Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Οι πρωταγωνιστές της ακρίβειας

(αυτή είναι η τρίτη φωτογραφία। Ο φακός στρίβει λίγο και πάει στο πλάϊ। Η έγχρωμη είναι η τέταρτη φωτογραφία, η επόμενη...)

Πέμπτη १२ Ιουνίου

Νομίζω ότι σήμερα ακόμα κι εγώ δεν θα αντέξω στον πειρασμό, να μην ασχοληθώ με την ακρίβεια γιατί η κίνηση του Σημίτη είναι καλή δικαιολογία. Για την τιμή των όπλων και μόνο πρέπει να πω ότι και το μποϋκοτάζ στο φρέσκο γάλα συνεχίζεται και υπήρξε ανταπόκριση, αλλά και αντιδράσεις πολλές υπήρξαν από τα σούπερ μάρκετ, ενώ θεωρητικά δεν στρέφεται εναντίον τους το μποϋκοτάζ. Κατάλαβαν όμως ότι εναντίον τους στρέφεται και έτσι υπήρξαν περιπτώσεις μεγάλων σούπερ μάρκετ που δεν είχαν φτηνό φρέσκο γάλα κάτω από ‘ένα ευρώ.
Έτσι και να ήθελε να καταγραφεί ένας καταναλωτής δεν μπορούσε και ή πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να αλλάξει σούπερ μάρκετ ή να υποκύψει. Εγώ πάντως επειδή ψωνίζω από Σκλαβενίτη νομίζω ότι δικαιούμαι ως πελάτης να διαμαρτυρηθώ γιατί ενώ έφερε το φρέσκο γάλα στα 80 λεπτά, το ακρίβυνε τις τελευταίες εβδομάδες στα 95 λεπτά αύξηση 20% μόνο και μόνο για να μη μειώσει τις πωλήσεις των άλλων ετικετών από τις οποίες βγάζει περισσότερα και για να αυξήσει τα κέρδη του. Κι αν τα κάνει αυτά ο Σκλαβενίτης, τι θα κάνουν οι άλλοι;
(από εδώ είναι η χθεσινή ανάρτηση)


Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι ο καλύτερος να εκτοξεύσει κεραυνούς εναντίον των κυκλωμάτων της αγοράς τα οποία δημιουργούν την ακρίβεια, τη συντηρούν με τη συνεργασία της κυβέρνησης, είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης μόλις βρεθεί στην αντιπολίτευση. Το λέω αυτό γιατί άκουσα και τον κ. Γκαργκάνα ο οποίος ανακάλυψε τους κερδοσκόπους της αγοράς ταυτόχρονα με τον αποχαιρετισμό του από τη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδος. Και πραγματικά ξέρει πολύ καλά τι λέει γιατί συνεργάστηκε αρμονικά με αυτούς τους κερδοσκόπους, τους έδωσε χέρι βοηθείας όσο περνούσε από το χέρι του. Άρα γνωρίζει γιατί μιλάει.

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι ήταν αφανής υπάλληλός τους ως τώρα και σε συνεργασία μαζί τους έβαζε κι αυτός το χέρι στην τσέπη μας. Δεν θα πέσουμε λοιπόν από τα σύννεφα αν από αύριο προτιμήσει εκτός από την παχυλή του σύνταξη και παίρνει και ένα μεγάλο επίδομα από τους κερδοσκόπους με τους οποίους συνεργαζόταν ως τώρα.

Το ίδιο και ο κ. Αλογοσκούφης, θα δείτε ότι θα κάνει την πιο πολυτελή προεκλογική καμπάνια γιατί θα έχει καλούς χορηγούς και μόλις βρεθεί στην αντιπολίτευση, θα ξέρει με λεπτομέρειες τι θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός Οικονομίας που θα τον έχει διαδεχθεί. Γιατί και τώρα γνωρίζει, αλλά συνειδητά δεν θέλει να τα βάλει με τους φίλους του.

Το είδατε και χθες που βγήκε από το μέγαρο Μαξίμου. Δεν γνωρίζει τίποτα για την ακρίβεια. Αλλά αν πετύχει η πολιτική του και πέσουμε κάτω από τα 400 ευρώ το μήνα, τότε θα μας δώσει ως πτωχούς μια φιλανθρωπική βοήθεια. Γιατί θα μου πείτε να βάλει όριο τα 400 ευρώ; Για να μην μπούν και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ μέσα στους δικαιούχους γιατί τότε θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη φιλανθρωπική βοήθεια. Οι αγρότες νομίζω ότι παίρνουν 411 ή 433 δεν είμαι σίγουρος. Οπότε αυτοί θα μείνουν απέξω.

Και δεν πρόκειται περί κοροϊδίας. Πρόκειται περί οικονομικής πολιτικής η οποία εκπονήθηκε από άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει ποτέ του για να βγάλει λεφτά. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο και μετά δίδασκε στο πανεπιστήμιο αυτά που κάνει και τώρα στη θεωρία. Και μετά για να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, πέρασε κι αυτός στην πολιτική. Και δοκιμάζει τις θεωρίες του στο κεφάλι μας με την έγκριση αρχικά του Μιλτιάδη Έβερτ, αυτός τον έφερε και μετά του Καραμανλή.

Ενώ για παράδειγμα ο Φώλιας έχει δουλέψει στην αγορά, έχει βγάλει λεφτά, έχει χρηματοδοτήσει πολιτικούς και ξέρει πως γίνεται η δουλειά. Στην πολιτική λοιπόν μπήκε ως εκπρόσωπος των εργοδοτών για να υποστηρίζει τα συμφέροντά τους γι αυτό και είδε την υπουργοποίησή του στο ανάπτυξης ως προαγωγή της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας. Ασχολήθηκε με τους αγωγούς. Μπίγκ μπίζνες. Μεγαλύτερη από αυτή που έκανε ως επιχειρηματίας. Μόνο που δυστυχώς γι αυτόν η δουλειά του υπουργού δεν είναι μπίγκ μπίζνες, αλλά πρέπει να ασχοληθεί και το ηλιέλαιο με το οποίο τηγανίζουν τις πατάτες στα φαστφουντάδικα. Γι αυτό και δήλωσε ότι τρώει πολύ ηλιέλαιο. Το έχει μέσα στην οικογένειά του και ξέρει από καλό φοινικέλαιο με το οποίο ταίζουν τους πελάτες τους. Πόσο μάλλον το φοικικέλαιο που είναι;ι το μάλλον ακατάλληλο για τρόφιμα.
Τώρα μαθαίνει ότι πρέπει και να ασχοληθεί με την ακρίβεια δηλαδή με την κερδοσκοπία των πρώην συναδέλφων του προς χάριν των οποίων μπήκε στην πολιτική. Αν κάναμε υπουργό συγκοινωνιών τον πρόεδρο των ταξιτζήδων, δεν θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κάνει τη ζωή εύκολη στους πρώην συναδέλφους του χάριν των οποίων μπήκε στην πολιτική; Το ίδιο κάνει και ο κ. Φώλιας. Τίποτα απολύτως στην πράξη. Παίρνει 41 μέτρα από τα οποία κανένα δεν πρόκειται να αποδώσει οτιθδήποτε για τον απλό λόγο ότι όλα έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν με τα γνωστά αποτελέσματα. Τίποτα. Μετά λέει ότι θα εξετάσει περισσότερα μέτρα. Δηλαδή τίποτα. Να περνάει ο καιρός. Μετά θα μας πεί ο Καραμανλής ότι τον αλλάζει γιατί δεν έκανε τίποτα. Άρα πάλι τίποτα. Μετά θα θέλει να ενημερωθεί ο νέος υπουργός. Άρα πάλι τίποτα. Και μετά πάλι από την αρχή, δηλαδή πάλι τίποτα, μέχρι να φτάσει ο κ. Αλογοσκούφης στην αντιπολίτευση, οπότε θα ξέρει απέξω κι ανακατωτά τι θα έπρεπε να έχουν κάνει όλοι αυτοί για την ακρίβεια.
Δημοσίευση σχολίου