα δικαστεί ο Χριστοφοράκος. Επίσης δεν είναι δυνατόν να λένε στον ελληνικό λαό, ότι χωρίς αμετάκλητη δικαστική απόφαση και χωρίς διευκρίνιση από τον Χριστοφοράκο, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μόνοι τους ποια λεφτά προέρχονται από τη Ζήμενς και ποια από άλλους χορηγούς. Που και οι άλλοι χορηγοί φυσικά έχουν τα ίδια κίνητρα με τη Ζήμενς αλλά γι αυτούς δεν συζητάνε τα μέσα ενημέρωσης και δεν ερευνά με το σταγονόμετρο η Δικαιοσύνη της Γερμανίας.

Δείτε τώρα ποια χώρα είμαστε. Επειδή οι ξένοι γνωρίζουν ότι είμαστε μπανανία, όταν οργανώνουμε Ολυμπιακούς αγώνες, μας πιέζουν με δημοσιεύματα και με τους διπλωμάτες τους να δώσουμε παραγγελίες σε αμερικανικές εταιρίες για να αγοράσουμε συστήματα ασφάλειας όπως το C4I το οποίο αποδεδειγμένα δεν δουλεύει. Οι ξένοι Αμερικανοί και Γερμανοί συνεταίροι αφού μας παίρνουν τα λεφτά με το σπαθί τους και με το νταβατζιλίκι τους, επιστρέφουν το 2% από αυτά που τους πληρώσαμε στα δύο μεγάλα κόμματα με τα οποία έκελισαν τη δουλειά και κουράστηκαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ήταν απαραίτητα. Αυτό το 2% ήταν στην τελευταία φάση που χειρίστηκε ο Χριστοφοράκος πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή έλαβαν οι ξένοι νταβατζήδες πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσουν στους σταυραετούς μας στους οποίους αναθέσαμε τη διακυβέρνηση της χώρας και για τον κόπο τους έβαλαν στα κομματικά τους ταμεία τα δέκα. Είναι ή δεν είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν, σκιτζήδες στις εμπορικές συμφωνίες και κυρίως με τη σπονδυλική στήλη λάστιχο όταν πρόκειται να κάνουν τεμενάδες στον κάθε Χριστοφοράκο, πρόεδρο πολυεθνικής απέναντι στον οποίο κάνουν τώρα το σκληρό για να κοροϊδέψουν το πόπολο.

Τι να μας πεί από δώ και πέρα και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Ότι θα κάνουν εκλογές και θα αναβαπτιστούν στην κολυμβύθρα του Σιλωάμ; Θα φταίει επομένως ο λαός που τους ψήφισε αφού οι ίδιοι δεν έκαναν το καθήκον τους; Φταίει ο λαός των Δωδεκανήσων που στις προηγούμενες εκλογές του 2007 έστειλε τον παυλίδη στη Βουλή, αφού ο πρωθυπουργός είχε αποκρύψει από τους πολίτες τις καταγγελίες του Μανούση; Αν είχε αμέσως παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τις καταγγελίες του Μανούση και είχε συστήσει αμέσως προανακριτική επιτροπή της Βουλής για να ερευνήσει την υπόθεση θα τον είχε στείλει στη Βουλή ο πολίτης; Αμφιβάλω πολύ αν και θεωρητικά δεν μπορώ να το αποκλείσω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: