Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Χάνουμε ήδη τα καλύτερα παιδιά!


Ε! τώρα μέρα που είναι να συζητάμε θέματα όπως η ακρίβεια η οποία τροφοδοτείται λίγο από το πετρέλαιο και πολύ περισσότερο από τον ντόπιο πληθωρισμό τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε να μαζέψει, εκτός από τις κυβερνήσεις Σημίτη για να λέμε την αλήθεια. Τον μάζεψε στα σημερινά επίπεδα και εκεί κώλωσε, και κόλλησε γιατί από δω και πέρα πρέπει να σπάσει αυγά. Δεν πρόλαβε ή δεν τόλμησε η κυβέρνηση Σημίτη και βέβαια ούτε και πέρασε από το μυαλό των κυβερνήσεων Καραμανλή ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα λοιπόν ανακοινώνουν τον πληθωρισμό ο οποίος αναμένεται να είναι στο 4,4% επισήμως, άρα γι9 αυτούς που έχουν εισοδήματα κοντά στις 20.000 ευρώ το χρόνο είναι 8,8% ή και παραπάνω…Εκεί όμως κρίνονται όλες οι κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα θέματα ή σκάνδαλα επιδρούν σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανεργία επιδρούν σε όλους. Γι αυτό και θορυβήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης και φιλοτιμήθηκε να απαντήσει στους Financial Times που έγραψαν προχθές ότι χειροτερεύει τόσο πολύ η οικονομία, ώστε για πρώτη φορά μετά το 1960 η Ελλάδα μάλλον θα γίνει χώρα που εξάγει μετανάστες σε άλλες χώρες.

Αν μάλιστα η κρίση είναι οξεία, τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Και φυσικά ήδη υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά αυτή τη φορά δεν εξάγουμε ανειδίκευτους εργάτες, αλλά τα πιο μορφωμένα παιδιά μας και πολλά από αυτά που σπούδασαν στο εξωτερικό με δαπάνες των γονιών τους. Έμειναν στις χώρες που σπούδασαν και εγώ τουλάχιστον γνωρίζω στο περιβάλλον μου αρκετά παιδιά που σπούδασαν στην Αγγλία, και προσελήφθησαν άλλοι στο βρετανικό δημόσιο με γνήσιους διαγωνισμούς, αδιάβλητους, δεν έχει ρουσφέτια εκεί, ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από λίγο ή λίγο πριν ερωτεύθηκαν ή παντρεύτηκαν έναν ξένο ή μια ξένη και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Κι αυτό γιατί όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και έψαξαν να βρουν δουλειά αντίστοιχη με τα προσόντα τους απογοητεύτηκαν ολοκληρωτικά. Ενώ στην Αγγλία όπου δεν είχαν κανένα μέσον, βρήκαν σχετικά εύκολα δηλαδή αμέσως μόλις πέρασαν σε έναν διαγωνισμό. Έγραψαν και πέρασαν.

Αλλά και από τους μετανάστες που δεχόμαστε, πολλά από τα παιδιά τους που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά σχολεία, θα αρχίσουν να φεύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης όπου έχουν συγγενείς, πάλι μετανάστες γιατί εμείς εδώ δεν τους δίνουμε ούτε υπηκοότητα, ούτε ευκαιρία ούτε ρουσφέτι. Αν είχαν δικαίωμα ψήφου, μπορεί να ήλπιζαν σε κανένα ρουσφέτι. Αφού όμως δεν έχουν ούτε αυτοί ούτε οι γονείς τους, ούτε εκεί δεν μπορούν να ελπίζουν…

5 σχόλια:

Unknown είπε...

eisai poli tsontovios,geloie

Adamantia είπε...

Η αδελφη μου με δυο διδακτορικα στην Αγγλια, μονο επειδη ηθελε να ζησει στην Ελλαδα, παιρνει 1100 ευρω το μηνα ως καθηγητρια στο Παν/μιο της Κομοτηνης και στο Ανοιχτο Παν/μιο(ο μισθος αυτος ειναι και απο τα δυο).Τα εισητηρια και τα εξοδα παραμονης για δυο ημερες την εβδομαδα στην Κομοτηνη τα πληρωνει η ιδια!!

Συνανθρωπε τοσα blog υπαρχουν,γιατι δεν συμμετεχεις σε καποιο που σ'αρεσει? Αυτο που κανεις δεν αφορα κανεναν και σε καθιστα γελοιοτερο ολων.

Unknown είπε...

Αδαμαντία με εντυπωσίασες με την οξυδέρκειά σου. Όχι με το παράδειγμα της αδερφής σου (που ανήκει στην κατηγορία που είπαμε και θα μπορούσε να ζεί και να εργάζεται στην Αγγλία αν δεν ήθελε τόσο πολύ να ζήσει στην Ελλάδα) αλλά με το γεγονός οτι κατάλαβες αμέσως τί σόϊ προβοκάτορας είναι αυτός ο συνάνθρωπος. Καλά του απάντησες. Το καταχάρηκα, γιατί αυτή η κουφάλα που μένει ανώνυμος, παριστάνει και τον αριστερό. Μάλιστα κάποτε πρέπει να ήταν και υποψήφιος του ΣΥΝ και την ψώνισε. Πολύ καλά του απάντησες οτι έχει κι άλλες επιλογές κι ας μην μας τα πρήζει...
Επειδή είμαι δημοσιογράφος που σέβεται τις αρχές του γι αυτό και γράφω επώνυμα, γι αυτό και δεν έχω πάει στην αστυνομία για να εντοπίσω και επίσημα, από ποιόν υπολογιστή γράφτηκε και αυτό το ανόητο σχόλιο, άρα και ποιός είναι ο συντάκτης. Θα σου πώ με άλλη ευκαιρία, πόσο μαλάκας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος...
Το παράδειγμα της αδερφής σου είναι χαρακτηριστικό. θα με ενδιέφερε και για ρεπορτάζ. Για δυό μέρες την εβδομάδα πήγαινε έλα και διαμονή-φαγητό θα θέλει 1200 ευρώ το μήνα... άρα το κάνει με κόστος... με θυσία... με το ζόρι... μα δεν γίνεται προκοπή έτσι!

Anyparktos είπε...

συχαρητηρια κυριε κοκορικο που δεν εφαρμοσατε λογοκρισια σβηνοντας το σχολιο του συνανθρωπου αλλα του απαντησατε ετσι οπως επρεπε.μην ασχολειστε με τετοια ατομα.

Unknown είπε...

Τί να κάνουμε βρε Άλεξ... πρέπει και οι μαλάκες να ζήσουν... αν σκοτώναμε τον κάθε μαλάκα που συναντάμε στη ζωή μας θα είχαμε καταλήξει στη φυλακή από τα 16 μας χρόνια... Οπότε... κάνουμε κι εμείς το μαλάκα και παριστάνουμε οτι απλώς δεν υπάρχουν, δεν μας ενοχλούν...