Παρασκευή, Νοεμβρίου 21, 2008

Πάει κι ο Αλογοσκούφης...

Πολλές φορές έχουμε παρατηρήσει πολιτικούς μας να ξεπέφτουν και να βρίσκουν αστείες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν αυτά που έκαναν ή αυτά που παρέλειψαν να κάνουν.

Έλεγα κι εχθές πως ο Ψωμιάδης έπεσε στην εκτίμησή μου, γιατί είναι κότα σε μια τέτοια σοβαρή περίπτωση όπως είναι η δική του εμπλοκή στην υπόθεση. Είναι πολύ μικρή η εμπλοκή είναι αλήθεια, αλλά παρόλα αυτά δεν είπε όλη την αλήθεια. Κρύβεται πίσω από τους υπαλλήλους του, λέει δεν υπόγραψα εγώ αλλά ο υπάλληλος, δεν εξηγεί γιατί άλλαξε άποψη και ποιος τον έπεισε, δεν εξηγεί πώς υπόγραψε ο υπάλληλος χωρίς να έχει στα χέρια του την υπουργική απόφαση του υπουργείου Γεωργίας την οποία επιβεβαίωνε. Η αντίληψη του Ψωμιάδη είναι ότι τους φίλους μου τους καλύπτω και τις ευθύνες του τις κουκουλώνω. Η δική μου άποψη είναι ότι στους φίλους σου πρέπει να λές την αλήθεια και όχι να τους κολακεύεις γιατί τότε δεν είσαι φίλος αλλά κότα, κόλακας, γλείφτης και τσανακογλείφτης.

Αλλά και η στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση αυτή είναι πολλαπλώς πάσχουσα και απαράδεκτη. Αντί να επιδιώκει τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα σε κάθε έρευνα της εξεταστικής επιτροπής, καλεί τους νεοδημοκράτες μάρτυρες που είναι αυτοί για τους οποίους υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αργά το βράδυ, τα πρακτικά μοιράζονται μετά τα κεντρικά δελτία ειδήσεων ή την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος της επιτροπής καθυστερεί 15 μέρες να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών ακόμα και για τους Εφραίμ και Αρσένιο παραπλανά τους δημοσιογράφους και άλλα τέτοια.

Οι μηχανισμοί της μοιράζουν βίντεο με συναλλαγές ή απόπειρες εκβιασμού στελεχών της ΝΔ από άλλους νεοδημοκράτες και γενικά κάποιων που έμαθαν την κομπίνα και ζητούσαν αμοιβή για να μπούν κι αυτοί στην κομπίνα και αντί να τους διαγράψει, επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ που τους κάλεσαν να καταθέσουν. Επιμένει να φωνάζει για τη συνάντηση Πάπιστα-Παπακωνσταντίνου αν και ο ίδιος ο συνέταιρος του Εφραίμ και του Αρσένιου λέει ότι δεν ανέφερε ονόματα ή λεπτομέρειες και πολύ περισσότερο δεν έδωσε οπτικό υλικό προϊόν παρακολούθησης. Άρα έχει δίκιο ο Παπακωνσταντίνου που λέει ότι δεν ήξερε ότι αφορούσε την υπόθεση Βατοπεδίου αυτό που ήθελε να του πεί ο Πάπιστας.

Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα από κεί που δεν υπάρχει, αλλά καταπίνει την κάμηλο. Δεν ακούει ούτε τους δύο βουλευτές της ΝΔ Χαλκιδικής οι οποίοι κατέθεσαν στην εξεταστική επιτροπή, ότι αν δεν είχες την ευλογία του Εφραίμ δεν έβγαινες ούτε βουλευτής ούτε νομάρχης. Ότι ο Αρσένιος απείλησε και τον ίδιο, ότι είναι αδίστακτος. Ότι σε όλα αυτά που έκαναν είχαν την υποστήριξη πολιτικών προσώπων και βασίζονταν σε κάποιες πλάτες καθώς δικαστικοί εκλογοδίκες και πολιτικοί ήταν τακτικοί επισκέπτες της Μονής και μερικοί έπαιρναν και δώρα από τους μοναχούς σε ανύποπτο χρόνο. Δεν ακούει τους βουλευτές της ΝΔ που φωνάζουν ότι όλα μπορώ να τα δεχτώ αλλά όχι ότι παραπλανήθηκαν οι υπουργοί. «Πρέπει να ξέρουν τι υπογράφουν. Εσείς θα υπογράφατε ότι σας έφερναν;» Αυτονόητα πράγματα δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: