Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Χάνουμε ήδη τα καλύτερα παιδιά!


Ε! τώρα μέρα που είναι να συζητάμε θέματα όπως η ακρίβεια η οποία τροφοδοτείται λίγο από το πετρέλαιο και πολύ περισσότερο από τον ντόπιο πληθωρισμό τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε να μαζέψει, εκτός από τις κυβερνήσεις Σημίτη για να λέμε την αλήθεια. Τον μάζεψε στα σημερινά επίπεδα και εκεί κώλωσε, και κόλλησε γιατί από δω και πέρα πρέπει να σπάσει αυγά. Δεν πρόλαβε ή δεν τόλμησε η κυβέρνηση Σημίτη και βέβαια ούτε και πέρασε από το μυαλό των κυβερνήσεων Καραμανλή ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Σήμερα λοιπόν ανακοινώνουν τον πληθωρισμό ο οποίος αναμένεται να είναι στο 4,4% επισήμως, άρα γι9 αυτούς που έχουν εισοδήματα κοντά στις 20.000 ευρώ το χρόνο είναι 8,8% ή και παραπάνω…Εκεί όμως κρίνονται όλες οι κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα θέματα ή σκάνδαλα επιδρούν σε ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανεργία επιδρούν σε όλους. Γι αυτό και θορυβήθηκε ο κ. Αλογοσκούφης και φιλοτιμήθηκε να απαντήσει στους Financial Times που έγραψαν προχθές ότι χειροτερεύει τόσο πολύ η οικονομία, ώστε για πρώτη φορά μετά το 1960 η Ελλάδα μάλλον θα γίνει χώρα που εξάγει μετανάστες σε άλλες χώρες.

Αν μάλιστα η κρίση είναι οξεία, τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Και φυσικά ήδη υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, αλλά αυτή τη φορά δεν εξάγουμε ανειδίκευτους εργάτες, αλλά τα πιο μορφωμένα παιδιά μας και πολλά από αυτά που σπούδασαν στο εξωτερικό με δαπάνες των γονιών τους. Έμειναν στις χώρες που σπούδασαν και εγώ τουλάχιστον γνωρίζω στο περιβάλλον μου αρκετά παιδιά που σπούδασαν στην Αγγλία, και προσελήφθησαν άλλοι στο βρετανικό δημόσιο με γνήσιους διαγωνισμούς, αδιάβλητους, δεν έχει ρουσφέτια εκεί, ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από λίγο ή λίγο πριν ερωτεύθηκαν ή παντρεύτηκαν έναν ξένο ή μια ξένη και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Κι αυτό γιατί όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα και έψαξαν να βρουν δουλειά αντίστοιχη με τα προσόντα τους απογοητεύτηκαν ολοκληρωτικά. Ενώ στην Αγγλία όπου δεν είχαν κανένα μέσον, βρήκαν σχετικά εύκολα δηλαδή αμέσως μόλις πέρασαν σε έναν διαγωνισμό. Έγραψαν και πέρασαν.

Αλλά και από τους μετανάστες που δεχόμαστε, πολλά από τα παιδιά τους που έχουν σπουδάσει σε ελληνικά σχολεία, θα αρχίσουν να φεύγουν για άλλες χώρες της Ευρώπης όπου έχουν συγγενείς, πάλι μετανάστες γιατί εμείς εδώ δεν τους δίνουμε ούτε υπηκοότητα, ούτε ευκαιρία ούτε ρουσφέτι. Αν είχαν δικαίωμα ψήφου, μπορεί να ήλπιζαν σε κανένα ρουσφέτι. Αφού όμως δεν έχουν ούτε αυτοί ούτε οι γονείς τους, ούτε εκεί δεν μπορούν να ελπίζουν…
Δημοσίευση σχολίου