Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2008

Μετά τον Ρουσόπουλο, ο Αλογοσκούφης...

(Εσύ Θοδωρή...δεν ντρέπεσαι;)
Ήδη από την περασμένη Τρίτη, δηλαδή από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του Καραμανλή να συσταθεί εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για το βατοπέδι, σας είχαμε πεί ότι την ημέρα εκείνη, ο πρωθυπουργός είχε να διαχειριστεί δύο παραιτήσεις, που ήταν αυτονόητες. Του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Δικαιοσύνης. Στα κυριακάτικα φύλλα διαβάσαμε το ρεπορτάζ και η σιωπή που τα ακολούθησε απλώς τα επιβεβαιώνει. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Είναι απλώς η κοινή λογική.

Εδώ και έναν μήνα, σας έχουμε πεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπορεί να ασκεί πλέον τα καθήκοντά του, δεν έχει καμία αξιοπιστία και λειτουργεί εις βάρος του πρωθυπουργού προσωπικά. Όσο μένει κάνει μόνο ζημιά στην κυβέρνηση, γιατί κανείς δεν λέει πιά όπως έλεγε ως τώρα καλώς τον καλό άνθρωπο, πές μας τι καλό έχεις να μας μεταδόσεις. Όλοι λένε… καλώς τον ψεύτη… κάτσε να μας πείς κανένα ψέμα να γελάσουμε… Είναι κοινή λογική. Όποιος πάει κόντρα στην κοινή λογική, στο τέλος το πληρώνει γιατί γίνεται και ο ίδιος συνένοχος.

Θα σας πώ άλλο ένα πράγμα που είναι κοινή λογική πέρα από το όποιο ρεπορτάζ που υπάρχει για το ποιος λέει ή εισηγείται τι… Ας αφήσουμε στην άκρη την προανακριτική επιτροπή. Και μόνον η ομόφωνη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί δεν μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους. Η παραίτησή τους ή η υποχρεωτική απομάκρυνσή τους από τον Καραμανλή μέσω ενός δήθεν ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που δήθεν δεν συνδέεται με το βατοπέδι, αλλά είναι μια άσχετη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, είναι σίγουρη. Είναι παιδαριώδης προπαγάνδα, να προσπαθήσεις να πείσεις την κοινή γνώμη ότι ο Καραμανλής ασκεί ένα προνόμιό του χωρίς να πιέζεται και επομένως δεν ρίχνει ο ίδιος πολιτικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους υπουργούς. Το αντίθετο συμβαίνει.

Απλώς ο πρωθυπουργός όσο καθυστερεί να τους απομακρύνει ή να αποδεχθεί τις παραιτήσεις τους, τόσο χρεώνεται ο ίδιος από την κοινή γνώμη ως υπεύθυνος για την κατάσταση. Και αντί να νομίζει ότι υπάρχει περιθώριο χρόνου, αργότερα να επιδιώξει αλλαγή πολιτικής στην οικονομία…κάποιος που τον αγαπάει και είναι δίπλα του, πρέπει να του πεί ότι δεν έχει άλλο χρόνο. Στον επόμενο τόνο που ο ίδιος νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει το οικονομικό επιτελείο, η πλειοψηφία των πολιτών θα έχει αποφασίσει να αλλάξει τον ίδιο και να τον στείλει στην αντιπολίτευση. Απλώς θα ροκανίζει πλέον την τριετία που απομένει, γιατί η ελπίδα πεθαίνει πρότελευταία και θα ελπίζει ως την τελευταία στιγμή, ότι θα ανατρέψει το πολιτικό κλίμα. Σαν τον Σημίτη. Είναι ήδη αργά κατά τη γνώμη μου…γιατί δεν δείχνει σημάδια ότι έχει αντιληφθεί την κατάσταση. Ακόμα και ο Γιώργος παπανδρέου μπορεί να γίνει αυτοδύναμος πρωθυπουργός αν επιμείνει να αγνοεί την πραγματικότητα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Αλλά αν ο Καραμανλής επιμένει να μην βλέπει, το μέγεθος της στροφής στους πολίτες εναντίοπν του, θα τα καταφέρει να κάνει τον Γιώργο Παπανδρέου…αυτοδύναμο πρωθυπουργό. Κοινή λογική είναι πλέον.

