Τρίτη, Ιουνίου 17, 2008

Δεν υπάρχει δημοκρατία στις ΑΕ...

(επιτέλους φτάσαμε στο ποθούμενο...)
Δε μας έφτανε η ακρίβεια μας, έχουμε και το ΠΑΣΟΚ που φροντίζει να δημιουργεί κλίμα που αποπροσανατολίζει τον κόσμο και διασπά την προσοχή του από το μείζον που αφορά την καθημερινή ζωή όλων μας. Αλλά τι ανάγκη έχουν και γιατί να αξιολογήσουν όλοι έτσι τι είναι σημαντικό. Και ο Σημίτης και ο Παπανδρέου αλλά και μερικές χιλιάδες στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην από τον δημόσιο κορβανά και δεν χρειάζεται να αγωνιούν για τον επιούσιο. Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει οι άνθρωποι θα πάρουν το μισθό του ότι κι αν κάνουν ή ότι κι αν παραλείψουν να κάνουν.

Ανησυχούν μόνο για το πώς θα πλουτίσουν στήνοντας καμιά δουλειά που θα τους αποφέρει εκατομμύρια, ή για την κομματική και άλλη εξουσία η οποία τους εξασφαλίζει επιρροή σε αποφάσεις από τις οποίες μπορεί και να πλουτίσουν ή να γίνουν διάσημοι, και εν πάση περιπτώσει είναι επαγγελματίες της πολιτικής και όλες τους οι ενέργειες από το πρωί ως το βράδυ είναι για να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους στο πολιτικό σύστημα. Ο μεν Σημίτης δεν ήθελε να στείλει μια επιστολή στον Παπανδρέου και να καταγράψει τη διαφωνία του, ούτε ήθελε να του τηλεφωνήσει και να τον πείσει ότι κάνει λάθος. Ήθελε να βγάλει ανακοίνωση. Δελτίο Τύπου. Και απλώς επέλεξε να απευθύνει το δελτίο Τύπου, για λόγους δημοσίων σχέσεων προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο δε Παπανδρέου είχε το μυαλό του όχι στην ουσία, ούτε στα ευρωπαϊκά θέματα γιατί αλλιώς θα υποστήριζε το δημοψήφισμα με όλη τη στάση του, όχι να πάει να συζητάει σήμερα ενώ όχι μόνον έχει ψηφίσει υπέρ της ευρωσυνθήκης αλλά έχει εγκρίνει και την εγκυρότητα της διαδικασίας πολιτικά. Τυπικά δεν τίθεται θέμα. Πολιτικά όμως έχει αυτοευνουχιστεί πριν πάει στη Βουλή να υποστηρίζει δημοψήφισμα. Εί9ναι δηλαδή για το θεαθήναι όλες αυτές οι κινήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο των επικοινωνιακών κινήσεων για το θεαθήναι, και για να δείξει σκληρός σαν την καρδιά ενός μαρουλιού, αποφάσισε να παριστάνει ότι διέγραψε τον Σημίτη, τον πρώην πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως και να τον διαγράψει.

Το ίδιο κάνει και με τους υπόλοιπους που ήθελε χθες να διαγράψει αλλά μετά άλλαξε γνώμη πάλι για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί αν είχε κότσια, θα καλούσε ένα πολιτικό όργανο και θα καλούσε όλους τους διαφωνούντες με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος να πουν τη γνώμη τους και να ψηφίσουν όλοι ποια από τις δύο προτάσεις υποστηρίζουν. Και ότι έλεγε η πλειοψηφία θα ακολουθούσε είτε ο Σημίτης είτε ο Παπανδρέου. Αλλά δεν επιθυμεί κανείς την αναβάθμιση της εσωκομματικής δημοκρατίας και τα περί συμμετοχικής δημοκρατίας και άμεσης δημοκρατίας είναι ο φερετζές του αυταρχικού τρόπου διοίκησης του κόμματος σαν να είναι ανώνυμη εταιρία, όπου ο μεγαλομέτοχος κάνει ότι γουστάρει και δεν ρωτάει τους μικρομετόχους.

Χρησιμοποιώ σκοπίμως αυτή την παρομοίωση, γιατί έτσι το έχουν καταντήσει το ΠΑΣΟΚ. Ανώνυμη Εταιρία, όπου κάποιοι έχουν περισσότερες μετοχές από τα απλά μέλη.

5 σχόλια:

Adamantia είπε...

Πολυ σωστος, συμφωνω απολυτα.

Unknown είπε...

Συμφωνείς εεε... και πως θα κάνουμε συζήτηση βρε Αδαμαντία;

Adamantia είπε...

Tι νεα? Τα παιδια καλα? Πως περασες το τριημερο?

Sophia Kollia είπε...

Μήπως να διαβάσει το πόστ κανένας σκληροπυρινικός πασόκος, γιατί αλλιώς δεν βλέπω διάλογο. !!!
καλημέρα

Unknown είπε...

Μάλλον οι ΠΑΣΟΚοι συμφωνούν... οπότε πάλι δεν γίνεται διάλογος...
Το τριήμερο; Ποιό τριήμερο; Εγώ μπέϊμπι σίτινγκ έκανα... έφαγα ένα τριήμερο;