Τετάρτη, Μαΐου 07, 2008

Η ακρίβεια θα σας μαζέψει


Δύσκολη η ζωή για όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, έως αδύνατη για τους άνεργους που είναι πολύ περισσότεροι από τις στατιστικές, με την ακρίβεια που μας μαστίζει, αλλά η κυβέρνηση αντί να σκύψει και να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει έστω ένα μικρό αποτέλεσμα σε έναν τομέα, προτιμά να δοκιμάζει μεθόδους προπαγάνδας για να μειώσει το πολιτικό κόστος.

Αντί να κοιτάξει τους μηχανισμούς που στρεβλώνουν την αγορά, κοιτάει πώς να ξεφορτωθεί την ευθύνη. Αντί να συμμαζέψουν τους λογαριασμούς των πρώην κρατικών επιχειρήσεων όσο είναι ακόμα υπό δημόσιο έλεγχο, λένε… ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι αυτά τα τιμολόγια. Ούτε για τα διόδια που αυξήθηκαν και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είμαστε εμείς υπεύθυνοι, αλλά είναι το υπουργείο μεταφορών, ή το ΠΕΧΩΔΕ ή το Ναυτιλίας. Το υπουργείο Ακρίβειας, δηλαδή Ανάπτυξης κάνει απλώς τον τροχονόμο στους κερδοσκόπους. Χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να καταλάβει αλλά όχι και για να ομολογήσει ότι τα καρτέλ αλωνίζουν σε όλη την αγορά, η επιτροπή Ανταγωνισμού έχει απαξιωθεί και είναι σαν να μην υπάρχει και το σημαντικότερο επιχείρημά τους; Και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και χώρες, που όλες είναι πιο φτηνές από την Ελλάδα, υπάρχει ακρίβεια. Και σε άλλες χώρες έχουν ανατιμηθεί τα τρόφιμα κατά 80%, μερικά όχι όλα, και σε μας έχουν αυξηθεί οι τιμές.

Μόνο που στις άλλες χώρες ο πληθωρισμός είναι ο μισός, γύρω στο 2% ενώ εμείς είμαστε στο 4% και στις άλλες χώρες δεν έχουν καρτέλ που απαγορεύει στο ρύζι της Χαλάστρας να μπει στο ράφι του Σούπερ Μάρκετ χωρίς ενοίκιο ή έχουν μόνον την επιβάρυνση που προκύπτει από την αύξηση της τιμής των καυσίμων. Εδώ έχουμε επιπλέον τις επιβαρύνσεις από τη στρέβλωση που επιβάλει η κάθε συντεχνία ή η κρατική πολιτική και το κάθε καρτέλ που ξέρει ότι μπορεί να πλουτίζει περίπου ανεξέλεγκτα. Οι έλεγχοι είναι μόνον για άλλοθι, αφού κανένα πρόστιμο δεν πρόκειται να γονατίσει κάποιον που στήνει μηχανή. Απλώς θα τον χαϊδέψει και θα τον αθωώσει.

Η καραμέλα των τελευταίων εβδομάδων είναι τα μέτρα Φώλια τα οποία είναι άφαντα ή αόρατα και φυσικά βλέπουμε όλοι τις τιμές να ανεβαίνουν, άρα είναι μόνον λόγια. Και όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες ότι θέλουν βάθος χρόνου τα μέτρα για να αποδώσουν. Δεν διευκρίνισε πόσες τετραετίες αλλά πάντως οπωσδήποτε την επόμενη γιατί στη δεύτερη ίσα ίσα που προφταίνουν να καταλάβουν ποιο είναι το θέμα που συζητάμε. Μέχρι να βρουν και τη λύση θέλουν μια τριακονταετία…
Η ευθυνοφοβία δεν είναι πάντως καλός σύμβουλος για κανέναν πολιτικό.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Άσχετο με το ποστ σας για το οποίο θα ήθελα να πw ότι συμφwnw απόλυτα.
Τεσπα έχw κάνει ένα νέο ποστ που έχει θέμα ένα τσίρκο-βασανιστήριο παρακαλw θα ήθελα την άποψή σας,γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά και σαν πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να δράσουμε.Περιμένw άποψή σας.Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο στα βασικά σημεία.
Μόνο που το σύστημα στην Ελλάδα πάντα δούλευε έτσι και αυτοί που στην Γηραιά Αλβιώνα, βάζουν το ρύζι της Χαλάστρας στο ράφι, εδώ οι ίδιοι το βγάζουν, γιατί εκεί έτσι κερδίζουν περισσότερα ενώ εδώ κερδίζουνε με ΄τον ελληνικό τρόπο.

Unknown είπε...

Σωστό το κουμούνι...
Να δώ και το πόστ, Μάνο...
Χαρά στο κουράγιο σου και στην υπομονή σου...
Η Αδαμαντία που χάθηκε σήμερα;