Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Τζάμπα μάγκας...

(Μας πιάσανε προετοιμασμένους)
Να μια ικανότητα την οποία ή την έχει ένας ηγέτης ή δεν την έχει. Να συσπειρώνει άτομα με διαφορετικούς προσανατολισμούς ή και διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και να τα προσανατολίζει σε έναν σκοπό, αυτόν που ο ίδιος έχει επιλέξει να υπηρετήσει. Ε! Ο καραμανλής δεν την έχει αυτή την ικανότητα.

Όσο αισθάνεται αδύναμος, τόσο κλείνεται στο καβούκι του και στους φίλους του ή συνεργάτες που παριστάνουν και τον φίλο και οι οποίοι προσπαθούν να μαντέψουν τι θέλει ο ίδιος για να του το προτείνουν. Αν ο Καραμανλής είχε λίγη αυτοπεποίθηση, θα στηριζόταν και σε άτομα όπως ο Τατούλης με τους οποίους έχει μόνον πολιτικές σχέσεις. Αν είχε στηριχθεί στον Τατούλη, δεν θα είχε αποτύχει ως υπουργός Πολιτισμού και δεν θα γέλαγε όλη η Ελλάδα μαζί του με την πρώτη προτεραιότητα που είχα θέσει στον εαυτό του τον πολιτισμό. Αλλά αντί για τον Τατούλη, προτίμησε τον Ζαχόπουλο, με τα γνωστά αποτελέσματα και κυρίως την απραξία και την ανυπαρξία του ΥΠΠΟ, το οποίο μόνον λεφτά έτρωγε μοιράζοντάς τα σε φίλους και κομματικούς κολλητούς.

Επί πέντε χρόνια σπρώχνει τον Τατούλη στο περιθώριο, του λέει με κάθε τρόπο ότι προτιμά τους γλείφτες γύρω του και τους κόλακες και τον σπρώχνει εκτός κόμματος. Ε! χρειάστηκε κι ο Τατούλης πέντε χρόνια, αλλά τελικά το κατάλαβε ότι δεν τον θέλουν στο κόμμα του. Και πάλι δεν πήρε το καπελάκι του να σηκωθεί να φύγει, αλλά περίμενε να τον διαγράψουν. Είναι όμως μεγάλη ξεφτίλα για έναν πολιτικό ηγέτη κόμματος όπως ο Καραμανλής να διαγράφει έναν βουλευτή επειδή του είπε ότι με τις επιλογές προσώπων που έχει κάνει, είναι συνένοχος σε ότι εκείνοι κάνουν και κυρίως στη διαφθορά που αποκαλύπτεται.

Είναι αυτονόητο αυτό. Αλλά αντί να στείλει στο σπίτι τους με πολιτική απόφαση τα διάφορα λαμόγια που έχει διορίσει δεξιά κι αριστερά και τα κατορθώματά τους τα ερευνά η δικαιοσύνη από ποινικής πλευράς, διαγράφει αυτόν που του το υπενθυμίζει λες και ο ίδιος δεν διαβάζει εφημερίδες. Μά μόνο εφημερίδες να διάβαζε, θα ήξερε τι να κάνει. Πόσο μάλλον που μαθαίνει τις ιστορίες του Παυλίδη έναν χρόνο πριν και δεν κάνει τίποτα. Τώρα μαθαίνει επί 75 μέρες τα κατορθώματα μερικών στελεχών του στην υπόθεση βατοπεδίου και ακόμα τους κοιτάει αμήχανος, ενώ έπρεπε επειδή ξέρει περισσότερα από τον απλό πολίτη, να τους έχει στείλει σπίτια τους για να προστατεύσει και τον εαυτό του αλλά κυρίως γιατί είναι υποχρέωσή του. Καθήκον του.

Όσους διέγραψε ως τώρα τους διέγραψε επειδή στον ίδιο έκαναν κριτική. Κανένα από τα λαμόγια όμως δεν διέγραψε προς παραδειγματισμό και για πολιτικούς λόγους. Εδώ περιμένει όχι μόνο τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί χωρίς να τους απομακρύνει, αλλά περιμένει και το εφετείο και τον Άρειο Πάγο. Μα δεν θα κυβερνάει για πάντα. Απλώς την ημέρα που θα χάσουν τις εκλογές μερικοί από τους καλύτερους φίλους τους θα είναι υπόδικοι.,..

Η εντελώς προσχηματική διαγραφή του Τατούλη, απλώς είχε ετεροχρονιστεί. Πιο πολύ από όλα του είχε στοιχίσει το ότι του είχε πεί τα ίδια κατάμουτρα στην κεντρική Επιτροπή. Και τελικά ο Καραμανλής, ούτε στον εαυτό του δεν μπορεί να μείνει πιστός. Πείτε μου κατάμουτρα λέει από την κεντρική επιτροπή ότι θέλετε. Αλλά όταν του τα λένε κατάμουτρα τους διαγράφει με καθυστέρηση ενός μηνός. Αστεία πράγματα δηλαδή και παιδαριώδη. Αν ο Τατούλης δεν ήταν φίλος της Ντόρας, δεν θα διαγραφόταν. Δηλαδή όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο Καραμανλής έχει αρχίσει και διαχειρίζεται από τώρα την εκλογική του ήττα μετά από τρία χρόνια.

