Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2007

Ο Τσοβόλας στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου

Καλή είναι η συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, επίσης προκαλεί ενδιαφέρον στους πολίτες, απόδειξη ότι οι εφημερίδες και οι σταθμοί και οι εκπομπές που έχουν την αξιοπιστία τους στον κόσμο, πουλάνε περισσότερα φύλλα, ή έχουν μεγάλη σε σύγκριση με το παρελθόν τηλεθέαση και ακροαματικότητα. Η συζήτηση όμως ακόμα δεν έχει προχωρήσει ούτε στα αίτια της εκλογικής ήττας, πόσο μάλλον σε πολιτικές προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και για να προσεγγίσει πάλι το ΠΑΣΟΚ τις κοινωνικές ομάδες που εγκατέλειψε σταδιακά από το 2000 και έγινε από όλους σχεδόν αντιληπτό το 2002.

Ακόμα και στο θέμα της εκτίμησης της εκλογικής ήττας, η μία πλευρά Παπανδρέου, αποδίδει μεγάλη σημασία στο να αποδοθεί η εκλογική ήττα του 2004 στον Κώστα Σημίτη και μέρος της ευθύνης για τη συρρίκνωση του 2007 στον Γιώργο Παπανδρέου και το άλλο μέρος στους υπόλοιπους. Η πλευρά Βενιζέλου επίσης λέει ότι είναι υπεκφυγή να λέμε για το 2004 και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, στην εκλογική ήττα του 2007 η οποία πρέπει να χρεωθεί ολοκληρωτικά στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεν κατάφερε να νικήσει τη χειρότερη κυβέρνηση μετά το 1974.

Χθες ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος είχαν επαφές με διάφορα στελέχη και μεταξύ αυτών ο Παπανδρέου με τον Βερελή, εκ των βασικών υποστηρικτών του Βενιζέλου, άρα συζήτησαν και επί της διαδικασίας και τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Τα σημεία της συμφωνίας όπως προτείνονται από την πλευρά Παπανδρέου είναι ο κατάλογος να μείνει ανοιχτός, να εξασφαλιστεί μέσω της ηλεκτρονικής τεχνολογίας ότι δεν θα υπάρξουν διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες και ότι η ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου είναι οριστική.

Δεν φαίνεται επίσης ότι θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα πλην των τριών που έχουν υποβληθεί, αν και όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι είναι θετικό να υπάρξουν σοβαρές υποψηφιότητες. Από σήμερα πάντως είναι ο καιρός, να αρχίσει επιτέλους η πολιτική συζήτηση και για τα αίτια της ήττας αλλά και για να καταλάβει ο κόσμος αν υπάρχουν πολιτικές διαφοροποιήσεις…ανάμεσα στους υποψήφιους.Πάντως μέχρι στιγμής ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε τη σημαντικότερη ως τώρα υποστήριξη από τον πρόεδρο του πάλαι ποτέ ΔΗΚΚΙ που όχι μόνο είπε οτι στην περίπτωση που αποφασιστεί στροφή αριστερά και ο ίδιος ενδεχομένως να προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ (πράγμα που αποκλείει να γίνει στην περίπτωση εκλογής του Βαγγέλη βενιζέλου), αλλά αποκάλυψε και οτι του έγινε πρόταση από τον Γιώργο παπανδρέου να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να πέσουμε στη "γκάφα" του ψηφοδελτίου Επικρατείας με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά που είχε κώλυμμα। να δώ τώρα πως θα διαχειριστούν και αυτή την εκδήλωση υποστήριξης.
Δημοσίευση σχολίου