Δευτέρα, Μαΐου 21, 2012

Και επίσημα η Μέρκελ μας ζήτησε να αυτοκτονήσουμε!


Είναι προφανές ότι οι Έλληνες πολίτες και η Ελλάδα δέχονται ενορχηστρωμένη επίθεση από τους προστάτες της ΕΕ και κυρίως από τη Γερμανία, να ψηφίσουν όπως εκείνοι επιθυμούν. Η κυρία Μέρκελ είναι λογικό ότι δεν θέλει να αφήσει το προτεκτοράτο της να της ξεφύγει από τα χέρια, πολύ περισσότερο να στραφεί εναντίον της και να καταστρέψει τα σχέδιά της για ηγεμονία στην Ευρώπη. Είναι πολιτικό το παιχνίδι που παίζεται και είναι αναμενόμενο. Το ίδιο είχε γίνει και το 1981 όταν φαινόταν από μακριά ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και θα γκρεμίσουν τη δεξιά που κυβερνούσε την Ελλάδα για 50 χρόνια, από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο.

Τότε οι προστάτες μας αντιμετώπιζαν την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ σαν να κέρδιζε μετά από 50 χρόνια το ΕΑΜ τις εκλογές και εν μέρει είχαν δίκιο. Γιατί ήταν η πρώτη απόπειρα της Ελλάδας να γίνει ανεξάρτητη χώρα μετά το 1940. Ως το 1974 είχαμε στρατιωτική δικτατορία που είχε επιβληθεί από τη CIA  όπως αναγνώρισε με καθυστέρηση ο Μπίλ Κλίντον ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα τελευταία 35 χρόνια περάσαμε μια μεταβατική φάση και πιστέψαμε ότι κανείς δεν απειλεί πιά την ανεξαρτησία μας και την κυριαρχία μας. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν αρκετά ώστε να χάσει η χώρα την κυριαρχία της, η κυβέρνηση το δικαίωμα να κυβερνά, η Βουλή το δικαίωμα να ψηφίζει και να υλοποιεί τον προϋπολογισμό και τα ελληνικά δικαστήρια την αρμοδιότητα επί του χρέους. Το σημαντικότερο οι Έλληνες πολίτες έχασαν το δικαίωμα να ψηφίζουν τα κόμματα της επιλογής τους και τα κόμματα εκχώρησαν αυτό το δικαίωμα των πολιτών στους ξένους και κυρίως στη Γερμανία. Αυτά τα δικαιώματα ασκεί η Μέρκελ με το θράσος που της δίνει η δύναμή της και η ευκολία με την οποία υπέταξε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με τη συνεργασία του ΛΑΟΣ το τελευταίο εξάμηνο.

Αυτό το δικαίωμα διεκδικούν εκ νέου οι Έλληνες πολίτες, να ψηφίζουν τα κόμματα της επιλογής τους και αυτά τα κόμματα να απαρτίζουν τη Βουλή η οποία θα ανακτήσει τα δικαιώματά της να διορίζει κυβέρνηση και να την ανακαλεί κατά βούληση και να ψηφίζει τον προϋπολογισμό. Και οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν πάλι το δικαίωμά τους να έχουν μια κυβέρνηση που θα ελέγχουν οι ίδιοι και όχι οι ξένοι και η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντά τους στην ΕΕ ισότιμα με τις άλλες χώρες. Και όχι ως επικυριαρχούμενη χώρα από τη Γερμανία και τους πελάτες της.
Αυτές οι ωμές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας μας είναι καταδικασμένα να πέσουν στο κενό. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά τις παρεμβάσεις της Μέρκελ. Και όχι μόνον γιατί αν διαβάσετε όλες πλέον τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΕ και του G-8  όλοι μας λένε τι ακριβώς πρέπει να ψηφίσουμε. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα αμφισβητεί την πολιτική του μνημονίου και την επικυριαρχία των ξένων πάνω στη χώρα μας. Από την άλλη τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά ομόλογα αποτιμώνται από τις αγορές στα 13 σέντς για κάθε ευρώ. Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι ένα κούρεμα της τάξης του 87% στο δημόσιο και στο ιδιωτικό χρέος είναι δίκαιο και μάλιστα γίνονται πράξεις σε αυτό το επίπεδο. Μάλιστα σε αυτές τις τιμές έχουν ήδη πουλήσει  τα ομόλογά τους τα οποία διέπονται από αγγλικό δίκαιο, όλες οι τράπεζες που συμμετείχαν μέσω του IIF του Τσάρλς Νταλάρα. Αν και μόνον από τους τόκους θα έπαιρναν τα λεφτά τους πίσω σε 7 χρόνια, τα πούλησαν τώρα στα 13 σέντς ανά ευρώ. Άρα προβλέπουν ότι αυτές οι τιμές μπορεί να πέσουν κι άλλο. Δεν προσδοκούν ότι θα ανέβουν τουλάχιστον σύντομα.

