Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2009

Το Αγαθονήσι και τα μάτια σας...


Τα γεγονότα των ημερών δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια, να ασκείς τη διακυβέρνηση της χώρας με κανονικές διακοπές και με Σαββατοκύριακο από τη Ραφήνα… Ο αστάθμητος παράγοντας στην πολιτική δεν εμφανίζεται πλέον μια φορά το χρόνο, ή μια φορά το εξάμηνο, αλλά μια φορά την εβδομάδα. Αυτό δείχνει όμως πόσο αποσταθεροποιημένη είναι η σημερινή κυβέρνηση, κι έχει μπεί στον αυτόματο πιλότο για την αποκαθήλωση.

Ο αστάθμητος παράγοντας για τα προηγούμενα χρόνια προερχόταν κυρίως από την άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, ή από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Όταν όμως εδώ στην Ελλάδα έχουμε την κατάρρευση ακόμα και της αστυνομίας μετά από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν κάθε βδομάδα έχουμε και ένα θύμα από πυροβολισμό είτε εναντίον πολιτών είτε εναντίον αστυνομικών, είτε το μπαράζ με τις βόμβες της πρωτοχρονιάς. Αυτό έδειχνε ήδη ότι ο κύκλος δεν έχει κλείσει και η αστυνομία έχει μαύρα μεσάνυχτα για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

Και μόνον αυτό το γεγονός, δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και δείχνει και την κυβέρνηση έρμαιο των διαθέσεων των όποιων κουμπουροφόρων και των σκοπιμοτήτων τους. Από ένα τυχαίο γεγονός η κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει, οποιαδήποτε στιγμή, γιατί δεν ελέγχει τίποτα απολύτως. Ούτε τις τράπεζες, ούτε την εφορία. Ούτε την αστυνομία, πόσο μάλλον τους κουκουλοφόρους…και τους κουκουλοφόρους και τους κουμπουροφόρους όμως οφείλει να τους ελέγχει μέσω των αποτελεσματικών μηχανισμών καταστολής η κυβέρνηση. Γι αυτό πληρώνουν οι φορολογούμενοι έναν πανάκριβο μηχανισμό με 68.000 άνδρες στα σώματα ασφαλείας. Αν είναι εντελώς ανίκανος αυτός ο μηχανισμός, καλύτερα να διαλυθεί και να μείνει μόνον η πυροσβεστική και η τροχαία…

Σε ένα διεθνές περιβάλλον λοιπόν, που ο ήχος είναι τα ισραηλινά τάνκς και το χρώμα το αίμα των Παλαιστινίων στη Γάζα, εμείς έτσι κι αλλιώς είχαμε παραδοθεί στην ελπίδα ότι η διεθνής οικονομική κρίση θα περάσει από μόνη της και είμασταν έτοιμοι να παρακολουθήσουμε μια δευτεροκλασσάτη σκηνή με την κυβέρνηση να παραφυλάει πότε θα κάνει ανασχηματισμό και την αξιωματική αντιπολίτευση να παραφυλάει πότε θα καταθέσει την πρόταση για τη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Βατοπέδι.

Η γενική αίσθηση του πολίτη είναι ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εντελώς ανίσχυρη να αντιδράσσει και στην οικονομία και στην Παιδεία όπου επίσης προβλέπεται θύελλα. Και στην εξωτερική πολιτική, αφού αναγκάζεται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάει στο Αγαθονήσι για να στείλει μήνυμα στην Άγκυρα, αφού η κυβέρνηση είναι εντελώς υποτονική στις αντιδράσεις της και η Ντόρα σκέφτεται μόνον πάς θα πάει σε κομματικές συγκεντρώσεις για να μη χάσει πόντους στη διαδοχή, αλλά και στην υγεία όπου ο υπουργός έχει ήδη παραιτηθεί γιατί ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Το ίδιο ισχύει και για τον τουρισμό και για τα δημόσια έργα. Παρακολουθούμε την πτώση ως παθητικοί θεατές.

4 σχόλια:

kostis είπε...

Από τις πιο ωραίες αναρτήσεις σου Αντώνη.Τα αναφέρεις όλα και τα λες πολύ σωστά.

