Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

Θοδωρή, παραιτήσου από βουλευτής ΤΩΡΑ!

(Πίσω μου σ' έχω σατανά!)
Είναι τόσο απλό αντί για μπανανία να είμαστε πραγματική δημοκρατία. Και αντί για χώρα οπερέτα να είμαστε σοβαρή χώρα. Και αντί για κωμικούς πολιτικούς να έχουμε σοβαρούς πολιτικούς…Σήμερα θα ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή η σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Μια υπόθεση απαράδεκτη για την οποία όλοι συμφώνησαν ακόμα και η κυβέρνηση ότι θα αναστρέψει όλες τις πράξεις της, με κάθε τίμημα.

Βέβαια έπρεπε η επιτροπή αυτή να έχει γίνει εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον. Φανταστείτε λοιπόν ότι στην ίδια χώρα που ζούμε…οι εισαγγελείς δεν είχαν εμποδιστεί από τον διοικητικό τους προϊστάμενο αλλά είχα στείλει ήδη τον φάκελλο στη Βουλή. Δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει. Φανταστείτε επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, άρα και το οικονομικό επιτελείο που τώρα δεν συμμετέχει σύσσωμο, αλλά μόνον ο κ. Δούκας, είχαν την ελάχιστη ευθιξία και παραιτούνταν από τις υπουργικές καρέκλες. Δείχνει μεγάλη αυθάδεια απέναντι στους πολίτες να προτείνεις και να ψηφίζεις εξεταστική επιτροπή άρα κάτι που είναι ύποπτο συνέβη, αλλά οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός κάνουν τον γιαπωνέζο και μένουν στις υπουργικές τους καρέκλες. Έτσι κι αλλιώς θα παραιτηθούν δηλαδή ή θα απομακρυνθούν δεν γίνεται πλέον να ασκούν υπουργικά καθήκοντα. Απλώς δείχνουν στους πολίτες έναν φοβερό παχυδερμισμό. Δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό. Άρα θα μπορούσαν σήμερα να έχουν παραιτηθεί. Απλώς να δείξουν στον κόσμο ότι τους σέβονται και εφόσον υπάρχει σκιά… παραιτούνται και θα έχουν έτσι τα χέρια τους ελεύθερα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Γιατί ως υπουργοί δεν μπορούν. Ούτε είναι σωστό να χρεώνεται τις ατομικές τους πρωτοβουλίες να τις χρεώνεται όλη η κυβέρνηση. Εκτός κι αν δηλώσουν δημοσίως ότι δεν ήταν ατομικές τους αποφάσεις αλλά είχαν άνωθεν εντολές. Όπως το λένε στις οφ δε ρέκορντ συζητήσεις. Αλλά δημοσίως δεν το λένε, αν δεν θα τους απάλλασσε των ευθυνών τους ακόμα και αν το έλεγαν.

Θα γινόταν λοιπόν και η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή ταυτόχρονα και ομόφωνα με την εξεταστική και δεν θα ήταν βέβαιοι όλοι οι Έλληνες ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η παραγραφή των όποιων ποινικών ευθυνών προκύψουν. Μάλιστα θα απαιτούσαν οι πολίτες να δηλώσουν τα κόμματα ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σε μυστική ψηφοφορία και όλοι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδησιν. Όχι να γελάμε όλοι προκαταβολικά και να λέμε ότι ασφαλώς και η ψηφοφορία θα γίνει όπως έγινε και για την αναθεώρηση του Συντάγματος… Δηλαδή με παιδονόμους και με επιτηρητές, ώστε να ελέγχονται καλύτερα τι ψηφίζουν, επιτηρητές και επιτηρούμενοι…

Εδώ δυστυχώς που έχουν φτάσει τα πράγματα, βλέπουμε ότι ακόμα και κάποιος που ομολογουμένως είναι πολύ καλός και αποτελεσματικός σε ζητήματα προπαγάνδας, όπως ο φίλος μου ο Θόδωρος ο Ρουσόπουλος, όταν αφορά τον ίδιο προσωπικά δεν βλέπει αυτό που όλοι οι άλλοι βλέπουμε. Για μένα… και το λέω ακριβώς επειδή είναι φίλος μου και πρέπει να του λέω την αλήθεια, η μόνη σωστή στάση είναι σήμερα ή την Παρασκευή να παραιτηθεί και από τη θέση του βουλευτή, όχι μόνον από την καρέκλα του υπουργού. Για να δείξει και για να διδάξει ότι αυτά που λέει τα πιστεύει. Αυτά που πρότεινε για τους άλλους, πρώτος τα εφαρμόζει ο ίδιος στον εαυτό του. Να δείξει ότι είναι σε θέση ως απλός πολίτης και χωρίς καμιά βουλευτική ασυλία να υπερασπιστεί τον εαυτό του και φυσικά να μην αποτελέσει ούτε τώρα ούτε στις επόμενες εκλογές βαρίδι σε ένα κόμμα στο οποίο δεν ανήκε ψυχικά ως τη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, αλλά πρόσφερε σ’ αυτό το κόμμα πάρα πολλά και συνέβαλε στις δύο εκλογικές του νίκες. Σεμνά και ταπεινά…Και δεν επιθυμεί να συμβάλει σε μία εκλογική του ήττα.

Αν είχε τα κότσια και την τόλμη να εξετάσει έστω και πρόχειρα αυτό που του προτείνω δωρεάν…θα καταλάβαινε ότι από τη μια μέρα στην άλλη θα γινόταν ήρωας στα μάτια των νεοδημοκρατών και θα αποδείκνυε με πράξεις ότι δεν είναι κολλημμένος σε καμιά καρέκλα…Ένας λόγος παραπάνω που έχει εκλεγεί δύο φορές ως βουλευτής Επικρατείας χωρίς σταυρό. Και φυσικά σε τρία χρόνια που θα γίνουν εκλογές, αν ο καραμανλής του ζητήσει να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, θα σαρώσει και δεν θα μπορεί κανείς Μεϊμαράκης ή ντόρα να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια, ούτε θα τολμήσει κανείς πλέον να τον αποκαλέσει τρίχα στο ζυμάρι της ΝΔ…

Εγώ αυτή την απαίτηση έχω από τον φίλο μου τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Και το λέω δημοσίως ακριβώς γιατί είμαι φίλος του, αλλά και πολίτης που είμαι με τους φίλους μου αυστηρότερος. Έχει μόνο να κερδίσει αν δείξει ότι μπορεί και με το παράδειγμά του να κάνει τη διαφορά. Ούτε είναι αναντικατάστατος όπως του λένε οι κόλακες και οι ανόητοι που έχει μαζέψει γύρω του. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Άχρηστος ναι. Από χρήσιμους όμως έχουμε έλλειψη. Από άχρηστους έχουμε πήξει σε όλα τα κόμματα.
Δημοσίευση σχολίου