Τρίτη, Απριλίου 14, 2009

Κάνατε την τρίχα, τριχιά... και κοντεύετε να πνιγείτε...


Μου αρέσει που ακόμα και την ύστατη ώρα πριν από τις ευρωεκλογές κανένας δεν βάζει μυαλό από τους κυβερνώντες και λίγη σιγουριά χρειάζονται ότι θα είναι στην εξουσία έστω και για έναν μόνο χρόνο, για να αρχίσουν πάλι να επιδεικνύουν την αλαζονεία της εξουσίας. Τη σεμνότητα και την ταπεινότητα την έχουν μόνον για δημόσιες σχέσεις. Μόλις καταλάβουν ότι δεν τους βλέπουν, εκφράζονται ελεύθερα. Και δεν μιλάω μόνον ή καθόλου για τον Στυλιανίδη που περίμενε να γίνει υπουργός για να μείνει με έξοδα του κράτους στο Φόρ σήζονς.

Μιλάω κυρίως για τα στελέχη που μόνον για λόγους επικοινωνιακούς και τώρα που καταλαβαίνουν ότι όλοι οι πολίτες τους πήραν χαμπάρι, σκέφτονται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τις υποθέσεις διαφθοράς και δεν είναι δυνατόν να έχουν στους κόλπους τους όσους έχουν κατηγορηθεί ή εμπλακεί το όνομά τους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις. Να μην τους έχουμε υποψήφιους λέει ο ένας. Να αποκλειστούν από τις κυβερνητικές θέσεις προτείνει η άλλη. Αλλά να δούμε το πόρισμα λέει ο τρίτος. Όπως και δύο χρόνια πριν ήθελαν να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Αυτή η υποκρισία ότι δήθεν εμείς έχουμε παραπέμψει στη Δικαιοσύνη την υπόθεση και μέχρι να προκύψει κάτι από κει… διατηρούμε όλους τους εμπλεκόμενους στις κυβερνητικές θέσεις, μόνον και μόνον γιατί είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να εκδώσει καταδικαστική ή αθωωτική απόφαση για κανέναν πριν να περάσουν 8-9 ή και δέκα χρόνια. Μέχρι τότε… ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Και πάντως το ίδιο κόμμα αποκλείεται να κυβερνάει ακόμα. Και όμως αυτή η χρεοκοπημένη τακτική συγκάλυψης επαναλαμβάνεται και τώρα. Και μάλιστα έχουν το θράσος μερικοί να λένε ότι εμείς είμαστε συνεπείς με όσα λέγαμε ως κυβέρνηση.

Στείλαμε τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και τώρα που κάτι προέκυψε παρά τις προσπάθειές μας βέβαια, και ο ανακριτής διαβίβασε τον φάκελο στη Βουλή, τον κατηγορούμε ότι έδρασε αντισυνταγματικά. Όχι επειδή καθυστέρησε δύο χρόνια, όπως έκανε ο Βενιζέλος στη Βουλή, αλλά επειδή ερεύνησε. Δεν έπρεπε να ερευνήσει ο ανακριτής. Έπρεπε να κρατάει το φάκελο στο συρτάρι του και να μην κάνει τίποτα. Απλώς να καθυστερεί επί δύο χρόνια για να μας δώσει τη δυνατότητα να κυβερνάμε απρόσκοπτα λέγοντας ότι η Δικαιοσύνη ερευνά και πρέπει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.

Και όταν κάποτε και αν φτάσει ο φάκελος στη Βουλή, που κανονικά δεν πρέπει να φτάσει γιατί πρέπει να είναι άδειος από καταθέσεις κι έτσι να μπορεί να παραμένει ες αεί μακριά από τη Βουλή, ε τότε έχουμε ακόμα την πλειοψηφία γιατί είμαστε ήδη πέντε οι βουλευτές από τους 151 που θα έπρεπε να έχουμε παραπεμφθεί σε δίκαιη δίκη όπως όλοι οι πολίτες δικαιούνται…