Παρακολουθούμε εδώ και μέρες μια διαλυμένη κυβέρνηση,ένα σκορποχώρι.Εδώ και μέρες σκέφτονται που θα πάει ο καθένας και τα έχουν αφήσει όλα στη τύχη τους.Η κ.Μπακογιάννη πολλή λίγη για αυτή τη θέση.Οι Τούρκοι αλλωνίζουν,οι Σκοπιανοί τα ίδια και που είναι η παρέμβαση της Ελλάδας στο θέμα της Γάζας;'Εχουμε Υπουργό Εξωτερικών ή δεν έχουμε;

Ο κ.Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ολοκλήρωσε το έργο του στο Υπουργείο Υγείας και τώρα θέλει μετάθεση.Ποιο έργο αναρωτιέμαι εγώ.Κάποιος να μου πει τι έκανε αυτός ο κύριος.Μήπως έβαλε κολωνάκια έξω από τα νοσοκομεία.Ανίκανος και αυτός.

Ο Προκόπης μαι χαρά τα λέει.Παίρνει άριστα στην ρητορεία.Από πράξη όμως κάπου χωλαίνει...

Έτσι λοιπόν τον ανασχηματισμό και τα μάτια σας παιδιά.Άντε και καλή χρονιά...

a.c. είπε...

Φίλε Αντώνη, Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά.

Σήμερα θα είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά ξέρω ότι δεν θα μου κάνεις παρατήρηση.

θα σε παρακαλούσα εάν μπορείς, να βγάλεις κάποιον από τον ΟΑΕΕ, για να πει στους ασφαλισμένους τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να θεωρήσει κάποιος το βιβλιάριο ασθενείας του.
Πήγε ένας φίλος μου (εγώ ευτυχώς δεν έχω πάει ακόμα) να θεωρήσει το βιβλιάριο του και γινόταν "πόλεμος".
Πεντακόσια άτομα πάλευαν για την σειρά και έβριζαν του υπαλλήλους, γιατί τους ζητούσαν δέκα δικαιολογητικά χωρίς να τους έχουν ενημερώσει.

Δύο ερωτήσεις γι΄αυτούς:

1)Γιατί δεν έστειλαν το τι δικαιολογητικά χρειάζονται, μαζί με την επιστολή που παραλάβαμε από τον ΟΑΕΕ τον Δεκέμβριο που μας καλούσε να πάμε να θεωρήσουμε τα βιβλιάρια; Πρέπει να “φάμε” δύο και τρία μεροκάματα για να θεωρήσουμε το βιβλιάριο;

2)Γιατί δεν τα ανεβάζουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΕ, να ενημερωθεί ο κόσμος; Αντί να έχουν το ίντερνετ για εργαλείο, που θα μπορεί να ενημερώνετε ο ασφαλισμένος, που θα μπορεί να δει και να διαλέξει τους γιατρούς του, που θα μπορεί να παίρνει όποια βεβαίωση θέλει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να μεταβεί στους κατά τόπους ΟΑΕΕ, την έχουν εδώ και πάρα πολύ καιρό “υπό κατασκευή”. Τι την έχουν την ιστοσελίδα τους;

Ας ανεβάσουν έστω και σήμερα, το τι δικαιολογητικά χρειάζονται για τους άμεσα ασφαλισμένους και τι για τα προστατευόμενα μέλη.
Κέρδος δικό τους είναι, δεν το καταλαβαίνουν;
Θα γίνει αποσυμφόρηση των καταστημάτων τους, θα υπάρχει λιγότερος κόπος για όλους και κυρίως δεν θα διαταράσσεται τόσο η ψυχική μας ηρεμία.

Υ.Γ.1 Η ιστοσελίδα (για την προηγούμενη μιλάω, γιατί η καινούργια είναι υπό κατασκευή, δεν υπάρχει) του ΟΑΕΕ πρέπει να ήταν μακράν η χειρότερη - στον τομέα ενημέρωσης - απ΄ όλες τις ιστοσελίδες των δημόσιων υπηρεσιών. Ούτε ένα email δεν υπήρχε για να θέσουμε ένα ερώτημα.

100 χρόνια πίσω.

Υ.Γ.2 τελικά μπορεί και να μην είναι τόσο άσχετο το σχόλιό μου με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί παντού στην πατρίδα μας

Unknown είπε...

Καλά Κωστή μου...
ο φίλος μου ο Αβραμόπουλος έχει μεγάλη πλάκα. Αφού διαπίστωσε οτι ... έχουμε ανανέωση δυναμικού στο υπουργείο Υγείας

Unknown είπε...

ac
Θα κάνω από Δευτέρα ρεπορτάζ και θα το ακούσεις από την εκπομπή...είναι σοβαρό. έχεις δίκιο. Σε όλα τα "ενοποιημένα" ταμεία γίνεται τέτοιο μπάχαλο...