Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

και νεοφιλελεύθεροι είμαστε... να'ουμε!

(το έργο τέχνης λέγεται: νουντ ον πινκ σάτιν)
Δεν λέω σοβαρό θέμα είναι και ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων, σοβαρά πράγματα συμβαίνουν και στην παιδεία και στα πανεπιστήμια, και σοβαρές είναι οι συζητήσεις περί μη συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Αλλά σοβαρότερο όλων είναι η ακρίβεια την οποία αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει με κανέναν τρόπο. Και για να είναι σίγουρη ότι δεν θα κάτι κάτι, αλλά παράλληλα για να κοροϊδέψει τον κόσμο ότι θέλει αλλά δεν μπορεί, αδυνατεί, έστειλε και επιστολή ο πρωθυπουργός στον Μπαρόζο για να του συστήσει αυτό που είναι αποφασισμένο ήδη. Δηλαδή ότι θα συζητηθεί το θέμα της ακρίβειας στην επόμενη σύνοδο κορυφής. Και το πουλάει ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης ως δήθεν έμπνευση του Καραμανλή ενώ ήδη είναι αποφασισμένος και έχει ζητήσει η προεδρία τη συμφωνία των ηγετών. Τέτοιες δικαιολογίες.

Δηλαδή αφού πέρασαν 24 ώρες και τους βεβαίωσαν από τις Βρυξέλλες ότι έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της συνόδου το θέμα της ακρίβειας, είπανε μεταξύ τους: «Πω πω ευκαιρία που χάσαμε… αν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα και αν δεν ήμασταν κότες, θα είχαμε προτείνει εμείς το θέμα και θα το πουλάγαμε στους χαχόλους ως δική μας πρωτοβουλία»! Μετά ένας από την παρέα που ήταν πιο καλαμπουρτζής, λέει: και που το ξέρουν βρε παιδιά στην Άνω Αγουλινίτσα… γιατί δεν στέλνει ο πρωθυπουργός μια επιστολή κάνοντας τον ανήξερο και να γράφει μέσα αυτά που λέμε τόσες μέρες ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι απαράδεκτη, ότι όλα στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη και επομένως πρέπει η Ευρώπη να λάβει τα μέτρα της και να σταματήσει να μας στέλνει εδώ τον πληθωρισμό της. Ορίστε μας. Και συμφώνησαν και οι άλλοι, αντί να τον πλακώσουν στη σφαλιάρα και να του πουν τι λες βρε απατεώνα…να στείλουν την επιστολή και να βάλουν τα παπαγαλάκια να μας το λένε σοβαρά-σοβαρά, αποκρύπτοντας τη λεπτομέρεια ότι το θέμα της ακρίβειας ήταν ήδη στην ημερήσια διάταξη από την προηγούμενη μέρα…
Εν τω μεταξύ και η ΕΕ μη νομίσετε ότι θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την ακρίβεια. Είναι το άντρο του νεοφιλελευθερισμού και εναντίον κάθε επέμβασης στην αγορά. Απλώς οι άνθρωποι είναι λίγο πιο καλοί επαγγελματίες και είπαν ότι κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς οι νεοφιλελεύθεροι γιατί αλλιώς θα κάνουν οι άλλοι και στις εκλογές θα μας σαρώσουν και μαζί με μας και τον νεοφιλελευθερισμό μας.

3 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα,
μπορεί εντελώς ηληθίως, να πιστεύω ότι η αγορά θα αυτορρυθμιστεί.
Πχ,Το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς στηρίζεται στον ελεύθερο χρόνο.Σινεμά,εστιατόρια, τουρισμός, και άλλα, στηρίζονται στο ότι ο κόσμος έχει λεφτά και ελεύθερο χρόνο να τα χαλάει. Αν σταματήσει να κινείται το χρήμα ,το χρήμα θα απαιτήσει πάλι την κυκλοφορία του. Στο μεταβατικό στάδιο πολλοί θα υποφέρουν άλλοι θα δυσκολευτούν, όμως πάλι θα κινηθεί να εξυπηρετηθεί. Το πρώτο που πρέπει να μάθουν τα παιδιά, προς το παρόν είναι να κάνουν κράτι,να μάθουν πάλι τι σημαίνει οικονομία, και όχι όλα τα μυστικά του δανεισμού. Είμαστε στην ίδια ηλικία, θυμάσαι εσύ πολλούς να έχουν στα 20 όσα έχουν σήμερα τα παιδιά?
Φυσικά για τις συντάξεις πρέπει να πάρουν μέτρα άμμεσα..Αλλά τα λέμε δεν τα λέμε..ποιός ακούει?
Έλα να διαβάσεις ένα τραγουδάκι να σου φτιάξει το κέφι

Adamantia είπε...

Στα παλια τα χρονια οταν η παγκοσμια κριση μεγαλωνε γινοταν ενας πολεμος κι οι οικονομιες ξαναπαιρναν τα πανω τους. Η μηπως οχι και τοσο παλια?? Εγω γιατι φοβαμαι οτι κατι κακο θα γινει?

Unknown είπε...

Τώρα έχουμε μεταμοντέρνες κοινωνίες και ο πόλεμος επίσης έχει γίνει μεταμοντέρνος. Δεν ξέρω Σοφία εσένα τα 20χρονα παιδιά σου πόσο χαρτζιλίκι έχουν (αν έχεις παιδιά και τόσο μεγάλα) αλλά τα δικά μου έχουν λιγότερο από μένα. Γιατί εγώ δούλευα παράλληλα με τις σπουδές μου. Οπότε είχα λεφτά. Την οικονομία επίσης πρέπει να την μάθουμε κι εμείς. Ακόμα και στο κουλούρι. Γιατί δεν είναι προς το συμφέρον μας της υγείας μας και της προσωπικότητάς μας να ξοδεύουμε όπου οι διαφημίσεις μας σπρώχνουν.