Αυτή είναι η επιχειρηματολογία των ενόχων οι οποίοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ως πολίτες θεωρούν ότι είμαστε εντελώς αδαείς, δεν έχουμε περάσει ποτέ από δικαστήρια, ζούμε σε άλλη χώρα και δεν έχουμε ιδέα του τι γίνεται στα γραφεία των υπουργών. Είμαστε νομίζουν εντελώς άσχετοι με τις επιχειρήσεις και δεν ξέρουμε πως γίνονται τα λαδώματα. Μα δεν έχει μείνει κανένας από μας χωρίς εμπειρία. Όπως λαδώνουμε εμείς για να πάρουμε δίπλωμα οδήγησης γιατί αν δεν λαδώσουμε θα μας κόψουν ακόμα κι αν ξέρουμε να οδηγάμε, έτσι λαδώνει και ο εφοπλιστής για να πάρει την επιδότηση. Και την άδεια για τη γραμμή και ότι εξαρτάται από την πολιτική εξουσία. Αν ο υπουργός ήταν ανόητος και ανίκανος αλλά τίμιος, θα έβαζαν τα λεφτά στην τσέπη οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν δεν είναι χαζός, παίρνει και ο υπουργός μίζα μένοντας στο απυρόβλητο. Σιγά μην πάει ο ίδιος αυτοπροσώπως να εισπράξει τη μίζα μετρητά ή να μην δώσει και απόδειξη είσπραξης.

Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να περιμένουμε από τον εφοπλιστή που λάδωσε, να καταθέσει εναντίον του υπουργού. Βλέπω κι εγώ στα δελτία ειδήσεων μερικών καναλιών αυτή την παραπλανητική προσπάθεια ορισμένων δημοσιογράφων. Μα θα βρεθεί και ο ίδιος κατηγορούμενος αν το καταθέσει. Και η μαρτυρία του φυσικά δεν αρκεί για το λόγο ότι πρέπει να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας με ντοκουμέντα ότι ο υπουργός έπιασε στα χέρια του τη λίστα και τη χρησιμοποίησε. Πρέπει ο ίδιος ο υπουργός να είναι εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί τα χρήματα για να πιαστεί στα πράσα. Μα αν ήταν τόσο ανίκανος δεν θα είχε γίνει υπουργός. Όπως και ο εφοπλιστής. Αν αποκάλυπτε αυτούς που λάδωσε δεν θα ήταν για πολύ εφοπλιστής. Κοροϊδευόμαστε τώρα;

Αν ένας πολιτικός ή ένας δημοσιογράφος θέλει να αποκαλύψει την αλήθεια, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αφού σου λέει ο Αγούδημος ότι δεν πήγαινα στους διαγωνισμούς του υπουργείου Αιγαίου για να μην δείρω τον Ζαχαρίου. Μπορεί να σου πει αν αυτός λάδωσε; Τι τον ρωτάς; Να αυτοκτονήσει περιμένεις; Η παράγκα όταν στήνεται για να παίρνουν μίζες, στήνεται από άσχετους; Ή είναι αδύνατον να γίνει νόμιμος διαγωνισμός; Δεν είναι δύσκολο. Πανεύκολο είναι. Ο κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας όταν θέλει έναν υπεργολάβο, διαγωνισμό κάνει, παίρνει προσφορές, διαπραγματεύεται και κάνει τη δουλειά του. Δεν κλέβει τον εαυτό του…Στην πολιτική μόνον έχουν κάνει την τρίχα τριχιά.

2 σχόλια:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Μήπως ψάχνονται γιά ηρωική έξοδο?
Δέν γνωρίζω ακόμη αν πρέπει ιδιαί
τερα νά χαιρόμαστε ή νά προβλημα
τιζόμαστε γιά μετά από αυτή τήν
επανίδρυση τού Κράτους?Εχει δημι
ουργήσει ή διάδοχος κατάσταση τίς
προυποθέσεις διακυβέρνησης τού
κράτους μετά αυτό τό Μπάχαλο τού
χάους,τής κρίσης στήν οκονομία καί τών λοιπών συμπαρομαρτούντων?
Λέω άν υπάρχει όντως σχέδιο δια
κυβέρνησης τής χώρας εφαρμόσιμο
δέ ξέρω,μέχρι εδώ φτάνουν οί γνώ
σεις μου!

Unknown είπε...

Σχέδια υπάρχουν πολλά. Ένα για κάθε πρόβλημα. Εδώ είναι η μαγκιά ενός κόμματος. Να μπορεί να δώσει τις προτεραιότητες με συνεκτικότητα και με ολοκληρωμένο σχέδιο. Το ένα κομμάτι να βοηθάει το άλλο και όχι το αντίθετο όπως γίνεται τώρα... και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Αλλιώς θα φαινότανε από μακριά...