Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Στις πέντε μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις ευρωεκλογές


Νομίζω ότι οι διάφοροι εκλογολόγοι, γκαλοπατζήδες πολιτικοί αναλυτές οι οποίοι σχολιάζουν τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, πρέπει να βλέπουν τα νούμερα, αλλά να μην μένουν σ’ αυτά. Για παράδειγμα βλέπω ότι όλοι συμφωνούν ότι μπορεί η διαφορά αν γίνονταν εθνικές εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ήταν 5 μονάδες, πράγμα που λέμε εμείς από τότε που με τον ανασχηματισμό έδειξε να μειώνεται η ψαλίδα, αλλά για τις ευρωεκλογές η διαφορά βλέπουν να είναι στις δύο μονάδες, επειδή αυτό ακριβώς δείχνουν οι μετρήσεις.

Αν όμως δέχονται ότι και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές είναι κυρίως τα εσωτερικά κριτήρια που θα καθορίσουν την ψήφο των πολιτών, τότε πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους. Δηλαδή αλλιώς απαντάει ο πολίτης στην τηλεφωνική ερώτηση της μέτρησης και αλλιώς σκέφτεται πάνω από την κάλπη. Πάνω από την κάλπη ακόμη κι αυτός που δεν απαντάει θα αποφασίσει. Και κυριολεκτικά πάνω από την κάλπη η διαφορά κατά την εκτίμησή μου θα φτάσει στις πέντε μονάδες. Έτσι όπως πάει η κυβέρνηση και με την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν θα κάνει το λάθος το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές το 2010 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η διαφορά στην κάλπη θα φτάσει στις δέκα μονάδες δηλαδή θα εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα δεί ο κόσμος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λέει για άλλη μια φορά προεκλογικά ψέματα. Ότι έκανε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και από την επομένη των ευρωεκλογών η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να μεγαλώνει μέχρι να φτάσει στις δέκα μονάδες το 2011. Η κυβέρνηση, ξοδεύει τώρα στο α’ εξάμηνο του 2009 τον προϋπολογισμό ολόκληρου του έτους. Ήδη έχει προαναγγείλει νέους φόρους και ήδη έχει αρχίσει να παίρνει πίσω ακόμα και τις αυξήσεις που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες στις συντάξεις. Τα 300 ευρώ που λέγαμε πριν από λίγες μέρες. Μόνον στους συνταξιούχους του δημοσίου λέει ότι θα τις δώσει. Και όμως τα προηγούμενα πέντε χρόνια που έβαζε χέρι στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων, έλεγε ο κ. Αλογοσκούφης… τι διαμαρτύρεστε; Το κράτος έτσι κι αλλιώς δεν εγγυάται την πληρωμή των συντάξεων; Άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να βάζουμε χέρι στα ταμεία των ελάχιστων μικρών εύρωστων ταμείων και να τα κάνουμε κι εκείνα χρεοκοπημένα. Το κράτος εγγυάται τις συντάξεις. Ήδη το κράτος δεν εγγυάται τις συντάξεις.

Και η αρχή γίνεται από το ότι δεν εγγυάται το ύψος των συντάξεων. Ούτε και γι αυτό το πενιχρό ποσό των 300 και 500 ευρώ που θα έδιναν τον Μάρτιο και για όλο το χρόνο. Είναι το βλέποντας και κάνοντας. Το ανακοινώνουν και μετρά μετράνε τα λεφτά τους. Δεν τους βγαίνουν και το κόβουν. Βλέποντας και κάνοντας. Αφού δεν επιθυμούν να κόψουν τις σπατάλες στο δημόσιο, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς στα πολιτικά γραφεία, τους συμβούλους και τα γαλάζια συμβούλια, κόβουν τις συντάξεις που όποιοι τις παίρνουν είναι ήδη φτωχοί. Κάτω από το όριο της φτώχειας…

Όταν πηγαίνεις με τέτοιες προϋποθέσεις πάνω από την κάλπη, είναι σίγουρο ότι η διαφορά που καταγράφεται στις μετρήσεις θα διευρυνθεί. Από δύο μονάδες εκτιμώ ότι θα φτάσει στις πέντε. Και μάλιστα οι μετρήσεις ως και 15 μέρες πριν από τις ευρωεκλογές θα δείχνουν τη διαφορά στις τρείς μονάδες και κυριολεκτικά στο τελευταίο διάστημα που θα απαγορεύεται και η ανακοίνωση μετρήσεων, θα φτάσει η διαφορά στις πέντε μονάδες…
Δημοσίευση σχολίου