Δεν θέλει να έχει μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα άτομα που με τη δράση τους και με την κριτική τους θα λειτουργούν ως η φωνή της συνείδησης της εκλογικής βάσης και των κατώτερων στελεχών, οπότε τη στιγμή της ήττας θα είναι περισσότερο καταξιωμένοι από τον ίδιο. Ο μόνος τρόπος για να μην είναι βουλευτής ο Τατούλης και οι άλλοι σαν τον Τατούλη, τη στιγμή της εκλογικής του ήττας, είναι να τους έχει διαγράψει από τώρα. Κι αν μπορούσε, δηλαδή αν είχε παραπάνω βουλευτές, κι άλλους θα διέγραφε.

Προφανώς επέλεξε επίσης ο πρωθυπουργός για να μπορέσει να κυβερνήσει άλλα τρία χρόνια (αυτός είναι ο κατ’ αρχήν στόχος του, άλλο αν δεν τα καταφέρει) να είναι διαρκώς σε μια προεκλογική περίοδο στο τέλος της οποίας θα χάσει. Άρα και όλοι οι βουλευτές ή τα στελέχη να σκέφτονται ότι όπου νάναι χάνουμε την κουτάλα της εξουσίας, άρα κρατηθείτε όλοι μαζί γιατί χανόμαστε. Από το τέλος Αυγούστου, λέμε διαρκώς, και δεν το υπενθυμίζω για να ευλογήσουμε τα γένια μας, ότι από δώ και πέρα η κυβέρνηση θα χάνει διαρκώς και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι οποίες θα είναι όλο και χειρότερες. Έτσι είναι και έτσι θα συνεχιστούν ως τις εκλογές. Οι μετρήσεις θα είναι όλο και χειρότερες.

Οι πολιτικοί όταν έχουν επαφή με τον κόσμο και με την πραγματικότητα δεν περιμένουν τις μετρήσεις, όπως επίσης ξέρουν και εκ των προτέρων τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Όσο μάλιστα και οι ερωτήσεις στις μετρήσεις θα παύουν να είναι στημένες για να βγαίνουν τραβηγμένα από τα μαλλιά αποτελέσματα, τόσο θα εμπεδώνεται η βεβαιότητα, πως οποιοσδήποτε άλλος, ακόμα και ο Παπανδρέου έτσι όπως τον ξέρουμε είναι καλύτερος και προτιμότερος.

5 σχόλια:

kostis είπε...

Συμφωνώ με τα περισσότερα που λέτε,αλλά θα συμφωνήσω και με το κεντρικό νόημα του κ.Τατούλη.Ή ξέρεις τι γίνεται στο μαγαζί σου,συνεπώς έχεις γνώση και στις διάφορες παρατυπίες κάνεις τα στραβά μάτια ή δεν ξέρεις τι γίνεται στο ίδιο το μαγαζί σου,επομένως είσαι άσχετος και άχρηστος.Σε διάφορες συζητήσεις το είχα αναφέρει κι εγώ.Τουλάχιστον έτσι το βλέπω.

Φυσικά και η παραπομπή του κ.Τατούλη είναι ετεροχρονισμένη και χωρίς ιδιαίτερη σημασία.Ο κ.Τατούλης έκανε όντως επίδειξη δύναμης στην κεντρική επιτροπή,αλλά ακόμα και τώρα η κίνηση του κ.Καραμανλή έσωσε λίγο από το κύρος του.Πολύ λίγο είναι η αλήθεια,αλλά πάλι καλά...

a.c. είπε...

Αντώνη καλημέρα, ακούω αυτή την στιγμή εσένα και τον Υπουργό Τμήμα.
Ο κύριος υπουργός ανέφερε ότι ο κύριος Τατούλης εκλέχτηκε με την σημαία της ΝΔ και οφείλει να αφήσει την έδρα του.

Θυμίστε στον Υπουργό ότι και η ΝΔ εκλέχτηκε για να κάνει συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία είχαν δεσμευτεί-υποσχεθεί, όπως των χαρακτηρισμό των τριτεκνων ως πολύτεκνων, αλλά δεν το έκαναν, άρα οφείλουν να παραιτηθούν με το σκεπτικό του.

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πάει σύννεφο.

a.c. είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΟΧΙ Υπουργό Τμήμα

Υπουργό Τζήμα

Unknown είπε...

Kvst;h,
δεν το συζητάμε. Εννοείται οτι ο Καραμανλής είναι συνένοχος. Γιατην ακρίβεια είναι εκ των φυσικών αυτουργών. Ούτε καν ο ηθικός αυτουργός. κανένας υπουργός υφυπουργός και υψηλό στέλεχος της κρατικής μηχανής δεν θα έκανε αυτά που έκανε, αν δεν του έδινε τον αέρα ο Καραμανλής. Επίσης ούτε κι εκ των υστέρων τους έκοψε τον αέρα.

Unknown είπε...

AC
Ορθά το επισημαίνεις. Αλλά πολιτικά ο Τζήμας δεν μπορεί να θεωρεί "πολιτικά ορθό" να ακυρώνει η κομματική ιδιότητα την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον Τατούλη και όχι τον πρώτο επιλαχόντα. Εσωκομματικά και εφόσον ο Τατούλης δεν είχε διαγραφεί από το κόμμα, θα μπορούσαν να του υποδείξουν την παραίτηση. Από τη στιγμή που τον διέγραψαν και μάλιστα κατά παράβαση του καταστατικού δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. θεσμικά όμως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν τελεί υπό την αίρεση ούτε του Ζαγορίτη ούτε του Καραμανλή.