Αυτοί οι σπασμοί της Μέρκελ, να παίρνει τηλέφωνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του υπαγορεύει το ερώτημα που κατά τη γνώμη της πρέπει να τεθεί υπόψιν του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, δείχνουν ότι κι αυτή προβλέπει ότι σε λίγο δεν θα έχει καμιά εξουσία πάνω στους Έλληνες. Οι πολίτες πρόκειται να ψηφίσουν αντί για το κόμμα του μνημονίου, το οποίο αν προσέξετε τις μετρήσεις παίρνει ακόμα λιγότερο και από το 35% που πήραν τα τρία κόμματα στις εκλογές του Μαίου. Μπορεί να εμφανίζουν τη ΝΔ να διατηρεί τις δυνάμεις της, αλλά ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έχουν πέσει ακόμα περισσότερο και επομένως το σύνολο του κόμματος του μνημονίου πέφτει κάτω και από το ένα τρίτο των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Ότι μαϊμουδιές και να κάνουν αυτό φαίνεται από μακριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν γίνει ο στόχος των ξένων γιατί δεν ελέγχονται και εν μέρει είναι αχαρτογράφητοι και δεν ξέρουν από πού να τους πιάσουν για να τους πιέσουν. Όσο προσπαθούν να περιορίσουν την αυξανόμενη δυναμική των δύο αυτών κομμάτων και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο αυτή μεγαλώνει.
Το τελευταίο τους χαρτί είναι η προσπάθεια να μας πείσουν να αυτοκτονήσουμε δηλαδή να πούμε ότι εμείς με τη θέλησή μας και αν κι εσείς μας παρακαλάτε να μείνουμε στο ευρώ, εμείς όχι θέλουμε να αποχωρήσουμε. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να αυτοκτονήσουμε.

Μην νομίζετε όμως ότι και  με αυτό που επίσημα υποτίθεται ότι θέλει η Μέρκελ, δηλαδή να ψηφίσουμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι ευτυχής. Απλώς θέλουν να βάλουν στο χέρι την ιδιωτική περιουσία του δημοσίου και τον ιδιωτικό πλούτο της χώρας μας. Γιατί εκτός από τη θέληση του ελληνικού λαού να ακυρώσει το μνημόνιο και όχι την ευρωπαϊκή ενοποίηση, το ίδιο το μνημόνιο είναι νεκρό γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα. Με άλλα λόγια και με κυβέρνηση Σαμαρά θα ακυρωθεί και θα διαγραφεί το επίσημο χρέος το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το πήραν οι Έλληνες και δεν το παίρνουν ούτε τώρα που μιλάμε. Οι ξένοι το παίρνουν. Ήδη όπως ξέρετε πληρώσαμε ένα μικρό ομόλογο 435 εκατομμυρίων ευρώ στο 100% της αξίας του και σκίσανε τα πτυχία τους όλοι οι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης. Και η ΕΚΤ πήρε το 4,2 δις ευρώ από το δικό της ομόλογο.

Ενώ το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση για να πληρώσει το ασφαλιστικό σύστημα τις δαπάνες για φάρμακα και τις οφειλές τους τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το πήραμε. Δεν βγήκε όμως ο υπουργός Υγείας να πεί επίσημα ότι πράγματι κάναμε στάση πληρωμών στο εσωτερικό και στο μέλλον πρέπει οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους! Γιατί αυτό ελπίζουν ότι θα είναι προσωρινό, όπως έχει γίνει ήδη και στο παρελθόν και ακόμα περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τους οι ασφαλισμένοι άλλοι 7 μήνες και άλλοι 4 μήνες.
Η ανησυχία όλων των ξένων αυτή τη στιγμή δεν είναι για την Ελλάδα. Είναι για τη διάλυση της ευρωζώνης. Αν μπορούσαν να μας πείσουν να ζητήσουμε την έξοδό μας, απλώς θα φόρτωναν σε μας την ευθύνη για τη διάλυση της ευρωζώνης. Και θα μας βρίζανε για άλλον έναν χρόνο. Μετά δεν θα μπορούσαν πια να μας βρίζουν. Ενώ με την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και με το μνημόνιο άκυρο, δεν έχουν δικαιολογία να μας φορτώσουν. Πρέπει να παραδεχθούν ότι ήταν δικό τους λάθος το μνημόνιο και ότι δεν μπορούν να εξοντώσουν μια χώρα για να κερδίσουν μέρες οι δικές τους τράπεζες.

Ήδη οι ξένες τράπεζες, μετράνε από την αρχή όλα τα δάνεια που έχουν δώσει και με τρόμο διαπιστώνουν ότι γράφουν ότι έχουν συναφθεί στο εθνικό νόμισμα των χωρών. Της Ιταλίας στο ευρώ, της Ισπανίας στο ευρώ, της Πορτογαλίας στο ευρώ και της Γαλλίας στο ευρώ και της Ελλάδας φυσικά στο ευρώ. Επομένως αν καταρρεύσει η ευρωζώνη, όλα τα δάνειά τους θα μετατραπούν στα εθνικά νομίσματα (εκτός από της Ελλάδας που έχει προβλεφθεί να είναι σε ξένο συνάλλαγμα) και τρέχα γύρευε τι ζημιές πρέπει να γράψουν αν όλες οι χώρες αρχίσουν πάλι να κόβουν  χρήμα και να πληρώνουν τα δάνειά τους σε εθνικό νόμισμα. Αν λοιπόν καταρρεύσουν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες ταυτόχρονα καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε. Το 2008 θα ωχριά μπροστά στη κρίση αυτή. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει για δικαιολογία παρά για λίγες μέρες.
Δημοσίευση σχολίου