Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2007

Το τσίρκο και ο πάτος

Την πιο σωστή κουβέντα, την έχει πει από χθες ο Σκανδαλίδης, βάλτε τα σπαθιά στα θηκάρια και μην παριστάνετε τους τζάμπα μάγκες, γιατί οι μάγκες κρίνονται όταν μιλούν με κίνδυνο, ή όταν αναλαμβάνουν το ρίσκο και όχι όταν μιλούν εκ του ασφαλούς. Και η παραίνεση του Σκανδαλίδη δεν ισχύει μόνον για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τους ιεράρχες που άρχισαν εδώ και τρεις μήνες να συζητούν τι θα κάνουν για να διαδεχθούν τον Χριστόδουλο και προφανώς έχουν ωριμάσει αυτές οι συζητήσεις ώστε δεν κρατιούνται και θέλουν να τις κάνουν και δημοσίως.

Θα ήμασταν υποκριτές αν λέγαμε ότι δεν τους ενδιαφέρει η διαδοχή του Χριστόδουλου, αλλά είναι αντιαισθητικό ενώ ο άνθρωπος είναι στο νοσοκομείο να δίνουν την εντύπωση ότι είναι ένα χύμα κοπάδι που από στιγμή σε στιγμή θα βρεθεί αλλού ο παπάς κι αλλού τα ράσα του. Η σοβαρότητα επιβάλει να γίνουν αθόρυβα όλες οι προεργασίες και διαβουλεύσεις και μια ωραία πρωία, όταν δεν θα ενοχλεί αισθητικά κανέναν πολίτη αυτής της χώρας, να τεθεί το θέμα και να λήξει εντός τακτής προθεσμίας ειρηνικά. Γιατί μιλάμε για παπάδες. Κι αν είναι δικαιολογημένος ο Βενιζέλος να πει και καμιά κουβέντα παραπάνω, γιατί λέει πολλά και μιλάει σαν χείμαρρος, οι υπόλοιποι είναι αδικαιολόγητοι.

Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι από το κλίμα απαξίωσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους, στην προσπάθεια να υποστηρίξουν τον έναν και τον άλλον υποψήφιο, ενοχλούνται ακόμα και στελέχη του ΣΥΝ τα οποία κανονικά θα έπρεπε να τρίβουν τα χέρια τους. Αλλά επειδή κι εκείνοι έχουν περάσει από 40 κύματα με εσωκομματικούς καυγάδες και τα έχουν πάθει αλλά και έχουν επιτέλους κατακτήσει κάποια στάση απέναντι στις αντιθέσεις και στις πολιτικές διαφωνίες, και έχουν μάθει από τα παθήματά τους, λένε ότι είναι κρίμα στο όνομα της 11ης Νοεμβρίου να θυσιάζουν τη 12η Νοεμβρίου. Όταν φτάνουν να προκαλούν την λύπη στα στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα σ’ αυτούς που σκέπτονται πιο πολιτικά, ότι δηλαδή η Αριστερά είναι και για να κυβερνάει, δεν είναι ο παρίας της πολιτικής που τώρα εθελοντικά διαλέγει τη γωνία, ενώ τις προηγούμενες δεκαετίες, αποφάσιζε το παρακράτος να την κρατάει εκτός νόμου, με το ίδιο αποτέλεσμα.

Είναι τώρα σοβαρή συζήτηση να τσακώνονται επισήμως με νον πέϊπερ και με ανακοινώσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα SMS; Δηλαδή δεν έχουν αίσθηση του αστείου και του γελοίου; Αυτά είναι για γέλια και να σας πώ ένα μήνυμα που με έκανα να γελάσω: Με τζιώτη Γερουλάνο, γίναμε τσίρκο μεντράνο, πιάσαμε πάτο, φέρτε πίσω τον Τσουκάτο.
Δημοσίευση σχολίου