Τώρα στο επίπεδο του ρεπορτάζ, τι σημαίνει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, θα στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για το Βατοπέδι, μόλις συσταθεί, αλλά πάντως μετά τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής; Θα αποδειχθεί ότι πρόκειται περί συνεννοημένης κατάστασης, με στόχο την παραγραφή των αδικημάτων, που είναι πιθανόν να εντοπιστούν. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι. Η προανακριτική επιτροπή θα γίνει οπωσδήποτε όμως, δεν μπορεί να μην γίνει. Είναι πολύ χοντρό να προκαλέσουν τόσο φανερά τον ελληνικό λαό και να αγνοήσουν τόσο επιδεικτικά ακόμα και τη βάση της ΝΔ.

Αν επρόκειτο για καμιά σκευωρία που στηριζόταν σε μάρτυρες στημένους εναντίον του πρωθυπουργού, ίσως να είχε μια ελπίδα η ΝΔ να δείξει αλληλεγγύη στον ηγέτη της παράταξης. Όταν όμως πρόκειται για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που πολλοί αγνόμονες νεοδημοκράτες τον θεωρούν τρίχα στο ζυμάρι, και δυό υφυπουργούς άντε και έναν υπουργό…ακόμα, τότε απλώς ο πρωθυπουργός φθείρει τον εαυτό του. Τίποτα άλλο.

5 σχόλια:

kostis είπε...

Αρχικά μια ερώτηση έχω να κάνω.Το έχω δει να το γράφουν και με τους 2 τρόπους.Τελικά πως γράφεται ''Βατοπέδι'' ή ''Βατοπαίδι'';Έχω μπερδευτεί...

Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα θ απρέπει να αποκτήσουμε και φιλότιμο.Επιτέλους δηλαδή.κανείς δεν δέχεται να αφήσει τη σιγουριά του και την καρεκλίτσα του.Ακόμα και όταν όαλ δείχνουν ότι κάποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του,συνεχίζιε και επιμένει ότι είναι αθώος.Έλεος!

Για τον εισαγγελέα άκουσα ότι πρέπει να του ζητήσουν τη δικογραφεία για αν τη στείλει στη Βουλή.Μήπως,λέω μήπως ρε παιδιά,δεν τον γνωρίζει κανείς προσωπικά και ντρέπονται να του ζητήσουν τέτοια χάρη και δε θέλουν αν βάλουν τον άνθρωπο σε κόπο;Απλά λέω μήπως δεν έχουμε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο και τους κατηγορούμε τσάμπα;

Unknown είπε...

Βατοπέδι. Δηλαδή η πεδιάδα με τα βάτια. Μέ τις βάτους. Αν επισκευθείς την περιοχή...το καταλαβαίνεις. Οι καλόγεροι, προκειμένου να χρονολογήσουν τη μονή περίπου στο 1000 μ.Χ. λένε έναν μύθο οτι και καλά ένα παιδί του Θεοδόσιου σώθηκε ως εκ θαύματος και μεταφέρθηκε από την Παναγία εκεί με θαυματουργό τρόπο. Εννοείται χωρίς καμία ιστορική αναφορά κλπ. Είναι μιά παραμύθα σαν και το εμπόριο υποτίθεται αρχαίων λειψάνων τα οποία περιφέρουν για να βγάζουν λεφτά. Γι αυτό και είδαμε αγίους να έχουν 5-6 χέρια, οκτώ πόδια και δεν ξέρω κι εγώ πόσα κεφάλια...Χώρια που ασεβούν σε πτώματα για να τονώσουν το εμπόριό τους... Βλέπε 'Αγιο" Βησσαρίωνα και άλλες τέτοιες απάτες που αφθονούν στον χριστιανικό κόσμο...

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέρον κρικρις

Unknown είπε...

Όπως είδες Κωστή... σε άκουσε ο Σανιδάς

kostis είπε...

Άρα με ''ε'' είναι το σωστό...

Ναι μας άκουσε.Αλλά όπως είπατε,γιατί δεν έστελνε και τα υπόλοιπα που εκρεμούν;Ένα ένα μην πέσει πολύ δουλειά μάλλον...